Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie otworzyłem paczkę z butami Alfred Sargent - seconds. Buty są w rewelacyjnym stanie, a skazy tak minimalne (kosmetyczne), że większość firm sprzedałaby buty w regularnej cenie.

As Ramsey & As Moore - należy dodać, że buty nie są potraktowane kremami i nie zostały wypolerowane/wykończone fabrycznie, gdyż jest to już końcowy etap przed pakowaniem, do kt seconds nie docierają.

post-3391-0-91747900-1435924683_thumb.jp

post-3391-0-23637200-1435924693_thumb.jp

post-3391-0-60056900-1435924696_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak jak napisał Filip ten  model tylko w granatowym zamszu. Mam Ramsey i mogę powiedzieć, że kopyto 99 (bardzo ładne kopyto w mojej ocenie)  jest ciaśniejsze od 109. Porównując do Yanko 915 F (w przypadku mojej stopy) to wypadają mniejsze o jakieś 3/4 rozmiaru. Yanko mam UK7.5 (nadal odrobina luzu) a Ramsey w rozm UK8 (i nadal są obcisłe).

Ogólne AS Ramsey to bardzo piękny model. W chwili obecnej sam się zastanawiam, czy kupować czy odpuścić. Od dłuższego czasu planowałem kupić monki z granatowego zamszu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zmotywowany przez kilku kolegów z forum, postanowiłem zorganizować ostatni zakup grupowy w tym roku.

Buty najprawdopodobniej odbiorę osobiście - data planowanego wyjazdu nie jest jeszcze potwierdzona, ale najprawdapodobnie będzie to koniec listopada - max 10 grudnia.

Zainteresowanych proszę o przesyłanie listę modeli i rozmiarów jakie mam sprawdzić w fabryce. Po potwierdzeniu dostępności modelu, rozmiaru i podaniu cenu, będę tworzył listę.

Zapytania prosze na priv.

Marcin

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Czy można dopytać się jaka była cena na te buty? Pytam pod kątem ewentualnego zamówienia.dzięki!

Buty zamawiane z fabryki AS mają różne ceny, i zależy to od wielkości wady.

Za wczoraj kupione AS, udało mi się zapłacić mniej niż ostatnio  - Radwell 225 GBP (wada praktycznie zniknie po pierwszym dniu noszenia), a Moore w Chestnut tylko 165 GBP (wada jest jednak większa). Moore  kupiłem tak tanio dzięki pomocy kontaktu z AS, który mógł sprzedać buty taniej przy pomocy sklepu zewnetrznego, kt poprosił o pomoc - łątwiej mu było dorzucić buty do ich zamówienia, niż przygotowywać dla mnie 1 parę 

• Like 1
Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź.Ponieważ w grudniu też będę w Northampton, czy mógłbym spytać jak wygląda proces zamawiania? Szuka kolega modelu, wysyła zapytanie, sklep odpowiada co może zaproponować, czy inaczej?i czy oprócz AS działa taki system u innych producentów?

Opublikowano

Właśnie dotarły do mnie AS -y. Jestem zachwycony zakupem. W przypadku Radwell wady są bardzo małe, praktycznie po pierwszym dniu, gdy pojawią się pierwsze ślady noszenia,  znikną.

post-3391-0-81726000-1446212407_thumb.jp

W przypadku Moore - wada jest bardziej widoczna. W procesie burnishing, okazało się, że na wewnętrznej stronie prawego buta, są ślady wzrosty/rozstępy skóry. W rzyczywistości nie wygląda to tak zle jak na zdjęciu. Najpierw pochodzę i zastanowię się, czy chcę coś z tym robić - opcje są dwie: usunąć burnishing, lub lekko przyciemnić buty.

post-3391-0-54665600-1446212648_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 2