Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro teraz wyszedł temat rozmiarów, to mam pytanie. Rozochocony wątkiem zakupów angielskich butów jestem na skraju desperacji - teraz albo nigdy. Myśle o Loake-ach lubb Herringsach. Normalnie kupuję 43, ale czasami rozmiar 8,5 też pasuje. Mam dosyć wysokie podbicie, więc co radzicie UK 8,5 czy 9, tęgość F czy jednak G. Radźcie, bo oszaleję :oops:

Pzdr.

A jakie buty chcesz kupic? Powiedz dokladnie ktore, wtedy mozna zobaczyc na jakim kopycie sa zrobione
Opublikowano

Panowie niestety wszystko zależy od kopyta, bo ja w angielskiej rozmiarówce mieszczę się w przedziale od 7,5-8 - Church's, aż do 8,5-9 w przypadku Cheaney i Sanders. Butów Loake, ani Herring niestety nie posiadam. Trzeba pytać o wkładkę, albo w przypadku sklepów jak Pediwear lub Herringshoes korzystać z możliwości darmowej wymiany.

Opublikowano

Panowie niestety wszystko zależy od kopyta, bo ja w angielskiej rozmiarówce mieszczę się w przedziale od 7,5-8 - Church's, aż do 8,5-9 w przypadku Cheaney i Sanders. Butów Loake, ani Herring niestety nie posiadam. Trzeba pytać o wkładkę, albo w przypadku sklepów jak Pediwear lub Herringshoes korzystać z możliwości darmowej wymiany.

Tak, dlatego warto dowiedziec sie o nim czegos wiecej
Opublikowano

Mam Loake UK9 i chyba są delikatnie za duże - zwykle noszę 43, ale Loake powinny chyba być UK8,5.

To by się zgadzało z doświadczeniami Łukasza.

Zastanawiam się nad Bexleyami i wg ich klasyfikacji powinienem wybrać UK8,5, bo to francuskie 43.

Mam też T.Jackson UK9 (robi je Loake albo Sanders) i też mogłyby być 0,5 numeru mniejsze.

Gdybyś był z Warszawy dałbym Ci przymierzyć moje Loake, miałbyś łatwiej niż my wszyscy:)

Mogę ewentualnie dokładnie pomierzyć je wieczorem - porównasz z juz posiadanymi i dopasowanymi.

Niestety, jestem z Gdyni. W Warszawie bywam czasami, ale dzięki za dobre chęci. Chodzą za mną monksy - koniecznie brązowe (Herring Cardiff lub Paddington). Myślę też o Loake Surrey lub Hamstead (ew. 200). Może je dobrze znasz? A może inne sugestie?

Opublikowano

Skoro teraz wyszedł temat rozmiarów, to mam pytanie. Rozochocony wątkiem zakupów angielskich butów jestem na skraju desperacji - teraz albo nigdy. Myśle o Loake-ach lubb Herringsach. Normalnie kupuję 43, ale czasami rozmiar 8,5 też pasuje. Mam dosyć wysokie podbicie, więc co radzicie UK 8,5 czy 9, tęgość F czy jednak G. Radźcie, bo oszaleję :oops:

Pzdr.

A jakie buty chcesz kupic? Powiedz dokladnie ktore, wtedy mozna zobaczyc na jakim kopycie sa zrobione

Najbardziej myślę o monksach: Herring Cardiff lub Paddington (koniecznie brązowe lub burgung). Także inne: np. Herring Surrey lub Hamstead i Loake 202 lub 200. Także chucka Herring Canterbury lub Camden. To takie 3 typy butów, które tak czy siak zdobędę. Ale jestem otwarty...

Opublikowano

Dziś dotarły do mnie Loake model Oban: http://www.loake.co.uk/Shop/Products.as ... ke+Catalog)

w kolorze ciemnobrązowym. Kupiłem na ebayu za 115 GBP. Wyglądają fantastycznie, na razie jestem na etapie rozchodzenia ich.

Co do rozmiaru to zwykle noszę 44 lub 45, a zamówiłem UK 9,5 i pasują idealnie.

Dołączona grafika

Kilka tygodni temu kupiłem sobie również lekkie zamszowe buciki w TKMaxxie. Producent to Firetrap. Cena ok. 130zł jeśli dobrze pamiętam. Buty są na gumowej - płaskiej - podeszwie. Są w odcieniu lekko zielonkawym (na fotce wyszły bardziej szare). Ich rozmiar to UK 10 (wybite na podeszwie), aczkolwiek opisane były nalepką UK 9,5. Myślę, że latem będę miał z nich dobry użytek. Żeby nie było wątpliwości (złe ujęcie) są to półbuty.

Dołączona grafika

Mogłbys zmierzyc swoja stope stojac i wkladke w Loake? Ile masz od palców do konca buta tak na oko? Mam podobny rozmiar stopy do Ciebie, a mam zamiar na dniach kupic Loake i chcialbym byc pewien rozmiaru.

Byłbym bardzo wdzieczny.

Opublikowano

Proszę bardzo.

Długość mojej stopy (prawej) to 293mm, długość wkładki w najdłuższym miejscu to 300-301mm (palec wsunę na upartego). W lewym bucie mam nieco więcej luzu (wsunę palec), nie wiem czy to wina buta, czy stopy.

Opublikowano

Proszę bardzo.

Długość mojej stopy (prawej) to 293mm, długość wkładki w najdłuższym miejscu to 300-301mm (palec wsunę na upartego). W lewym bucie mam nieco więcej luzu (wsunę palec), nie wiem czy to wina buta, czy stopy.

Dzieki za odpowiedz, co prawda nie pomogło mi to zbytnio, a w kazdym razie mam zamet.

Zwykle kupuje 44/45, a stope mam 27,5.

Ty kupujesz 44/45, a stope masz 29,3 wkladke 30cm i ang. no. 9,5

Eye-lip nosi 42,5 , wkladke ma 29 i angielska numeracje loake 9.

Z tego wynika, ze powinienem kupic but taki jak ma Eye-lip, chociaz on w PL kupuje 42,5 a ja nigdy nie kupilem mniejszego niz 44 (nie liczac lat dzieciecych) :?

Opublikowano

Jak kupowałem buty sportowe i trekingowe to też przeważnie 44.

Co do moich butów - 42,5 to wg angielskiej 8,5 - pisałem, ze noszę 9 , ale one są z lekkim luzem (opisywane wg europejskiej 43), więc prawidłowa numeracja dla mnie przy 42.5 to 8.5.

Opublikowano

Jak kupowałem buty sportowe i trekingowe to też przeważnie 44.

Co do moich butów - 42,5 to wg angielskiej 8,5 - pisałem, ze noszę 9 , ale one są z lekkim luzem (opisywane wg europejskiej 43), więc prawidłowa numeracja dla mnie przy 42.5 to 8.5.

Byłbym wdzieczny gdybys mogł jeszcze zmierzyc stope. To mogłoby rozwiac moje watpliwosci. :)

Opublikowano

Proszę bardzo.

Dzieki za odpowiedz, co prawda nie pomogło mi to zbytnio, a w kazdym razie mam zamet.

Z tego wynika, ze powinienem kupic but taki jak ma Eye-lip, chociaz on w PL kupuje 42,5 a ja nigdy nie kupilem mniejszego niz 44 (nie liczac lat dzieciecych) :?

A może kupujesz za duże buty? Nie wytrzymałem i zmierzyłem swoją stopę, ma dokładnie 27,5 cm. i zwykle kupuję 43 (czasami mam nawet jeszcze trochę luzu). Teraz biorąc mod uwagę moich Szanownych Przemówców wychodzi mi UK 8,5 (o i chyba się będę decydował). O rany..
Opublikowano

Proszę bardzo.

A może kupujesz za duże buty? Nie wytrzymałem i zmierzyłem swoją stopę, ma dokładnie 27,5 cm. i zwykle kupuję 43 (czasami mam nawet jeszcze trochę luzu). Teraz biorąc mod uwagę moich Szanownych Przemówców wychodzi mi UK 8,5 (o i chyba się będę decydował). O rany..

Tez mi to przeszło przez mysl, ale w kazdym bucie mam moze 0,5cm luzu od palca, moze troche wiecej. Mam tez 188 wzrostu. W kazdym razie napisalem do sklepu i poprosilem o rade. :?

Opublikowano

275mm - średnia z pomiarów.

Czyli mamy stope o takiej samej długosci.

Czy w tych Loake masz troche luzu (a jesli tak to ile?), czy jest na styk?

Tabela bedaca w google dot. rozmiarówki prezentuje sie tak: http://www.rozmiar.com/obuwia.php

Roznica w moim przypadku wynosi 4mm i moze kupowałem zawsze buty z wiekszym luzem na palce :)

Ps. Dzieki, ze zmierzyłes:)

Opublikowano

To ja z innej beczki.

Może ktoś napisać czy warto inwestować w buty z Vistuli? Ewentualnie kto je produkuje i czy w ogóle są do bani, czy marny stosunek cena/jakość? :D

Opublikowano

To ja z innej beczki.

Może ktoś napisać czy warto inwestować w buty z Vistuli? Ewentualnie kto je produkuje i czy w ogóle są do bani, czy marny stosunek cena/jakość? :D

Prosze Cie, ich buty zaczynaja sie od 500kilkudziesieciu złotych, nawet do 800. Za ta cene mozna miec bardzo porzadne buty.

Mialem buty Vistuli i nie warto. Brzydko sie starzeja, zmieniaja kształt, nic wartego polecenia, chyba ze za 200pln.

Mozesz przejrzec moj watek, albo o cos tam zapytac.viewtopic.php?f=1&t=599

Opublikowano

Timothy Everest Sartorial Goodyear Leather Welted Boots

£110.00

http://www.marksandspencer.com/Timothy- ... 1301182795

Dołączona grafika

Timothy Everest Sartorial Goodyear Welted Chukka Boots

£110.00

http://www.marksandspencer.com/Timothy- ... ed-items-3

Dołączona grafika

Sartorial Leather Penny Loafers

£55.00

http://www.marksandspencer.com/Marks-an ... 1301183085

Dołączona grafika

Timothy Everest Sartorial Goodyear Welted Brogues

£99.00

http://www.marksandspencer.com/Timothy- ... ed-items-3

Dołączona grafika

Opublikowano

Penny Loafers wyglądają naprawdę dobrze :)

Na zdjeciu podeszwy widocznym na ich stronie mozna dostrze, ze nie sa to klejonki, tylko szyte buty

Te jasniejsze trzewiki tez sa bardzo ciekawe ... jeszcze nie spotkalem czegos podobnego w tej cenie

Opublikowano

Szkoda tylko, że nie wysyłają do Polski ;)

Zawsze możesz poprosić o złożenie zamówienia w jednym ze sklepów tej sieci któregoś z forumowiczów mieszkających na stałe w UK.

You can also place orders in participating UK stores only for deliveries to the destinations listed below:

Poland

Opublikowano

Hiszpanskie buty Barrats w cenie 100 - 160 euro

http://www.barrats.net/ficha.aspx?prod=15986

Jak ktos lubi hiszpanskie buty ( ;):D ) to czemu nie ... aczkolwiek w Anglii mozna dostac chyba cos solidniejszego za te same , albo i nizsze, pieniadze

PS Buty hiszpanskie, to narzedzie tortur z otworami na palce stop zaopatrzonymi z sruby, ktore wolno dokrecane ...