Leppard Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Witam, Czy te buty, w tej promocyjnej cenie https://sklep.loakepolska.pl/loake-light-welt-sirius-dark-brown,3,1255,2037 są warte rozważenia zakupu? Czy w zakresie cenowym do 700 zł poszukać czegoś innego np. Berwick'ów? Pod uwagę wchodzą tylko sprzedawcy w Polsce. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 2 godziny temu, Leppard napisał: Witam, Czy te buty, w tej promocyjnej cenie https://sklep.loakepolska.pl/loake-light-welt-sirius-dark-brown,3,1255,2037 są warte rozważenia zakupu? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Głowaczewski Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 KoHejka. Jak temat wątku wygląda każdy widzi dlatego pozwolę sobie poprosić o waszą opinię na temat butów które zakupiłem dziś na promocji w sklepie ZARA. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie są to buty najwyższej jakości, tym niemniej wydają mi się całkiem zgrabne i co najmniej poprawnie wyglądające. Cena jaką za nie zapłaciłem to 130 zł. Przecenione z 299. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 uhhhh......a wystarczyło pominąć nazwę firmy i cenę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Przerabiałem to. Takie buty często wyglądają nieźle na początku i to nie ich wygląd tuż po wyjęciu z pudełka będzie wyznacznikiem jakości, ale to jak będą wyglądać po dłuższej eksploatacji. A że buty, jak tu ktoś słusznie zauważył są do używania a nie podziwiania, budżetowy zakup może odbić się czkawką. Dlatego, jak sądzę, nie pochwala się tu półśrodków (nowe wyglądają nieźle, choć wiadomo, że słaba jakość), zwłaszcza w kwestii obuwia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Masz rację, wyglądają całkiem zgrabnie i poprawnie ale i tanio. Więcej da się o nich tylko powiedzieć z doświadczenia. A tutaj koledzy nie zostawię na nich suchej nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Kiedyś zara wypuściła zgrabne oksfordy. Widziałem je na nogach personelu. Wyglądały okropnie. Brak właściwej konstrukcji noska sprawił, że przypomniały harmonijke. Pieniądze wyrzucone w błoto, ale spoko, to tylko dwie stówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Głowaczewski Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Dobra to poproszę jeszcze opinię o tych bucikach. Moje wątpliwości estetyczne wzbudza fakt różnego koloru skóry w różnych częściach buta. Bo od dłuższego czasu poluje na jakieś brogsy. Jeżeli nie, to może jakieś propozycje w granicach 500 zł. https://www.zalando.pl/brett-and-sons-oksfordki-natur-tabaccognac-bs312m00n-o11.html?wmc=CRM48_PRD_PL.ONL_MIX_PMT_TM3_003.&psp=M-900-017-20000-1&cd084=img_item1&cd085=&wt_cd=55b6827463665e2da40cff8b7e160bce&wt_t=1547631387&tm_hem=43377caae9cf83f6e3613bebbc2f7cba&tm_label=sub-uuid%3Dc806d2e1-6bc0-47b3-9b21-f19faaf193cb%26t-uuid%3D92f8ea63-e150-4b01-90fa-8d4673e108d7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Taka kolorystyka to nic zdrożnego, but jak najbardziej akceptowalny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Mam buty Brett and sons i w sumie jak na budżetowy zakup (300 pln) to polecam.Akurat mam zamszowe, nie wiem jak z jakością skóry licowej.Minusem mojego modelu jest zbyt miękka podeszwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidden Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Ja również myślałem, że buty z Zary nie mogą być aż tak nietrwałe, żeby nie przetrwały tyle, co przeciętne obuwie z polskich sieciówek. Ponosiłem jedną parę 3 dni w tygodniu przez miesiąc i mi popękała. Po miesiącu noszenia przy moich starych, brzydszych derby kupionych kiedyś na aukcji za 70 zł (przecenione z 300) wyglądały jakby bardzo wiele przeżyły. Te za 70 zł mają bardzo małe ślady użytkowania po 3 lata. Tych z zary nie zdążyłem nawet dobrze rozchodzić... a gdy je użytkowalem, to głównie siedząc w pracy przy biurku. Z zamszem w zarze jest chyba lepiej niż ze skórą licową, bo widziałem dwuletnie buty zamszowe, które wyglądały dobrze. Były warte stówki na przecenie. Plus jest taki, że bezproblemowo przyjmują reklamacje. Minus, że buty mogą po prostu zdziadzieć i ani się ich nie zareklamuje ani się nie będzie chciało nosić. Moje już drugiego dnia wyglądały gorzej niż po zakupie. Zwykle buty ze skóry mi się ładnie łamią, a te pofalowały... Dodam, że dbam o buty i nawet moje najtańsze obuwie przetrwało kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollo Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 https://www.zalando.pl/tommy-hilfiger-dressy-casual-chelsea-botki-to112k00c-q11.html - te buty w cenie 380 to zakup opłacalny czy jednak lepiej dołożyć do https://shopmiler.com/pl/obuwie/trzewiki-sztyblety-berwick-376-black ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Godzinę temu, karollo napisał: https://www.zalando.pl/tommy-hilfiger-dressy-casual-chelsea-botki-to112k00c-q11.html - te buty w cenie 380 to zakup opłacalny czy jednak lepiej dołożyć do https://shopmiler.com/pl/obuwie/trzewiki-sztyblety-berwick-376-black ? Pozdrawiam Zdecydowanie lepiej dołożyć do Berwicków. Chociaż dokładać nie trzeba, bo link z TH pokazuje mi cenę 566 zł, a link do sklepu Milera 559 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Zagadka do linku powyżej ze sklepu Miler. Jak nr buta kupicie jak naciśniecie kup teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Rozwiązanie zagadki. Żaden, ponieważ butów nie ma na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Witam, Mam w planach zakup butów, które "będą miały uniwersalne zastosowanie: tzn. sprawdzą się zarówno ze spodniami z wełny "z kantem" w zestawie koordynowanym, jak również z chinosami ale też z dżinsami" (cytat z mojego pytania, które zadałem w dziale "Krótkie pytania..." i dostałem na nie odpowiedzi, za które dziękuję). Po przeprowadzeniu rozpoznania wytypowałem dwa modele: https://sklep.klasycznebuty.pl/2088,berwick-2509-moka.html https://sklep.loakepolska.pl/loake-light-welt-sirius-dark-brown,3,1255,2037 Proszę o opinię, które buty będą lepsze pod względem jakość/cena (nie miałem styczności ani z butami Berwick ani Loake). Bardziej podobają mi się Berwicki (tak patrząc na zdjęcia - mam nadzieję, że rzeczywisty kolor Berwicka jest taki jak na 2 ostatnich zdjęciach), ale bardziej leży mi gumowa podeszwa (wiem, można podzelować skórzaną, ale to dodatkowy koszt a chciałbym się zmieścić poniżej 700 zł). Także ze względu na kształt mojej stopy (szeroka) obawiam się, że zamknięta przyszwa nie będzie zbyt wygodna i obłożyna (czy tak się ten element buta nazywa?) nie będzie się schodzić i będzie tworzyć V. Proszę poradźcie - dziękuje za każdą odpowiedź. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Kup dwie pary, przymierzysz do swojej garderoby i jedne z nich po prostu zwrócisz. Mnie osobiście buty Loake się nie podobają, ale może to kwestia kiepskiego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 loake w tęgości G to bardzo wygodne buty jeśli masz szerszą stopę (Berwicki mierzyłem i odpadły ze względu na twardość skóry) ja sam wolę podeszwy gumowe dainite, stopa pracuje miękko i jak mam wyjazd z całodniowym chodzeniem sprawdzają się idealnie idealnie jakbyś upolował gdzieś tanio Seahamy skoro podoba Ci się Moka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Oxfordy Polo Ralph Lauren z tkmaxxa za 399 to opłacalny zakup? Czy raczej te obuwie sobą zbyt wiele nie prezentuje? https://www.ralphlauren.com/men-wear-to-work-cg/alesky-calfskin-oxford-shoe/401448.html?cgid=men-wear-to-work-cg&dwvar401448_colorname=Dark Brown&webcat=Men%2FFeatured%2FBrown dokladnie te tylko skora w kolorze czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 @mango Jeżeli potrzebujesz oxfordów, te buty ci się podobają i są na ciebie dobre - to bierz; nie przepłacisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Mimo iż robione w Państwie Środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Wyrzuć wszystko co posiadasz z napisem Made in China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Mniej drastycznie, odetnij metki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 @mango, to, że buty zostały wyprodukowane w ChRL nie oznacza automatycznie złej jakości. Plusem jest to, że TK Maxx prokonsumencko podchodzi do reklamacji, więc jeśli nawet z butami coś się stanie, nie powinieneś mieć problemów z odzyskaniem PLN-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollo Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 W dniu 20.01.2019 o 18:35, zimmermann napisał: Zdecydowanie lepiej dołożyć do Berwicków. Chociaż dokładać nie trzeba, bo link z TH pokazuje mi cenę 566 zł, a link do sklepu Milera 559 zł Dzięki za odpowiedź. Tak się składa że te sztyblety Tommiego mam opcję kupić za 380 zł W millerze czekają na dostawę i faktycznie już skasowali dział z obuwiem w sklepie internetowym. Berwicki wiem że są szytę metodą Goodyear natomiast o Tommym nic nie piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi