bratdominik Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 AS lamport, kopyto 80EX. Według fabryki kopyto 80EX jest porównywalne w tęgości z kopytem 87F, ale minimalnie krótsze. Według mnie jest krótsze o pół rozmiaru i na pewno niższe na wysokości czubka dużego palca. Bardzo dobrze trzymają piętę i przyjemnie opinają stopę, jak w żadnych innych loafersach, które przymierzałem.Skąd takie znalezisko? Cytuj
KIERMAN Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 W dniu 1.08.2019 o 16:03, bratdominik napisał: Kilka nowych modeli AS pokazanych w Nowym Jorku. Jak wrażenia Kolegów? Mnie osobiście full brogues się spodobały. Dla mnie ogień. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 4 minuty temu, KIERMAN.pl napisał: Dla mnie ogień. Dla mnie totalna klapa. Te wingtipy + chisel + medalion zachodzący na nosek wyglądają tanio. Zestaw Ramsey, Hunt, Armfield, Moore to była moim zdaniem klasyka klasyki. Ludzie zbierali je jak kolekcję, wszystkie dostępne modele we wszystkich możliwych kolorach. Z tego co powyżej nie kupiłbym nic. Cytuj
KIERMAN Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 ja tylko odniosłem się do pierwszego zdjęcia przedstawionego przez @bratdominik, nie widziałem reszty propozycji od AS. Też wole Hunty od tych brogsów brązowych. Cytuj
Grafa Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 20 godzin temu, bratdominik napisał: Skąd takie znalezisko? Wylicytowane na ebayu za okazyjną cenę. Buty są przepiękne i najlepiej wykonane z 4 par ASów, które mam. Kolor, w zależności od oświetlenia, zmienia się od koniaku, przez czerwonawy do średniego brązu. Niestety buty na tym kopycie w rozmiarze 8 UK są krótsze o 2 mm niż 7,5 UK na kopycie 87 F. Jak przybyły, byłem zachwycony i trochę się oszukiwałem, że rozchodzę. Nie ma szans, więc wrócą na ebay. Cytuj
De Lasalle Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Mam niemal identyczne Barnwelle z nieprodukowanej już linii i identyczny kłopot. Jakoś dałem radę rozchodzić, ale rzeczywiście są krótkie jak diabli. Cytuj
bratdominik Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Wylicytowane na ebayu za okazyjną cenę. Buty są przepiękne i najlepiej wykonane z 4 par ASów, które mam. Kolor, w zależności od oświetlenia, zmienia się od koniaku, przez czerwonawy do średniego brązu. Niestety buty na tym kopycie w rozmiarze 8 UK są krótsze o 2 mm niż 7,5 UK na kopycie 87 F. Jak przybyły, byłem zachwycony i trochę się oszukiwałem, że rozchodzę. Nie ma szans, więc wrócą na ebay.Hmm, to prawie mój rozmiar. Byłbyś w stanie zmierzyć im wkładkę wewnątrz? Może bym je odkupił. Cytuj
mosze Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Tylko proszę bez partyzantki - ogłoszenie itp. 1 Cytuj
kormox Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Moderacja czujna jak ważka 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, mosze napisał: Tylko proszę bez partyzantki - ogłoszenie itp. "Droga koleżanko. Taka pobłażliwość jest niedopuszczalna. Gotowi pomyśleć, że MY tu jesteśmy dla NICH" 3 Cytuj
bratdominik Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 [mention=3391]fan_dobrego_buta[/mention], to jak, obadamy co jeszcze zostało w magazynie ?? Ja nie obiecuję, że dołączę, bo moim priorytetem są trzewiki, ale z chęcią zobaczę czy może jest coś nowego z linii exclusive.Ja cichuteńko liczę, że będą jakieś seconds z produkcji zewnętrznej (tzn. spoza kręgu francuskich braci). Skomaker oraz Unipair sporo współpracują z AS. Jest jeszcze Correspondent Shoes z USA, tam to dopiero są perełki w stylu country. Cytuj
bratdominik Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Dopóki czekamy na ceny z fabryki, krótki update o nowościach. Cytuj
bratdominik Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 W dniu 4.08.2019 o 15:09, Żorż Ponimirski napisał: Dla mnie totalna klapa. Te wingtipy + chisel + medalion zachodzący na nosek wyglądają tanio. Zestaw Ramsey, Hunt, Armfield, Moore to była moim zdaniem klasyka klasyki. Ludzie zbierali je jak kolekcję, wszystkie dostępne modele we wszystkich możliwych kolorach. Z tego co powyżej nie kupiłbym nic. Właśnie zorientowałem się, że te wingtips to prawdopodobnie model Henry II z oferty Herringshoes. Tam jest na 109 więc o chisel w stylu 724 nie ma mowy Zgadzam się, że klasyki nigdy za wiele - żałuję, że nie ma Hunt w innym kolorze niż czarne teraz a Moore to o innych niż wiśniowe można pomarzyć. Na czarne jakoś mnie nie ciągnie. Natomiast wysyp produkcji dla Cleverley cieszy i to bardzo. Znaczy się fabryka ma stałe zlecenia - tego nie było pół roku temu. Cytuj
bratdominik Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 @Kosiareks na temat 20254: mam je i warto byś wiedział, że to kopyto jest bardzo obszerne. W spisie jest 7,5, ale na nodze to jest zdecydowanie 8 i to dla wysokiego podbicia. Numeracja tutaj jest zde-cy-do-wa-nie zaniżona. Ja kupiłem 7 i musiałem wstawić nie tylko zapiętki od znanego szewca z Rzeszowa (bo spadały mi z pięty), ale także półwkładki (bo mam niskie podbicie). Inaczej po prostu nie dało się nosić w moim przypadku. Jeżeli masz normalnie 7.5 i nie masz wysokiego podbicia, koniecznie weź to pod uwagę. Buty są fantastyczne, ale rozmiar mają przestrzelony. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 6 godzin temu, bratdominik napisał: Natomiast wysyp produkcji dla Cleverley cieszy i to bardzo. Znaczy się fabryka ma stałe zlecenia - tego nie było pół roku temu. Zamieniam się w słuch ?, jeśli możesz to podeślij więcej info gdzie ich szukać w tabeli. Cytuj
bratdominik Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 Zamieniam się w słuch , jeśli możesz to podeślij więcej info gdzie ich szukać w tabeli.Rozwiń kolumnę B. U mnie przy B jest mała strzałka. Po jej naciśnięciu pojawia się kolumna A 1 Cytuj
ws22 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 cześć, poproszę o informację nt wad oraz zdjęcia poniższych modeli: BROOKS 20023-130 BT PEAL PBL CHUKKA CGNC - UK9 (zakładam, że na liście jest rozmiarówka US) CLEVERLEY 20700-2 DK BRN SCOTCH GRAIN BOOT - UK9 J.CREW 20573-49 PEBBLED DOUBLE MONK - UK9 SID MASHBURN 20034-18 ESPRESSO DOUBLE MONK STRAP - UK9 SID MASHBURN 20422-36 PINNA SUEDE TWO TIE GIBSON - UK9 SID MASHBURN 20449-7 SCOTCH GRAIN CAP TOE DEMI BOOT - UK9 Dodatkowo pytanie do lepiej zorientowanych Kolegów. Szukałem na liście jakiś trzewików w kolorze Dark Brown (inne niż Chelsea, Jodphur), w rozmiarze UK9. Nie mogę nic takiego znaleźć na liście. Chyba, że widzicie coś, czego ja nie dostrzegam? Dziękuję. Cytuj
bratdominik Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 @whsn Holmes II. Cytuj
Kosiareks Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 @bratdominik Dzięki za info - w AS normalnie mam 7.0, aczkolwiek dla kopyta 109 mam o pół większe. W takim przypadku na pewno te buty będą dla mnie za duże. 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 @bratdominik Dzięki za info - w AS normalnie mam 7.0, aczkolwiek dla kopyta 109 mam o pół większe. W takim przypadku na pewno te buty będą dla mnie za duże. Spoko i szkoda, bo Kordian jest w nich rewelacyjny. Żałuję że będą na Ciebie za duże,ale to model na kogoś kto nosi 8. Cytuj
De Lasalle Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Czy są w UK 9-9,5 dostępne oksfordy na kopycie 109 bądź podobnym? Cytuj
bratdominik Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Poproszę o info i ew. zdjęcia (bardzo ciekawi mnie kolor tych reniferów i zamszaków) odnośnie: 20329 - 22 SGL MONK(LT TAN FANDANDO) REINDEER GRN UK10 (jakie kopyto?) 20192 - 19 BROWN CALF CHELSEA BOOT UK10 20034 - 13 HOLBURN SUEDE DOUBLE MONK STRAP UK10 (jakie kopyto?) 20743 - 2 BLK PATENT PLAIN LOAFER (jakie kopyto?)Hej, podaj proszę rozmiar ostatniego modelu 20329 stawiam, że jest na 106.20192- 99 chyba EX20034 - 99 chyba EX20743 - nie zdziwię się, jeśli będzie to kopyto własne Cleverley 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Czy są w UK 9-9,5 dostępne oksfordy na kopycie 109 bądź podobnym?20590 - 1 2 Cytuj
tsz Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Prosiłbym o jakieś zdjęcie/informacje o poniższych trzewikach, dziękuję. CLEVERLEY 20700-2 DK BRN SCOTCH GRAIN BOOT - UK 9,5 EDIT Coś mi mówi, że to będą mniej-więcej te buty: https://imgur.com/a/jxRE8. Edytowane 12 Października 2019 przez tadamdam Cytuj
bratdominik Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 Jeśli spóżnialscy mogą jeszcze dołączyć:: w rozmiarach 10.5 i 11.5. Czy to SM, amerykańskie rozmiary?Z tego co pamiętam z poprzednich zamówień tak i tak. Prawdopodobnie to te buty,numeracja amerykańska. https://www.styleforum.net/threads/sold-sid-mashburn-alfred-sargent-snuff-suede-blucher-9.343573/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi