eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Te które wkleiłem najbardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Te które wkleiłem najbardziej mi się podobają.Bedziesz je nosil do smokingu czy tez fraku .... a moze casual (bo dlaczego nie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Do smokingu czy fraku wybrałbym coś klasycznego - te wydają mi się odpowiednie na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Do smokingu czy fraku wybrałbym coś klasycznego - te wydają mi się odpowiednie na co dzień To moglaby byc calkiem fajna kombinacja: bardzo wytarte dzinsy z podwinietymi nogawkami, obszerna biala koszula i te wlasnie opera pumps (podobnie jak albert slippers) bez skarpet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 odważnie... nawet bardzo odważnie. opera pumps casualowo... ja bym w życiu nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Ale przynajmniej mają normalne kokardki, a nie jakieś wstążki i inne tego typu "męskie" imitacje. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 odważnie... nawet bardzo odważnie. opera pumps casualowo... ja bym w życiu nie założył. To jest dosyć mocna wariacja na temat OP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Ale przynajmniej mają normalne kokardki, a nie jakieś wstążki i inne tego typu "męskie" imitacje. Pozdrawiam, Dr Tutaj pumps z kolekcji Brooks Brothers z kokarda i bez trupiej glowki na nosku jak w Barker Black : Formal Pump with Grosgrain Ribbon Bow http://www.brooksbrothers.com/IWCatProd ... ctionsize= I pierwszy komentarz pod spodem pod tytulem: Nice shoe for a woman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 odważnie... nawet bardzo odważnie. opera pumps casualowo... ja bym w życiu nie założył. Skoro Albert Slippers zaklada sie do smokingu ... jaki i do krotkich spodni na zewnatrz, to dlaczego nie Opera Pumps. Aczkolwiek nie do krotkich spodni. A jak ludzie zareaguja ... zawsze jakos. Ale to ich problem. Idac na zewnatrz w Albert Slippers (na dworcu kolejowym) usmialem sie bardzo slyszac chichocace i szeptajace nastolatki za moimi plecami: "patrz ... facet w pantoflach". I w sumie to mialy one racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Jeśli miałeś do tego szatę Jehowy to całkowicie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Jeśli miałeś do tego szatę Jehowy to całkowicie rozumiem Alez skad! Bylem - jak zawsze - w pizamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinley Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Tak, Galeria Mokotów w W-wie. Grzegorz, sprawiłeś, że urodziła się we mnie potrzeba posiadania czarnych Barkerów Jak już sprawię sobie kilka par, to zakupię te: Nie żartuję, będę je nosił. Ładne, jak nogawka wygląda na takim bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Myślę, że tak samo jak w każdych innych loafersach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 To zalezy od dlugosci i szerokosci nogawki ... tak jak w przypadku kazdego innego loafersa jak zaznaczyl powyzej Eye_lip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinley Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Czy kant nogawki powinien przykrywać kokardę? Moim zdaniem nie, lecz przy całej okazałości kokardy buty prezentują się jak niedopasowane do reszty stroju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Nie wiem czy to dobry temat, ale ostatnio mejlowałem trochę z Justinem FitzPatrickiem prowadzącym znany blog The Shoe Snob. Przekazałem mu informację o kilku polskich szewcach i oto efekt, Kielman na blogu http://the-shoe-snob.blogspot.com/2011/ ... elman.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Fajny blog, no i też chciałem podwiesić tą informację. Dobrze że swoje chwalimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Czy kant nogawki powinien przykrywać kokardę? Moim zdaniem nie, lecz przy całej okazałości kokardy buty prezentują się jak niedopasowane do reszty stroju...Kokarda musi byc oczywiscie widoczna ... A propos kokardy ...Moja znajoma w miejsce stwierdzenia "mam cie (po same uszy) powyzej uszu" twierdzi dosc urokliwie "mam cie po same kokardy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Vintage Florsheim - angielki z przełomu lat 50-ch i 60-ch. Nieużywane, a jedynie kilkakrotnie przymierzone w sklepie. Niesamowita okazja do nabycia legendy trafiła się w ubiegłym tygodniu na amerykańskim Ebay'u. Buty zostały sprzedane za 162,5 USD czyli ok. 430 zł. Jako, że nie był to mój rozmiar - jedynie monitorowałem aukcję, ale wiele bym oddał żeby mieć takie buty w swojej kolekcji. Wyobraźcie sobie, ponad 50-cio letnie buty w takim stanie, tak zachowane i wykończone. Poezja. Przypominam, że kiedyś Florsheim to była marka i wyznacznik jakości, a obuwie było produkowane w całości w USA. Poniżej wklejam kilka zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Vintage Florsheim - angielki z przełomu lat 50-ch i 60-ch. Nieużywane, a jedynie kilkakrotnie przymierzone w sklepie. Niesamowita okazja do nabycia legendy trafiła się w ubiegłym tygodniu na amerykańskim Ebay'u. Buty zostały sprzedane za 162,5 USD czyli ok. 430 zł. Jako, że nie był to mój rozmiar - jedynie monitorowałem aukcję, ale wiele bym oddał żeby mieć takie buty w swojej kolekcji. Wyobraźcie sobie, ponad 50-cio letnie buty w takim stanie, tak zachowane i wykończone. Poezja. Przypominam, że kiedyś Florsheim to była marka i wyznacznik jakości, a obuwie było produkowane w całości w USA. Poniżej wklejam kilka zdjęć:Czy te buty nigdy nie byly uzywane? Czy tez poddane byly tak gruntownej renowacji ... ale to wydaje sie wrecz niemozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Czy te buty nigdy nie byly uzywane? Czy tez poddane byly tak gruntownej renowacji ... ale to wydaje sie wrecz niemozliwe.Pytałem się o to przedstawiciela domu aukcyjnego, który wystawił buty w serwisie Ebay. Buty były sprzedawane jako tzw. NOS i przebywały w sklepie/sklepowym magazynie do końca lat 80-ch. Wtedy też zostały wyprzedane do jakiegoś hurtownika. Przez cały czas były należycie konserwowane odpowiednimi preparatami do pielęgnacji obuwia. Oczywiście nie można mieć 100% pewności bazując tylko i wyłącznie na zdjęciach, ale na moje oko i porównując do katalogów Florsheim z lat 50-ch, te buty nie były poddawane żadnym innym zabiegom niż pielęgnacja detergentami. Podeszwa wygląda nie nieruszaną. Teoretycznie jest to możliwe, co było już omawiane na przykładzie jeszcze starszych butów z foki. Ale przyznasz Grzegorz, że nie lada gratka takie buty, chociaż to bardziej historia niż szczyt finezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 czasami można spotkać buty vintage, ale rzadko nieużywane. poniżej przykłady Florsheimów na przestrzeni lat 30 - 45: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 i lat 40 - 60: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 czarno-białe spect. CUDO. gdzie takie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 czarno-białe spect. CUDO. gdzie takie można kupić?Tych samych - nigdzie. Podobne...w wielu miejscach http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitID=0 http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitID=0 http://www.pediwear.co.uk/barker/products/3488.php http://www.pediwear.co.uk/barker/products/2863.php http://www.shiptonandheneage.co.uk/geor ... 296-0.html http://www.tailsandtheunexpected.co.uk/ ... asp?id=174 http://www.afinepairofshoes.co.uk/colle ... ent-george itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi