Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
AS lamport, kopyto 80EX. Według fabryki kopyto 80EX jest porównywalne w tęgości z kopytem 87F, ale minimalnie krótsze. Według mnie jest krótsze o pół rozmiaru i na pewno niższe na wysokości czubka dużego palca. Bardzo dobrze trzymają piętę i przyjemnie opinają stopę, jak w żadnych innych loafersach, które przymierzałem.
as1.thumb.jpg.f1c525939dd2b92c4650331431332cd9.jpg
Skąd takie znalezisko?
Opublikowano
4 minuty temu, KIERMAN.pl napisał:

Dla mnie ogień. 

Dla mnie totalna klapa. Te wingtipy + chisel + medalion zachodzący na nosek wyglądają tanio. 

Zestaw Ramsey, Hunt, Armfield, Moore to była moim zdaniem klasyka klasyki. Ludzie zbierali je jak kolekcję, wszystkie dostępne modele we wszystkich możliwych kolorach. Z tego co powyżej nie kupiłbym nic.

Opublikowano
20 godzin temu, bratdominik napisał:

Skąd takie znalezisko?

Wylicytowane na ebayu za okazyjną cenę. Buty są przepiękne i najlepiej wykonane z 4 par ASów, które mam. Kolor, w zależności od oświetlenia, zmienia się od koniaku, przez czerwonawy do średniego brązu. Niestety buty na tym kopycie w rozmiarze 8 UK są krótsze o 2 mm niż 7,5 UK na kopycie 87 F. Jak przybyły, byłem zachwycony i trochę się oszukiwałem, że rozchodzę. Nie ma szans, więc wrócą na ebay.

Opublikowano
Wylicytowane na ebayu za okazyjną cenę. Buty są przepiękne i najlepiej wykonane z 4 par ASów, które mam. Kolor, w zależności od oświetlenia, zmienia się od koniaku, przez czerwonawy do średniego brązu. Niestety buty na tym kopycie w rozmiarze 8 UK są krótsze o 2 mm niż 7,5 UK na kopycie 87 F. Jak przybyły, byłem zachwycony i trochę się oszukiwałem, że rozchodzę. Nie ma szans, więc wrócą na ebay.
Hmm, to prawie mój rozmiar. Byłbyś w stanie zmierzyć im wkładkę wewnątrz? Może bym je odkupił.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
[mention=3391]fan_dobrego_buta[/mention], to jak, obadamy co jeszcze zostało w magazynie ??
Ja nie obiecuję, że dołączę, bo moim priorytetem są trzewiki, ale z chęcią zobaczę czy może jest coś nowego z linii exclusive.
Ja cichuteńko liczę, że będą jakieś seconds z produkcji zewnętrznej (tzn. spoza kręgu francuskich braci). Skomaker oraz Unipair sporo współpracują z AS. Jest jeszcze Correspondent Shoes z USA, tam to dopiero są perełki w stylu country.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.08.2019 o 15:09, Żorż Ponimirski napisał:

Dla mnie totalna klapa. Te wingtipy + chisel + medalion zachodzący na nosek wyglądają tanio. 

Zestaw Ramsey, Hunt, Armfield, Moore to była moim zdaniem klasyka klasyki. Ludzie zbierali je jak kolekcję, wszystkie dostępne modele we wszystkich możliwych kolorach. Z tego co powyżej nie kupiłbym nic.

Właśnie zorientowałem się, że te wingtips to prawdopodobnie model Henry II z oferty Herringshoes. Tam jest na 109 więc o chisel w stylu 724 nie ma mowy :) Zgadzam się, że klasyki nigdy za wiele - żałuję, że nie ma Hunt w innym kolorze niż czarne teraz a Moore to o innych niż wiśniowe można pomarzyć. Na czarne jakoś mnie nie ciągnie. Natomiast wysyp produkcji dla Cleverley cieszy i to bardzo. Znaczy się fabryka ma stałe zlecenia - tego nie było pół roku temu. 

Opublikowano

@Kosiareks na temat 20254: mam je i warto byś wiedział, że to kopyto jest bardzo obszerne. W spisie jest 7,5, ale na nodze to jest zdecydowanie 8 i to dla wysokiego podbicia. Numeracja tutaj jest zde-cy-do-wa-nie zaniżona. Ja kupiłem 7 i musiałem wstawić nie tylko zapiętki od znanego szewca z Rzeszowa (bo spadały mi z pięty), ale także półwkładki (bo mam niskie podbicie). Inaczej po prostu nie dało się nosić w moim przypadku. Jeżeli masz normalnie 7.5 i nie masz wysokiego podbicia, koniecznie weź to pod uwagę. Buty są fantastyczne, ale rozmiar mają przestrzelony. 

Opublikowano

cześć,

poproszę o informację nt wad oraz zdjęcia poniższych modeli:

1. BROOKS 20023-130 BT PEAL PBL CHUKKA CGNC - UK9 (zakładam, że na liście jest rozmiarówka US)
  2. CLEVERLEY 20700-2 DK BRN SCOTCH GRAIN BOOT - UK9
  3. J.CREW 20573-49 PEBBLED DOUBLE MONK - UK9
  4. SID MASHBURN 20034-18 ESPRESSO DOUBLE MONK STRAP - UK9
  5. SID MASHBURN 20422-36 PINNA SUEDE TWO TIE GIBSON - UK9
  6. SID MASHBURN 20449-7 SCOTCH GRAIN CAP TOE DEMI BOOT - UK9

Dodatkowo pytanie do lepiej zorientowanych Kolegów. Szukałem na liście jakiś trzewików w kolorze Dark Brown (inne niż Chelsea, Jodphur), w rozmiarze UK9. Nie mogę nic takiego znaleźć na liście. Chyba, że widzicie coś, czego ja nie dostrzegam?

Dziękuję.

Opublikowano
Poproszę o info i ew. zdjęcia (bardzo ciekawi mnie kolor tych reniferów i zamszaków) odnośnie:

20329 - 22    SGL MONK(LT TAN FANDANDO) REINDEER GRN UK10 (jakie kopyto?)

20192 - 19    BROWN CALF CHELSEA BOOT UK10

20034 - 13    HOLBURN SUEDE DOUBLE MONK STRAP UK10 (jakie kopyto?)

20743 - 2    BLK PATENT PLAIN LOAFER (jakie kopyto?)

Hej, podaj proszę rozmiar ostatniego modelu default_smile.png

20329 stawiam, że jest na 106.

20192- 99 chyba EX

20034 - 99 chyba EX

20743 - nie zdziwię się, jeśli będzie to kopyto własne Cleverley

• Oceniam pozytywnie 1