B.B. Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Jak to samochody wyczynowe (ten powstał jako podstawa do wyścigów), stają się klasykiem bardzo szybko, taki Mitsubishi Lancer EVO VI też już jest klasykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 190E 2.5 16 Evolution II. Wiem, że te dodatki to fabryczna robota, ale chyba wolałbym zdemontować spojler i wymienić zderzaki na "zwykłe". Ładniej by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Te dodatki są akurat w tym samochodzie funkcjonalne, trakcja by wyraźnie ucierpiała, no chyba ze byś jeździł poniżej 100km/h, ale do tego ten samochód nie służy. A zwykłe zderzaki nawet by do niego nie pasowały, ma poszerzone nadkola i zderzaki też. A zresztą "zwykła" 190 jest szara nudna i taksówkarska, a ta dzięki tym dodatkom wygląda prawie jak z DTM-u: Zresztą tak to powinno wyglądać : Tutaj natomiast Evo 1: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Zresztą tak to powinno wyglądać : Tak. Jak ma być rajdowo, to na całego. Czerń to mi raczej do wersji AMG pasuje. Jak tu. Bez spojlera i poszerzanych nadkoli, a nadal szybko i sprawnie. Choć, zgoda, już nie rajdowo (i mniej legendarnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Mnie właśnie czerń nie bardzo pasuje do AMG. Kolor, który kojarzy się ze sportowymi samochodami Mercedes Benz, oraz samochodami AMG to srebrny. Kolor AMG to kolor czerwony. Przy projekcie 190E 2.3 16 (od 1988 roku 190E 2.5 16), oraz 190E EVO I i EVO II, firma AMG nie brała udziału. Silniki do tych genialnych samochodów Mercedes-Benz przygotował wspólnie z firmą Cosworth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 AMG to "półśrodek", usportowiony cywil, Evo to ucywilizowana wyścigówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 AMG to "półśrodek", usportowiony cywil, Evo to ucywilizowana wyścigówka. Jest w tym sporo racji, ale określenie "półśrodek" nie jest tutaj trafne. Wersja AMG to kilkaset zmian w porównaniu z wersją cywilną. Zresztą AMG w następnych latach wypuści na rynek kolejne samochody przygotowane w całości przez swoich inżynierów. Pierwszym z nich jest SLS AMG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 To jest półśrodek, bo to jeszcze nie wyścigówka, a już nie cywil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Ja bym powiedział, że złoty środek. Bo już nie seryjny, ale nie tak bezkompromisowy i surowy jak rajdówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Wiem, że to nie to samo, dlatego też, równie delikatnie, próbowałem "przepchnąć" swoją wersję, powtarzając o "rajdówce". Pomyliłem się, przepraszam. Wstyd się przyznać, nie znałem wcześniej tej wersji 190. Niemniej podtrzymuję swoje zdanie co do wersji AMG, jako złotego środka, a przynajmniej rozsądnego kompromisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 W sporcie samochodowym nie ma kompromisów* *oprócz tych wymuszonych przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Te samochody należały do jednego właściciela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Codziennie rano go mijam, i coraz bardziej uważam, że to jeden z najpiękniejszych samochodów. Dosyć często widzę też nowego AM DBS i to Porsche lepiej mi robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Codziennie rano go mijam, i coraz bardziej uważam, że to jeden z najpiękniejszych samochodów. Dosyć często widzę też nowego AM DBS i to Porsche lepiej mi robi. Zgadzam się z Tobą w 100%. Moim zdaniem typ 964, to najpiękniejsza seria modelu 911. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Parę zdjęć z dzisiejszej wystawy aut 4X4 w Warszawie Nie są to auta moich marzeń,ale jako ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Zdjęcie wykonałem w Ravennie Pretty nice oldtimer - Citroen DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 20 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2012 Klasyczne auto moich marzen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 nie klasyczne i nie moich marzen, ale ot ciekawostka KIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 21 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2012 Czasem warto przejrzeć temat, w którym wrzucamy post. viewtopic.php?p=49201#p49201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 aston ze 'skyfall' w nowym numerze octane'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Bez zarzutu. Rozszerzam swój portfel zamówień: range rover I plus aston. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 1800 coupe, model Świętego (w roli tytułowej oczywiście Roger Moore). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 http://heritage.bentleymotors.com/uk/Co ... 4744297-2/ Zdecydowanie klasyczne auto moich marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Włoski "Mercedes", chyba ostatni udany włoski samochód luksusowy, później koncern Fiata przeniósł produkcję samochodów tej klasy do Lancii, która miała problemy z sensowymi projektami, dużo lepiej radzili sobie jednak z samochodami rajdowymi, limuzyny Lancii nie dorównywały Fiatowi 130 pod żadnym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi