Remy Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Poszukaj na angielskim ebay.co.uk Można znaleźć naprawdę ładne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Skalpel, skoro polecasz zapytam jak oceniasz jakość i wygodę tych butów z ebaya? Niestety nie mam butów z ostatniego linku. Chciałem powiedzieć, że są po prostu ładniejsze. Niedługo będę mógł się wypowiedzieć bardziej merytorycznie w kwestii butów z tej calzolerii, gdyż chcę zamówić u nich ten model: http://www.ebay.de/itm/SCHUHE-Gr-42-MAD ... 5d3879fed6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Dzięki. Ja się z kolei zastanawiam nad tymi: http://www.ebay.de/itm/SCHUHE-Gr-42-100 ... 173wt_1037 Ale poczekam z zakupem na twoją recenzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziobiker Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 A jak u nich wygląda z rozmiarówką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Fajne czarne podwójne monki Grensona http://www.allsole.com/footwear/grenson ... 00660.html + kod SAVE30 (zdejmuje 30GBP przy cenie ponad 100GBP), czyli za 80GBP z wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2013 Krzysiek, dzięki za linka. Były też brązowe (burnt pine), akurat mój rozmiar, skorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 O dziwo i mój rozmiar jest! Dzięki Krzysiek_w, bardzo długo szukałem podwójnych monków w ludzkiej cenie i rozmiarze 47. Mam tylko nadzieję, że ich rozmiarówka jest standardowa… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Rozmiarówka Grensona jest zaniżona, w rzeczywistości buty są większe. Ja noszę 8,5 i mam pewne obawy, że powinienem był wybrać 7,5 (którego to rozmiaru nota bene nie było) zamiast ósemki. Okaże się, jak dojadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Ja noszę z reguły 47 ale bywało, że kupowałem 48. Mam nadzieję, że nie będą zbyt wielkie, jeśli faktycznie jest zaniżona. Wygląda na to, że wybrałem ostatnią parę bo 12 już znikło z listy Orientuje się ktoś, po ilu dniach można się spodziewać przesyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Rozmiarówka Grensona jest zaniżona, w rzeczywistości buty są większe. Ja noszę 8,5 i mam pewne obawy, że powinienem był wybrać 7,5 (którego to rozmiaru nota bene nie było) zamiast ósemki. Okaże się, jak dojadą. Nie wiem, czy jest taka reguła. Ja noszę 43 - 43,5 i mierzyłem swego czasu kilka modeli Grensona w GalMoku - - z tęższym kopytem (np. Stanley) pasowały mi 9, a te smuklejsze (Kirk) 9,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Ja odnosiłem się przede wszystkim do zakupionego modelu, który ma zgodną opinię w różnych sklepach internetowych, np. tu: http://www.endclothing.co.uk/grenson-el ... 91774.html Też mierzyłem kilka modeli gdzieniegdzie, stąd moja ogólna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 O rozmiar się tak bardzo nie martwię, bo mój idealny to 47,5, najwyżej będę ubierał grubsze skarpetki Mam jednak pytanie, czy ktoś już zamawiał z allsole? Tam podczas wypełniania adresu jest takie pole "house name and number" gdzie wpisałem numer domu i mieszkania, ale potem przy finalizacji zamówienia mój adres wyglądał tak: 1/2 Jana Pawła II zamiast: Jana Pawła II 1/2 Mam nadzieję, że nie będzie problemu z dostawą z tego powodu? Wysłałem chwilę później wiadomość z poprawną formą adresu, ale gdy dostałem link do trackingu (godzinę później) to w wiadomości był jednak adres w pierwszej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2013 przezornie przy tym formularzu wpisałem w jednym polu numer, a w drugim nazwę ulicy i numer wyszedł mi adres: 36 nazwa_ulicy 36 - ale chyba dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 No i moje wylądowały, po przebojach z mało bystrym kurierem Pierwsze wrażenie - pudełko ok, trochę poobijane. W środku dwa brzydkie papierowe zawiniątka, brak bawełnianych woreczków - co byłoby niewątpliwie przyjemnym dodatkiem Pierwsze wrażenie - buty nieco „pudełkowe” - skóra twarda, w połączeniu z wnętrzem buta w roli pudła rezonansowego, można użyć ich w roli bębenka Gdzieniegdzie odstająca nitka, „klapka” ze szlufkami od wewnątrz lekko ubrudzona czarną farbą… szlufka bliżej kostki mocowana do gumowego paska - przyszyty dobrze, ale znowu odstający supełek z nitki. Krawędzie podeszwy sprawiają wrażenie trochę niedopracowanych - nie są idealnie równe i identyczne w obu butach. Generalnie widać lekki pośpiech w wykonaniu… Poniekąd, z butów jestem zadowolony - wyglądają świetnie (choć przyznam, że pierwsze wrażenie to lekki szok w stylu „litości - co ja mam na nogach?”, ale po parunastu minutach wyglądają obłędnie), są bardzo wygodne (po kilkudziesięciu minutach rozchodzenia nie czuć ich na nogach!) i przede wszystkim rozmiarowo idealne - o co się najbardziej obawiałem. Generalnie cena pierwotna (~180 funtów jest w mojej opinii znacznie przesadzona), ale cena promocyjna na allsole jest adekwatna do jakości, bo pomimo wykonania które razić może perfekcjonistów od strony jakości materiałów buty są warte wydanych pieniędzy. Skóra nie jest papierowa jak w większości moich poprzednich butów (np. nowe Martensy) choć do butów droższych odniesienia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Dzięki za recenzję, @vcore. Dodam, że według strony producenta, buty pochodzą z najniższej linii Gtwo i wykonane są w Indiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Czekałem na to Wiem, że zdecydowanie wymagają skrócenia… Te buty to dla mnie początek zmiany o 180 stopni jeśli chodzi o ubiór - więc powoli, do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Widział ktoś brazowe DOUBLE monksy w granicach 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 W Zarze, ale nie kupuj proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 no to ja widziałem w massimo dutti ale takie sobie odpsuzczam a pierwsze jakie byłoby już warto kupić idąc od dolnego pułapu cenowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 http://meermin.es/catalogo2.php?idioma=eng&id=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 ktoś polecał niedawno http://stores.ebay.de/MSDESIGNERSHOP/_i.html?_fsub=9 + 18 eurasków wysyłka np http://www.ebay.de/itm/SCHUHE-Gr-43-100 ... 5d3bb5c8dd za taką cenę można spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 No właśnie najbliższy jestem jak narazie zakupu meerminów static87 -> ktoś już je recenzował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Fikaczynski, jak się na któreś zdecydujesz to chętnie się dowiem na które i czy jesteś z nich zadowolony. Sam się zasntanawiam nad kupnem monków (bardziej się skłaniam do zamszowych). Jeden z kolegów podam mi linka do tych butów http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... &brandid=6 choć podobnie jak Ty, wolałbym z dwoma klamerkami. Ja Ci podam jeszcze tego linka http://www.calzoleriastizza.it/scarpe_c ... tip=fibbia Model EDDINGTON wygląda spoko, choć nie wiadomo jak z jakością tych butów. PS. O tych Meerminach już ktoś pisał na forum i z tego co pamiętam nie był do końca zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekwb Napisano 10 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2013 To i ja się dołączę. Też od jakiegoś czasu się rozglądam za zamszowymi monkami - takimi, jak Meerminy. Tylko w okolicach 500-600zł Herringi byłyby idealne, gdyby tylko miały 2 klamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bragson Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Witam ponownie poszukuję trzewików brązowych(rudych) ze skóry oraz oxfordy albo derby granatowe z zamszu. Budżet ok 300 zł/parę widział może ktoś coś ciekawego w tej cenie, rozmiar 40? z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi