Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Brzoza, zgadza się. Rozmiarówka: ten konkretny model ma rozmiarówkę zawyżoną bardzo mocno. Mam starą kurtkę Barbour quilted duracotton rozmiar XL, która jest na mnie trochę za duża. Mierzyłem modele woskowane i było podobnie. Natomiast ta tutaj to rozmiar XXL, i jest nieomal dopasowana. XL była dużo za wąska w ramionach. Ja mam 190 cm i około 90-94 kilogramy masy ciała (zależnie od dnia i pory roku). Nikt większy w tę kurtkę nie wejdzie i nie ma też większego rozmiaru.

Nie wiem, nie patrzyłem w górę.

Ogólnie, co do fasonu, to jest kurtka rozumiana bardzo tradycyjnie, czyli wariacja na temat marynarki, stosunkowo wąska i dopasowana w ramionach. Kołnierz jest kołnierzem marynarki, skórzanym, można go postawić i wtedy da się zapiąć czwarty guzik, ale nie na zwykłą dziurkę, tylko na doszytą pętlę, jak w tweedowej marynarce myśliwskiej. Układ kieszeni też jest układem z marynarki (plus poacher's pockets ukryte w połach). Rękawy są wąskie, z podszewką. Wejdzie w nie sweter średniej grubości, ale w żadnym razie marynarka. Warto brać to pod uwagę: Sports jest jedną z nielicznych kurtek Barboura, której nie da się nosić z marynarką. Ogólnie, w przeciwieństwie do najbardziej popularnych kurtek Barbour, model Sports jest kurtką bardziej sportową niż myśliwską. Większe dopasowanie pozwala na lepszą swobodę ruchów, faktycznie jest trochę jak w marynarce. Można ją rekomendować do średniego (lub cienkiego) golfa lub do "crew necks" (jak na filmie "Skyfall"), dobrze będzie również z koszulą.

Jeszcze dwie fotki:

post-5309-13658924746174_thumb.jpg

post-5309-13658924746423_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.