Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Historii się nie wybiera... Jestem typowym Górnoślązakiem, a nasze dzieje są trochę (delikatnie mówiąc) pokręcone. Wspomniany dziadek służył gdzie służył, natomiast jego żona (moja babcia) działała w takim polskim ruchu oporu (prowadziła podziemną świetlicę edukacyjną dla polskich dzieci, za co zresztą jej ojciec (pradziadek) zakończył żywot w Oświęcimiu. Gmatwając jeszcze bardziej powiem, że oboje mieszkali na jednej ulicy i znali się od dziecka. Przeżyli razem 62 lata.

Angielka z pracowni pani Grażyny Jakubowskiej (lokal przy rondzie Wiatraczna). Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o czapki, więc ciężko mi odnieść się do jakości, na laickie oko wygląda zadowalająco (nie ma szału, ale jest przyzwoicie). Dla bardziej ciekawskich istnieje możliwość bespokowego uszycia czapki, z własnego materiału w cenie ok 70zł. Także istnieje możliwość kupienia/zamówienia kapelusza z pracowni, ale obecnie wybór był bardzo słaby.

post-641-13658923863226_thumb.jpg

Wygląda całkiem przyzwoicie, kolor to czysty szary, czy z dodatkiem innych? Możliwe, że ekran mojego laptopa przekłamuje.

Niestety kojarzę poprawnego określenia na tego typu wzór, ale to melanż kilku brązów, beżu i czarnego. Z daleka wygląda na pogranicze brązu z szarym, z przewagą brązu/beżu. Dorzucę jeszcze foteczke

post-641-13658923863453_thumb.jpg

Mój ulubiony producent to przedwojenna firma Sophos, która specjalizowała się przede wszystkim w produkcji akcesoriów w zakresie tzw. evening wear.

http://www.britishbraces.co.uk/shop/sophos-braces/

Poza tym, szelki od Darcy są bardzo przyzwoite pod względem jakości:

http://www.darcyclothing.com/shop/brace ... br715.html

http://www.darcyclothing.com/shop/braces.html

Juz się ucieszyłem, że kupię box cloth braces taniej niż u Thurstona, wchodzę w kategorię box cloth, a tam...szelki Thurstona :lol:

Dzięki za namiar, rozejrzę się co tam jeszcze mają :)

Może tutaj coś znajdziesz, Janie. Akurat jest wyprzedaż.

http://www.trafalgarstore.com/

Właśnie doszły granatowe chukka z Herringa. (model z wyprzedaży za 50 funtów) Sklep zrobił mi miłą niespodziankę i do kompletu dołożył gratis worek na obuwie, łyżkę do butów oraz protector do zamszu. Czas oczekiwania na przesyłkę 2 dni robocze, poczta polska może się schować ;-)

post-1174-13658923927537_thumb.jpg

Właśnie doszły granatowe chukka z Herringa. (model z wyprzedaży za 50 funtów) Sklep zrobił mi miłą niespodziankę i do kompletu dołożył gratis worek na obuwie, łyżkę do butów oraz protector do zamszu. Czas oczekiwania na przesyłkę 2 dni robocze, poczta polska może się schować ;-)

Glastonbury? To liczę, że podzielisz się wrażeniami z użytkowania :)

A podzielę ;-) Pierwsze wrażenia - skóra jest dużo bardziej miękka od tej z Bexleyów, wręcz tuli się do stóp. Buty od pierwszego założenia bardzo wygodne, poza śródstopiem - stopa zdaje się nachodzić w tym miejscu na krawędź ścianek co nieco przeszkadza przy dłuższych spacerach. Ale to pierwsze koty za płoty i mam nadzieję, że buty się dostosują do mojej fizjologii ;-)

A podzielę ;-) Pierwsze wrażenia - skóra jest dużo bardziej miękka od tej z Bexleyów, wręcz tuli się do stóp. Buty od pierwszego założenia bardzo wygodne, poza śródstopiem - stopa zdaje się nachodzić w tym miejscu na krawędź ścianek co nieco przeszkadza przy dłuższych spacerach. Ale to pierwsze koty za płoty i mam nadzieję, że buty się dostosują do mojej fizjologii ;-)

Skóra może Ci się wydawać bardziej miękka, bo Herring stosuje futrówkę ze skóry cielęcej, a w Bexleyach jest niewoskowana dwoina świńska (przynajmniej te modele, które widziałem lub sam posiadam).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.