Skocz do zawartości

Producenci, marki butów - Barker.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Verbov - Wiekszosc butow ma 8 i 8.5  i czesto do nich wkladam specjalna wkladke korekcyjna. W przypadku Yanko rozm 8 w trzewikach, kt posiadam, jesz troszke obszerny, dlatego 2 paray z Cordovanu zamowilem w 7.5. w zwiazku z powyzszym, jezeli w Yanko nosisz 8.5 to moje buty moga byc za male dla ciebie?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hej - ja wlasnie zakupielem Barker Butcher z brazowego zamszu - wlasnie cena spadla do 459 PLN, wiec nie moglem sie powstrzymac

Wrzuce kilka zdjec jak dojda i ja wroce z wakacji

Też bardzo fajny zakup :)

Tak mnie ciekawi czy Ty zelujesz takie buty które są za kostkę (czyli okres bardziej jesienno-zimowy) a mają skórzaną podeszwę.

P.S. A czemu nie użyłeś kodu rabatowego -40 zł :)

Opublikowano

Wally - rabat wykorzystal do zakupu 3 paskow Andersen's 

Buty zimowe - wiekszosc mam na podeszwie Danite. Tylko Herring Holmes na skorze i je zelowalem. Wszstkie buty kt kupilem w tym roku na skorzanej podeszwie postanowilem nie zelowac - bede staral sie unikac noszenia w sniezne i mokre dni. Jezeli okaze sie to niepraktyczne to buty podzeluje. Jezeli planujesz nosic Barkery reguarnie to sugeruje zelowanie - chrini to przed wilgocia.

Opublikowano

Barkery są akurat na podeszwie Dainite, więc nie ma potrzeby zelowania :) tylko tak zbieram opinię bo spodobało mi się to polowanie (campienie jak to woli) na wyprzedaże w Zalando i na przyszły rok pomyślę o jakiś Cheaney np http://www.zalando.pl/cheaney-nickleby-botki-sznurowane-brazowy-c7812c00a-702.html  lub  http://www.zalando.pl/cheaney-liffey-botki-sznurowane-brazowy-c7812c007-704.html   (chociaż tu jest commando sole). Rotacja obuwia wymaga niestety albo i stety :) posiadania kilku par.

http://mrvintage.pl/2013/10/zelowac-czy-nie-zelowac.html tu jest w sumie nawet o tym artykuł.

Ale odchodzę od tematu, lepiej skończę bo jeszcze moderator wkroczy ;)

Opublikowano

Barker Butcher jest na skorze i dlatego ta pomylka z mojej strony. Posiadam Cheaney Tweed na skorze i je rowniez zelowalem - to samo kopyto co Cheaney Liffey - bardzo wygodne buty.

Na podeszwie Commando mam tylko jedna pare butow - Cheaney Avon C i bardzo je lubie. Commando  jest ciekawym rozwiazaniem.

Cheaney ma bardzo fajne buty. Ostatnio gdy bylem w sklepie przyfabrycznym mierzylem  trzewiki (nie pamietam nazwy) - podobne do Herring Langdale (Rubber) brogues - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=2999 Bradzo podoba mi sie ten model. Mam nadzieje ze kiedys Herring wrzuci je na wyprzedaz.

Oprocz Herring-a ten model mozna kupic tylko w sklepie fabrycznym - w kilku wykonczeniach noska - cena 200 GBP. Drugi gatunek 135 GBP (nie zawsze sa rozmiary) - swietne buty.

Buty w sklepie fabrycznym (1 gatunek) zawsze kosztuja min 100 GBP mniej niz cena z licznika. W UK bywam kika razy w roku, jednak nie zwasze mam czas na Northhampton.  Dam znac gdy bede sie wybieral - bez najmniejszego problemu moge przywiesc buty do Polski

Oczywiscie na Zelando mozna trafic rewelacyjne okazje - ja wszystkie zakupy kt dokonalem to 30-40% ceny orginalnej.

Opublikowano

Trzewiki Barker i Yanko mam w rozmiarze 10. O ile Yanko już trochę mi się rozeszły, ponieważ korzystałem w nich w tym roku to Barker jest na razie bardzo na styk. Jestem jednak pewien że się skóra się rozciągnie i dopasuje. 

Powiedziałbym, że rozmiarówka jest identyczna. Jeżeli jednak chodzi o trzewiki to można Barkery spokojnie zamówić o pół rozmiaru większe, jeżeli będą noszone ze skarpetą. 

EDIT: Yanko jak je przymierzałem po raz pierwszy też były takie mocno dopasowane. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odebrałem dzisiaj Barkery Newton (rozmiar 7.5). Nie kupiłem do nich oryginalnych prawideł, uznałem, że 50 funtów to za dużo i zamówię jakieś tańsze.

Mam prawidła ze sklepu klasyczne buty, w rozmiarze 42/43  do Loake Aldwych, w rozmiarze 8, jak się okazuje nie mieszczą się do Barkerów na wysokość.

W związku z tym: jakie powinienem kupić? Chciałem dołożyć jedną parę do zamówienia z shoepassion, ale wyglądają na zdjęciach identycznie jak te z klasyczne buty.

Opublikowano

Odebrałem dzisiaj Barkery Newton (rozmiar 7.5). Nie kupiłem do nich oryginalnych prawideł, uznałem, że 50 funtów to za dużo i zamówię jakieś tańsze.

Mam prawidła ze sklepu klasyczne buty, w rozmiarze 42/43  do Loake Aldwych, w rozmiarze 8, jak się okazuje nie mieszczą się do Barkerów na wysokość.

W związku z tym: jakie powinienem kupić? Chciałem dołożyć jedną parę do zamówienia z shoepassion, ale wyglądają na zdjęciach identycznie jak te z klasyczne buty.

Czy chodzi o coś takiego? http://cizemka.sklep.pl/pl/p/Prawidla-DREWNIANE-cedrowe-NOWOSC-najwyzszej-jakosci-36-47/489

Opublikowano

Ale możesz je włożyć do końca? Tzn. jak to wygląda na pięcie? Nosek jest utwardzoną częścią cholewki i w ogóle nie pracuje, jeżeli końcówka prawidła go nie wypełnia to - chyba - nic się nie dzieje. Najważniejsze jest to, czy napinają skórę przy podbiciu i po bokach.

Opublikowano

Dokładnie o to. Prawidło zatrzymuje się gdzieś pomiędzy poprzecznym szwem na nosku i dolnymi dziurkami sznurowadeł i nie chce wejść dalej.

Gdybyś chciał tam dokonać zakupu to kod rabatowy brzmi: RABAT2014 

Opublikowano

Chyba odrobinę spanikowałem. Początkowo prawidła nie dało się włożyć, "pięta" wystawała górą, jakby było za duże.

Siedziałem wczoraj przez jakiś czas w butach, dzisiaj bardzo poluzowałem sznurowadła (znacznie bardziej niż do wkładania i zdejmowania) i weszło, choć jest mocno ściśnięte - zostały może 2-3 mm ruchu na podłużnych bolcach.

Prawidło nie wchodzi w nosek, ale ładnie wypełnia okolice podbicia. Wydaje mi się, że następne powinienem kupić rozmiar mniejsze ze względu na kształt kopyta. Mocniej zwęża się przy nosku nie pozwalając prawidłu wsunąć się głębiej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się zakupem http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=1367&shoeid=5125&brandid=2&catid=86&oldcolid=2618&stype=0&colourid=2646

Mam jednak problem z romiarem. Buty firmy Gordon&Bros mam w rozmiarze 41 i świetnie pasują, Natomiast buty Nord mam w rozmiarze 42 i od początku były na styk między dobrym a lekko luxnym rozmiarem.

W różnych mapowaniach rozmiarów EUR na UK rozmiar 41 to raz 7 a innym razem 7.5, czasem w ogóle 6.5... Mam szeroką stopę więc fitting G jest na styk.

Z tych butów Barker jedyny rozmiar w tej okolicy to 7.5. Mam więc pytanie do osób które posiadają buty Barker jak byście ocenili rozmiarókę tej firmy. Dobre byłoby też np porównanie do butów Gordon&Bros jeśli ktoś z Was posiada jedne i drugie.

Z góry bardzo dziękuję!

Opublikowano

Witaj. Gordony 41 sa dla mnie za ciasne, a 42 juz delikatnie za luźne. Mam Barkery 7,5G Sa idealne. Mam stopy 270mm długości na 103mm szerokości.

Mam dwie pary Barkera, Nairn i pokazane na początku wątku Barnes, obie 42. W G&B próbowałem oxfordów levet 2506 w rozmiarze 43 i był za duży, choć z uwagi na moje bardzo wysokie podbicie i dość szeroką stopę rozmiar 42 nie byłby zapewne idealny.

Ogólnie osoby z wysokim podbiciem mają problem z doborem butów typu oxford (z zamkniętą przyszwą). Jest to zwykle loteria która często kończy się odesłaniem butów do sklepu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam klasycznych Oxfordów na uroczyste okazje. Myślałem o tych Loake  za ok 500zł na KlasyczneButy ale po przeczytaniu jednego z wpisów na blogu przestraszyłem się trochę tej skóry. Znalazłem więc te Barkery: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=1367&shoeid=5125&brandid=2&catid=86&oldcolid=2618&stype=0&colourid=2646 Black CALF. Pytałem o nie kilka postów wyżej, bardziej w kontekście rozmiarówki. Dla pewności podałem wymiary do herringshoes i polecili mi 7G bo podobno te buty wychodzą raczej większe niż mniejsze.

Jak oceniacie ten wybór? Polecacie Barkery?

Z góry dzięki.