Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli uwiodło Cię ażurowanie w tamtych butach, to może Prime shoes - http://www.sport-elite.pl/konfekcja/dbari1.jpg

dostępne w Warszawie za ok. 600 PLN (nie wiem jak z rozmiarami, bo promocja trwa już jakiś czas).

Są też inne modele (http://www.sport-elite.pl/konfgal1.html), a jak się telefonicznie dogadasz to pewnie Ci nawet wyślą (choć nie wiem jak z wymianą).

w której kategorii angielskich butów umieścilibyście buty Loding?

czyli np. w jakiej kategorii angielskich butów umieścilibyście te francuskie buty?

lub

w jakiej kategorii polskich butów umieścilibyście te francuskie buty?

;)

Nie mam Lodingów, ale po wielokrotnym macaniu umieściłbym je w tej samej kategorii, co podobnie cenowo buty angielskie.

Witam

Poszukuję w miarę ekonomicznych butów na lato - około 300 zł. Preferuję mokasyny... Sebago ciężko u nas dostać w tej cenie, a np. na amazon.com kosztują około 70 $. Interesuje mnie kolor czerwony/bordowy. Z butów "nie-mokasynów" znalazłem ostatnio coś na pewno ciekawego, ale nie wiem czy wartego zakupu, a mianowicie buty wzorowane troszkę na broguesach Prady.

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... RIA%C5%81Y

Chciałbym zobaczyć je na żywo, ale w żadnym sklepie Zary ich nie posiadają. Co Wy polecilibyście mi?

Pozdrawiam, jojaques. :)

Te z Zary miały być raczej jako ciekawostka... :)

Ale naprawdę, gdzie można znaleźć jakieś ciekawe mokasyny (preferuję czerwone)?

Całkiem fajne są z Tommy'ego Hilfigera - mierzyłem, wygodne.

Wiecie może gdzie przez internet mógłbym dostać Sebago w przystępnej cenie, tj. mieszącej się w około 350 zł? :)

Te z Zary miały być raczej jako ciekawostka... :)

Ale naprawdę, gdzie można znaleźć jakieś ciekawe mokasyny (preferuję czerwone)?

Całkiem fajne są z Tommy'ego Hilfigera - mierzyłem, wygodne.

Wiecie może gdzie przez internet mógłbym dostać Sebago w przystępnej cenie, tj. mieszącej się w około 350 zł? :)

http://www.ebay.com/sch/Mens-Shoes-/934 ... &_udhi=100

Kyle - można wiedzieć, jak się sprawują? Też o nich myślałem ze względu na niską cenę oraz dość porządnie wyglądającą podeszwę (przynajmniej nie jest z kuleczek ;))

jak na razie założyłem ze dwa razy po 2-3 godziny, i nie przewiduję zbyt częstej eksploatacji, zakup był typu kaprys estetyczny ;)

Moje jednostkowe przeżycie z butami Bata dawno temu zakończyło się odklejeniem podeszwy, a buty nie zostały założone nawet 30 razy.

miałem to samo, stąd własnie zastrzeżenie o paragonie

Dzień dobry,

Z góry przepraszam że moje zapytanie nie jest bardzo konkretne, ale może ktoś udzieli mi jakichś wskazówek. Forum obserwuje już od jakiegoś czasu i początkowo chciałem się poradzić Immune ale już nie zdążyłem, zatem liczę na pomoc panów.

Postanowiłem skompletować sobie w miarę klasyczną butotekę , mam z tym jednak spory problem. Na początku chcę zakupić parę prostych, brązowych oxfordów z nakładanym noskiem jak np. te: http://www.ebay.co.uk/itm/Loake-747T-Br ... 3f16db9533

Sądzę że nadawały by się od wiosny do jesieni do codziennego noszenia, podobnie brązowe Chudka na cienkiej podeszwie, mogłyby być nawet na gumowej podeszwie, gdyż nosiłbym je raczej często. Problem w tym że dobrze byłoby aby mieściły się w studenckim budżecie powiedzmy ok. 400zł i z rozmiarem. Jestem niski i szczupły, długość mojej stopy to 24 cm. Chodząc po zwykłych centrach handlowych przeważnie słyszę że nie ma mojego rozmiaru. Ostatnio chcąc kupić w Timberlandzie ich klasyczne boat shoe powiedziano mi, że poniżej 7 niczego nie sprowadzają do sklepu; z tabeli rozmiarów wynika że amerykańska 6 (24 cm) może być na mnie dobra. więc rozważam kupienie ich za granicą. Kilka tygodni temu odwiedziłem sklep Lodinga ale okazało się że Oxfordy w rozmiarze 6 są za duże o jakieś pół numeru. Sądzę więc że podobnie może być z większością butów na Herling czy Pediwear, pomijając kwotę przynajmniej 800 zł. Widziałem buty Nunes Correa, mają rozmiary od 38 ale nie wiem jak mogę sprawdzić który rozmiar byłby zbliżony do mojego, poza tym na stronie są właściwie jedynie czarne Oxfordy, których zakup planuję na nieco później, a i z tego co czytałem na forum, z zakupem przez sieć tez może być u nich problem.

Może któryś z forumowiczów miałby pomysł gdzie mógłbym się rozejrzeć? Na ebuy zdarzają się nowe, przecenione modele, ale chyba raczej nie w moim rozmiarze. Zastanawiam się też czy podróżując w wakacje nie zwrócić uwagi na buty, tym bardziej że to okres przecen, tylko właśnie gdzie?

Raz jeszcze przepraszam za tak rozwlekłą i mało konkretną wypowiedź, ale czuję pewną irytację że przez rozmiar i dostępność „muszę” nosić adidasy nie tylko uprawiając sport.

Pozdrawiam, Kemot

- Duranc, przekroczysz budżet ale bedziesz miał buty dopasowane do nogi.

- polskie marki jak np. ryłko czy ccc np. prezentowane tutaj: viewtopic.php?f=9&t=1243&start=492 o cenę zapytaj Kolegę-Nosiciela na PW (musisz mieć 5 postów by to zrobić)

- pod tym linkiem viewtopic.php?f=9&t=326&start=96 znajdziesz linki do jednego z licznych producentów butów, który prezentuje na swojej stronie tabele i rysunki przeliczeniowe. Zapewne są i inni producenci którzy tak robią, ten jest akurat pod ręką. Pozwoli Ci to orientować się w rozmiarówce UK, US, EU.

- stopa o długości 24 cm to but trochę dłuższy w środku: jak się idzie to stopa przesuwa się w bucie do przodu. O ile but ma być dłuższy od stopy to już zależy od modelu buta i stopy

Widziałem buty Nunes Correa, mają rozmiary od 38 ale nie wiem jak mogę sprawdzić który rozmiar byłby zbliżony do mojego, poza tym na stronie są właściwie jedynie czarne Oxfordy, których zakup planuję na nieco później, a i z tego co czytałem na forum, z zakupem przez sieć tez może być u nich problem.

- sprawdzić można to mailem podobnie jak i u innych producentów / sprzedawców

- nie chcę wpływać na Twoje preferencje ale zacząłbym od czarnych jednak.

- EU 38 wstępnie odpowiada UK 5 a takie już są na Pedwear jak i u Herringa wystarczy tylko wybrać 5 w wyszukiwarce. Jak wybierzesz model to skontaktuj się z nimi i już.