Skocz do zawartości

Producenci, marki butów - Barker.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie,

Kupiłem w ramach wyprzedaży na Herringshoes trzewiki Barker Butcher no i mam dość poważne zastrzeżenia do szycia na przedzie buta. Na czubku pojawiają się również prążki (jeśli chodzi o kolor, faktura skóry OK), ale w tym raczej nie upatruję problemu, bo sądzę że w ramach pielęgnacji powinno się je udać zamaskować:

Szycie.thumb.PNG.a2f31245f6c8e0e7e8a1fa0fe22890d6.PNG

Dla porównania, zdjęcie buta znalezione w sieci:

barker-butcher-mens-shoes-p9400-340119_image.thumb.jpg.f561c0b12e0660dfc58a6d7570fb7cac.jpg

Czy w Waszej opinii jest to wada konstrukcyjna i powinienem buty odesłać?

Opublikowano
31 minut temu, aeniman napisał:

Czy w Waszej opinii jest to wada konstrukcyjna i powinienem buty odesłać?

Nie jest to wada konstrukcyjna a estetyczna. Fizycznie jest przyszyte.  Jeżeli Ci to przeszkadza odeślij a jeżeli nie upomnij się o rabat.

Opublikowano

Powinny być ok, przy nieco krótszej stopie noszę 9 i jest ok. Second też raczej nie ma powodu się obawiać. Opisane jako zwrot czyli mogą mieć ślady po mierzeniu. W najgorszym razie zwrócisz.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z innej beczki, zacząłem się im przyglądać i zauważyłem pewien mankament. Po pierwsze, skóra na medalionie lewego i prawego buta wydaje się zachowywać trochę inaczej, a po drugie, przy przyszwie jest dość nieestetyczne zagniecenie. Buty były kupowane jako imperfect z klasycznebuty.pl, jednak martwię się czy krem starczy na pokrycie różnic i ewentualne odżywienie skóry.

IMG_20190220_135947.jpg

IMG_20190220_135941.jpg

IMG_20190220_140114.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, Jakub.B napisał:

Czy przyszwa w tak rozchodzących się początkowo Barkerach ma szansę na zejście się, czy lepiej nie ryzykować i zwrócić?

Czy zwrócić - nie wiem. Kwestia osobistych preferencji. Natomiast zakładając, że zawiązałeś w miarę ściśle, nie ma wg mnie szans na zejście (i żeby było komfortowo). Ściślej mówiąc, przy takim a nawet mniejszym rozwarciu w żadnych z posiadanych przeze mnie butach przyszwa/obłożyna się nie zeszła i rozwarcie jest wyraźne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie możecie coś powiedzieć o kopycie 469 Barkera w tęgości G (na tym kopycie robione są Hampstead i Woodbrigde)? Czy bliżej mu do F czy raczej jest mocno szerokie? Czy to kopyto jest wydłużone czy tylko tak mi się wydaje?

Opublikowano

@nynu Mam model Bath na tym kopycie , tęgość G , podeszwa dainite  , w mojej opinii są  dość obszerne , szczególnie w okolicy podbicia i kostki  , natomiast mniej w okolicy palców . W Meerminie z reguły 9 UK jest dobre , w Barkerze na 469 mam 8 UK , w 8,5 pływałem .  Nie wydają mi się jakoś szczególnie wydłużone  ,  wrzucam stare zdjęcia może coś pomogą . 

barker.jpg

barker 2.jpg

barker 3.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 2 miesiące temu...
  • 6 lat później...
Opublikowano

Czy ma ktoś buty na kopycie 386G? Do czego będzie podobne?
Dobrze na mnie pasują kopyta LoakeLoake Jockey 11G UK, Yanko 663 11,5G UK, szersze kopyta marek SuSu 11G i Meka 46. Pytanie jaki rozmiar będzie porównywalny z Barkera?