Skalpel Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 Historii się nie wybiera... Jestem typowym Górnoślązakiem, a nasze dzieje są trochę (delikatnie mówiąc) pokręcone. Wspomniany dziadek służył gdzie służył, natomiast jego żona (moja babcia) działała w takim polskim ruchu oporu (prowadziła podziemną świetlicę edukacyjną dla polskich dzieci, za co zresztą jej ojciec (pradziadek) zakończył żywot w Oświęcimiu. Gmatwając jeszcze bardziej powiem, że oboje mieszkali na jednej ulicy i znali się od dziecka. Przeżyli razem 62 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 Panowie, urzekła mnie ta historia, ale wróćmy z poziomu duchowego wzniesienia do materialistycznej rzeczywistości, czyli tematu nowych nabytków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Ruchy oporu wycięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Ruchy oporu wycięte. Zrobiłeś to, czego nie udało się zrobić okupantowi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Nowe nabytki: Szale wełniane: http://www.cashmerechoice.co.uk/lambs-wool---plain-scarves-available-in-10-colours-2704-p.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 cd. Dzięki kol. Zakiemu (Szarmantowi) zakupiłem dwa materiały na spodnie. Mam nadzieję, w styczniu, sprawdzić bojem jednego z lokalnych krawców Romku, dziękuję!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 No i ostatnim nabytkiem jest torba BwB w kolorze cognac Zapomniałbym o butach: http://forum.butwbutonierce.pl/viewtopic.php?f=9&t=2992 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Ręcznie robiona, własnie zakupiona w sieci. Na sklep natknąłem się w komentarzach na blogu MR. V. Zobaczymy, jak będzie się prezentowała na żywo... http://www.robotyreczne.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Angielka z pracowni pani Grażyny Jakubowskiej (lokal przy rondzie Wiatraczna). Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o czapki, więc ciężko mi odnieść się do jakości, na laickie oko wygląda zadowalająco (nie ma szału, ale jest przyzwoicie). Dla bardziej ciekawskich istnieje możliwość bespokowego uszycia czapki, z własnego materiału w cenie ok 70zł. Także istnieje możliwość kupienia/zamówienia kapelusza z pracowni, ale obecnie wybór był bardzo słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Wygląda całkiem przyzwoicie, kolor to czysty szary, czy z dodatkiem innych? Możliwe, że ekran mojego laptopa przekłamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Wygląda całkiem przyzwoicie, kolor to czysty szary, czy z dodatkiem innych? Możliwe, że ekran mojego laptopa przekłamuje. Niestety kojarzę poprawnego określenia na tego typu wzór, ale to melanż kilku brązów, beżu i czarnego. Z daleka wygląda na pogranicze brązu z szarym, z przewagą brązu/beżu. Dorzucę jeszcze foteczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mik Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 tombilini 57 % lana vergi 43 % cotone zdięcia nie oddają koloru, na żywo znacznie ciemniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Mój ulubiony producent to przedwojenna firma Sophos, która specjalizowała się przede wszystkim w produkcji akcesoriów w zakresie tzw. evening wear. http://www.britishbraces.co.uk/shop/sophos-braces/ Poza tym, szelki od Darcy są bardzo przyzwoite pod względem jakości: http://www.darcyclothing.com/shop/brace ... br715.html http://www.darcyclothing.com/shop/braces.html Juz się ucieszyłem, że kupię box cloth braces taniej niż u Thurstona, wchodzę w kategorię box cloth, a tam...szelki Thurstona Dzięki za namiar, rozejrzę się co tam jeszcze mają Może tutaj coś znajdziesz, Janie. Akurat jest wyprzedaż. http://www.trafalgarstore.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 Właśnie doszły granatowe chukka z Herringa. (model z wyprzedaży za 50 funtów) Sklep zrobił mi miłą niespodziankę i do kompletu dołożył gratis worek na obuwie, łyżkę do butów oraz protector do zamszu. Czas oczekiwania na przesyłkę 2 dni robocze, poczta polska może się schować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 Można...? Można...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 White Haven Bardzo ładne. Moja nowa poszetka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 Gratuluję WH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 31 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2012 Właśnie doszły granatowe chukka z Herringa. (model z wyprzedaży za 50 funtów) Sklep zrobił mi miłą niespodziankę i do kompletu dołożył gratis worek na obuwie, łyżkę do butów oraz protector do zamszu. Czas oczekiwania na przesyłkę 2 dni robocze, poczta polska może się schować Glastonbury? To liczę, że podzielisz się wrażeniami z użytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 A podzielę Pierwsze wrażenia - skóra jest dużo bardziej miękka od tej z Bexleyów, wręcz tuli się do stóp. Buty od pierwszego założenia bardzo wygodne, poza śródstopiem - stopa zdaje się nachodzić w tym miejscu na krawędź ścianek co nieco przeszkadza przy dłuższych spacerach. Ale to pierwsze koty za płoty i mam nadzieję, że buty się dostosują do mojej fizjologii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Problem jest z boków czy z góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Z boków. Podejrzewam, że kopyto jest w tym miejscu ciut za wąskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 A podzielę Pierwsze wrażenia - skóra jest dużo bardziej miękka od tej z Bexleyów, wręcz tuli się do stóp. Buty od pierwszego założenia bardzo wygodne, poza śródstopiem - stopa zdaje się nachodzić w tym miejscu na krawędź ścianek co nieco przeszkadza przy dłuższych spacerach. Ale to pierwsze koty za płoty i mam nadzieję, że buty się dostosują do mojej fizjologii Skóra może Ci się wydawać bardziej miękka, bo Herring stosuje futrówkę ze skóry cielęcej, a w Bexleyach jest niewoskowana dwoina świńska (przynajmniej te modele, które widziałem lub sam posiadam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Z boków. Podejrzewam, że kopyto jest w tym miejscu ciut za wąskie. Dobra. To sobie poradzę z ich butami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Dzięki nieocenionej pomocy kolegi z forum (dzięki Bartek) , odebrałem dziś taką ładną marynarkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Bardzo ładna. To flanela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi