Üxküll Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Obuwie z bardzo rzadkiej japońskiej skóry zw. Shironameshi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 asymetria wiązania w Aubercy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 no i takie właśnie rzeczy sprawiają, że część francuskich butów podoba mi się dość "średnio" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Otóż to. Piękne kopyto, świetna skóra i nachalny, ostentacyjny, udziwniony detal, który wszystko psuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Przykład ekstremalnie wąskiego glanka + wysoki obcas (4-5 cm) z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 japońskie buty ortopedyczne są zaskakujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Chyba robił je pijany czeladnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Przykład ekstremalnie wąskiego glanka + wysoki obcas (4-5 cm) z Japonii. monki.jpg Ogólnie to mam mieszane uczucia: obcas - imo w ogóle nie widać wysokości - na zdjęciu wygląda podobnie, do mojego 2,5/3 cm. Co do beveled waist to jest chyba "za dobrze", przez co sprawiawrażenie obuwia wykonanego na nienaturalną stopę, względnie po prostu przesadzonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Japońskie fetyszyzmy po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Tak to powinno wyglądać: http://www.boq.jp/closeup/shoes/2009/0124/090123_sub2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Dwa ostatnio tutaj zamieszczone przeze mnie zdjęcia Japończyków zaliczam do szewskich dziwotworów. O tym, że glanek ekstermalnie wąski może jednak pięknie wyglądać przekonuje poniższy przykład z pracowni florenckiego mistrza Stefano Bemera. Dla mnie jest to obuwiniczy Graal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 ten mistrz już nie żyje więc trudno mówić o pracowni mistrza ... SB to teraz brand z inwestorami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 ten mistrz już nie żyje więc trudno mówić o pracowni mistrza ... SB to teraz brand z inwestorami ... Pozostają jednak majstersztyki do podziwiania oraz wzory godne naśladowania dla następców o większych ambicjach niż krojenie kaski na modzie związanej obecnie z ręcznym rzemiosłem. Ciepłe wspomnienie o Stefano zamieścił na swoim blogu Justin (The Shoe Snob): http://www.theshoesnobblog.com/2012/07/a-tribute-to-stefano-bemer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 ten mistrz już nie żyje więc trudno mówić o pracowni mistrza ... SB to teraz brand z inwestorami ...Nie wiem czy to coś złego np. kiedy rodzina chce dalej prowadzić/ rozwijać biznes. Przykłady takiej działalności można znaleźć na świecie.Poza tym jeśli dzieło powstało za życia... Trochę jak z lotnikami z nieistniejącej pracowni Sikory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Dwa ostatnio tutaj zamieszczone przeze mnie zdjęcia Japończyków zaliczam do szewskich dziwotworów. O tym, że glanek ekstermalnie wąski może jednak pięknie wyglądać przekonuje poniższy przykład z pracowni florenckiego mistrza Stefano Bemera. Dla mnie jest to obuwiniczy Graal. nic tylko wstawić do gabloty i podziwiać. chodzenie w takich butach grozi rychłym złamaniem podeszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Otóż to. Piękne kopyto, świetna skóra i nachalny, ostentacyjny, udziwniony detal, który wszystko psuje. nic czego dłuższa nogawka by nie załatwiła mają też bardziej normalne wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 @pirat nie trzeba cofać się do nieistniącego od dawna zakładu Sikory. Zresztą te wystawowe lotniki są dziełem Jana Wielądka. Chyba nie muszę ciągle przypominać, że pod szyldem rodzinnego biznesu "Jan Kielman" pracują inni szewcy. Powracając do Stefano Bemera to po dłuższej chorobie odszedł 29 lipca 2012 r. w wieku zaledwie 48 lat. Link do wywiadu ze Stefano: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 nic tylko wstawić do gabloty i podziwiać. chodzenie w takich butach grozi rychłym złamaniem podeszwy. wbrew Twoim obawom są to golfy jak najbardziej użytkowe, ponieważ mają stosowne wzmocnienie (chyba) metalowe. Niestety, nie jestem ich właścicielm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Jakby ktoś chciał buty nabyć buty z pracowni/marki Stefano Bemer to New and Lingwood oferuje darmową przesyłkę http://www.newandlingwood.com/shop/shoes/stefano-bemer# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekJ Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 http://shop.nordstrom.com/S/prada-studded-wingtip-oxford/3517724?origin=category&contextualcategoryid=0&fashionColor=&resultback=254 Devil wears Prada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Te buty chyba już były na forum, w stosownym temacie: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/284-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82a-obuwniczej-brzydoty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekJ Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Te buty chyba już były na forum, w stosownym temacie: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/284-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82a-obuwniczej-brzydoty/ nie dziwie sie, ale zeby zaraz "zrodlo brzydoty"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 http://shop.nordstrom.com/S/prada-studded-wingtip-oxford/3517724?origin=category&contextualcategoryid=0&fashionColor=&resultback=254 Devil wears Prada To mi podsunęło pomysł jak rozwiązać problem ryski na moich Churches'ach http://forum.butwbutonierce.pl/topic/871-renowacja-i-naprawa-obuwia/page-16#entry108877 Ponabijać ćwieki - nie dość, że odwrócą uwagę od skazy, to jeszcze wartość buta wzrośnie trzykrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi