musa19 Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Buty się nie błyszczą, nie mają przebarwień, zdecydowanie nie wyglądają aż tak klockowato jak na zdjęciu - ewidentnie fotografia to nie moje hobby Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Aczkolwiek kolor jest dość dobrze oddany. Ja swoje pastuję bordowym kremem i czarną pastą - dzięki czemu nie wyglądają na cyrkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 U mnie "na wiosce" ten kolor robi furorę. Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się, żeby całkowicie obca osoba dopytywała się, gdzie kupiłem buty? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 p.s. Nie jestem 100% pewien, ale w ofercie CS chyba tylko trzy modele (Philadelphia, New York i Budapest) są GYW, pozostałe z gumowymi wstawkami w podeszwie są chyba szyte metodą Blake. Kolega ma rację. Tylko kilka modeli jest szytych GYW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Kolega ma rację. Tylko kilka modeli jest szytych GYW. Wiesz które konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Wiesz które konkretnie? Odnajdę maila od Crownhilla i dopiszę jutro do wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Super, dzięki, chcę coś od nich kupić, i nawet już się mentalnie przygotowałem na trudności z tym związane, ale nie chcę wyważać otwartych drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Gdzieś w innym wątku o tym było. Z informacji ze strony wynikałoby, że GYW są wspomniane wyżej trzy modele oxfrodów, trzewiki i chukka, razem 8 modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Tak, czytałem, ale skoro wiltom ma informacje z pierwszej ręki, to chętnie się z nimi zapoznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Oczywiście! Chodziło mi tylko o to, że @Wiltom odwołał się do mojego posta a w międzyczasie doszperałem na stronie CS dodatkowe informacje. Też jestem jak najbardziej ciekaw, czy się potwierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Oczywiście! Chodziło mi tylko o to, że @Wiltom odwołał się do mojego posta a w międzyczasie doszperałem na stronie CS dodatkowe informacje. Też jestem jak najbardziej ciekaw, czy się potwierdzą Przepraszam, że tak długo to trwało jednak nie miałem kiedy odszukać maila od Crownhilla. Napisali mi, że goodyearem szyte są tylko modele New York i Philadelphia oraz damskie trzewiki/ wysokie buty (boots) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Właśnie przeczytałem na fb, że od października Crownhill będzie do kupienia w klasycznebuty.pl. Zapowiada się ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 19 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Wyrazy uznania dla polskich handlowców. Ciekawe jak będą się tym razem nazywać? Crownhill Shoes jest bowiem madryckim sklepem pozyskującym obuwie z konkretnej kastylijskiej fabryki/manufaktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Jak wynika z informacji na fb raczej pozostają przy nazwie marki Crownhill Shoes. Słyszałem, że Crownhill korzysta z usług jakiejś lokalnej fabryki. Tak samo robi sporo marek m.in. Królewski Herb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Nazwa jest sprawą x-rzędną. Najważniejsze, żeby buty utrzymały jakość znaną z CS Z informacji na fb wynika, że są spore szanse na utrzymanie cen na poziomie porównywalnym z tymi, znanymi ze strony CS - dla mnie super, uważam bowiem, że Crownhille są warte swojej ceny. Jeśli będą nieco (rozsądnie) droższe, też nie będę płakał, jakość obsługi znana z klasycznebuty też jest tego warta Ciekawym tylko, jakie modele się pojawią w pierwszym rzucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 19 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Podobne ('uniwersalne') jak obecnie w patine.pl lub "na zimę" - trzewiki balmoral albo chukka. Z autopsji - o ile obuwie "poniżej kostki" to fit G, o tyle balmoral tol fit F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Nazwa jest sprawą x-rzędną. Najważniejsze, żeby buty utrzymały jakość znaną z CS Z informacji na fb wynika, że są spore szanse na utrzymanie cen na poziomie porównywalnym z tymi, znanymi ze strony CS - dla mnie super, uważam bowiem, że Crownhille są warte swojej ceny. Jeśli będą nieco (rozsądnie) droższe, też nie będę płakał, jakość obsługi znana z klasycznebuty też jest tego warta Ciekawym tylko, jakie modele się pojawią w pierwszym rzucie? Podobno m.in. model Chicago ma być dostępny. Ciekawe czy pojawią się te burgundowe oxfordy, które Mr. Vintage miał na kilku swoich sesjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Z informacji na Facebook'u wynika, że sklep klasycznebuty.pl rozpocznie sprzedaż produktów marki Crownhill. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Właśnie przeczytałem na fb, że od października Crownhill będzie do kupienia w klasycznebuty.pl. Zapowiada się ciekawie. Z informacji na Facebook'u wynika, że sklep klasycznebuty.pl rozpocznie sprzedaż produktów marki Crownhill. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Podobne ('uniwersalne') jak obecnie w patine.pl lub "na zimę" - trzewiki balmoral albo chukka. Z autopsji - o ile obuwie "poniżej kostki" to fit G, o tyle balmoral tol fit F. Możesz napisać jakie konkretnie modele porównywałeś? Mam The Sophia na kopycie Wellesley, jest on dla mnie dość ciasny na szerokość, ale dało się rozchodzić, zastanawiałem się nad ich trzewikami, bo też są na kopycie Wellesley, ale inaczej szyte - GYW. Ciekawi mnie jak wypada ich tęgość w porównaniu do oxfordów/brogsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 25 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Trzewiki vs oxfordy i penny loafers = G vs F O ile loafersy na w/w kopycie pasują na moją stopę, o tyle trzewików nie byłem w stanie nawet włożyć ("ubrać"?). Oxfordy jestem w stanie zawiązać tak, że przyszwa się schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Podobno m.in. model Chicago ma być dostępny. Ciekawe czy pojawią się te burgundowe oxfordy, które Mr. Vintage miał na kilku swoich sesjach. Mają być 4 modele: 1. bordowe monki 2. Seattle - bordowe semi-brogue (takiej jak na blogu Mr. Vintage) 3. Chicago - oksfordy 4. New Orlean - brązowe quarter-brogue Trzewiki vs oxfordy i penny loafers = G vs F O ile loafersy na w/w kopycie pasują na moją stopę, o tyle trzewików nie byłem w stanie nawet włożyć ("ubrać"?). Oxfordy jestem w stanie zawiązać tak, że przyszwa się schodzi. Nie rozumiem Trzwiki w tęgości G są za ciasne, a oksfordy w tęgości F są dobre? Wcześniej napisałeś "Z autopsji - o ile obuwie "poniżej kostki" to fit G, o tyle balmoral tol fit F." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 25 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Oczywista pomyłka, przepraszam. Trzewiki są wg mnie F, choć dodatkową rolę w ich niedopasowaniu odgrywa (obok znacznej szerokości stopy) moje tzw. wysokie podbicie. Myślę, że w przypadkach wymiarów "granicznych" można próbować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Od godziny 12 są dostępne w sklepie 3 modele, które wcześniej opisywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Skąd wiesz, że akurat od 12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi