mbs Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 Ok, dziękuję za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 "Gdy się tydzień tyra w końcu trzeba się zabawić .." przy buteleczce słodkiego, białego wina, w witkAcu, w towarzystwie kolegi przetestowałem bardzo ciekawy kaliber ... 64 O nie, nie jest to w milimetrach! 64/64 cala, czyli CAL cały z Nikaragui - NUB 464 Torpedo. A kolega testował sąsiadujący z Nikaraguą Honduras - Rocky Patel Vintage 1990 Torpedo. NUB: Szybkie cięcie i odpalenie. ciąg bardzo dobry. Cygar o łagodnej mocy, kremowe o złożonych aromatach. Cedr, orzechy, zioła. Słodkie. Polecam. (zdjęcie z netu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Zapomniałem o czymś takim jak ranking cygar (teraz za 2011 rok), zestawiany przez CIGAR AFICIONADO www.cigaraficionado.com/top25/show A tutaj niespodzianka, 3 pierwsze miejsca z góry dla cygar niekubańskich. Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce w 2008 roku... polecam analizę zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulisses Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Zapomniałem o czymś takim jak ranking cygar (teraz za 2011 rok), zestawiany przez CIGAR AFICIONADO http://www.cigaraficionado.com/top25/show A tutaj niespodzianka, 3 pierwsze miejsca z góry dla cygar niekubańskich. Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce w 2008 roku... polecam analizę zestawienia. To niewielka niespodzianka. Embargo ciągle działa, a magazyn jest bardzo amerykański... Trudno znaleźć coś kubańskiego w smaku poza havanami, stąd zestawianie cygar z Kuby i spoza w jednym rankingu uważam za chybiony pomysł... To jakby porównywać, nawiązując do głównego tematu forum marynarki jednorzędowe z dwurzędowymi... Nie rozstrzygając, które są "lepsze"... Próbowałem kilkukrotnie kierując się tym rankingiem przekonać się do cygar spoza Kuby - nie udało się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 To powyżej to chyba Montecristo no.4, a ja dzisiaj Ramon Allones Specially Selected Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 Nub Connecticut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Dzisiaj przyszła przesyłka, więc nie mogłem czekać do weekendu - Alec Bradley Prensado Churchill, czyli cygaro roku magazynu Cigar Aficionado roku 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulisses Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zapomniałem o czymś takim jak ranking cygar (teraz za 2011 rok), zestawiany przez CIGAR AFICIONADO http://www.cigaraficionado.com/top25/show A tutaj niespodzianka, 3 pierwsze miejsca z góry dla cygar niekubańskich. Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce w 2008 roku... polecam analizę zestawienia. To niewielka niespodzianka. Embargo ciągle działa, a magazyn jest bardzo amerykański... Trudno znaleźć coś kubańskiego w smaku poza havanami, stąd zestawianie cygar z Kuby i spoza w jednym rankingu uważam za chybiony pomysł... To jakby porównywać, nawiązując do głównego tematu forum marynarki jednorzędowe z dwurzędowymi... Nie rozstrzygając, które są "lepsze"... Próbowałem kilkukrotnie kierując się tym rankingiem przekonać się do cygar spoza Kuby - nie udało się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 (ciach)(ciach to samo)Cieszę się, że jest Pan stały w poglądach i potwierdza to co napisał ponad dwa miesiące temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulisses Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 (ciach)(ciach to samo)Cieszę się, że jest Pan stały w poglądach i potwierdza to co napisał ponad dwa miesiące temu. nie zwróciłem uwagi na autora wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 ale żeby od razu kasować wpis? Piękny był. Z fotela prawie spadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 (ciach)(ciach to samo)Cieszę się, że jest Pan stały w poglądach i potwierdza to co napisał ponad dwa miesiące temu. Nie widziałem wpisu kolegi, ale jak mozna edytowac wpis jesli ktoś już go cytowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 czy któryś z kolegów forumowych dostał zaproszenie na jutro (środa) na event cigarsworld.pl w Loft Fashion na Burakowskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2012 czy któryś z kolegów forumowych dostał zaproszenie na jutro (środa) na event cigarsworld.pl w Loft Fashion na Burakowskiej? Ja, ale nie wiem czy uda mi sie wybrac Idziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Dawno nic nie wrzucałem, ale nie martwcie się, nadal palę Ramon Allones Superiores - kawał dobrego palenia, chociaż było trochę świeże. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Dla zakręconych, jak ja, na punkcie ekologi, konserwantów i syfu w pokarmach, polecam papieroski Pueblo http://chantouvivelavie.c.h.pic.centerb ... 4b572c.jpg Bez dodatków uzalezniajacych i innego syfu, ciete liscie, bibuła i filtr. Lucky strike tez wypuscil serie papierosow bez dodatkow, te w "papierowych" opakowaniach, smakują lepiej niż zwykłe, ale nie chce mis ie wierzyć w ich marketingowy bełkot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Poradźcie proszę jakie firmy produkują akcesoria do cygar, bądź papierosów. Jakościowo i prestiżowo firma musi być - top! Dokładnie potrzebuję popielniczkę i zapalniczkę. Co do zapalniczki myślałem o Cartierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Klasykiem zawsze był Dupont. Ale pytanie czy chcesz zapalniczkę i popielniczkę do cygar czy papierosów bo to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Chcę zrobić komuś prezent w formie popielniczki do cygar i zapaliczki gazowej + dla mnie popielniczka do "fajek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Poszukaj zestawów lub samych popielnic sygnowanych przez cohibę. Naprawdę zacnie wyglądają. A może dobry humidor? Adorini to było by coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 Świąteczne palenie czas zacząć!! Alec Bradley Prensado, chyba Robusto. Podaję vitole, bo kształt cygara wpływa na jego smak - churchille, corony, robusto, torpedo z tego samego modelu zwykle smakują inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Panowie gorąca prośba. Jeżeli zobaczycie cygaretki z poniższego linku, gdzies pryz okazji w jakimś sklepie, dajcie znać. To moje ulubione ale praktycznie nie do dostania w PL http://www.hoyodemonterreycigar.com/abo ... iniatures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Panowie gorąca prośba. Jeżeli zobaczycie cygaretki z poniższego linku, gdzies pryz okazji w jakimś sklepie, dajcie znać. To moje ulubione ale praktycznie nie do dostania w PL http://www.hoyodemonterreycigar.com/abo ... iniatures/ Ja zamawiam często przez internet, czemu Ty tego nie zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Rownież zamawiam z dwoch sklepow internetowych rozne rzeczy. Ale nie mam juz cierpliwosci szukac bezowocnie tych cygaretek w polskim necie. Chyba ze masz na mysli sklepy internetowe zagraniczne ? Ale chyba nie bedzie tanio . Nie chce tez za wszelka cene ich sprowadzac niewiadomo skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi