Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe nabytki z TK Maxx:

1. Krawat Mario Barutti, 100% bawełna, gruby, mięsisty. Kolor ciemna zieleń - zdjęcie nie oddaje rzeczywistego koloru.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

2. Krawat Altea (Italy), 55% jedwab, 45% len. Pudrowy róż. Piękny krawat, ale kupiony pod wpływem impulsu. Po kilku dniach stwierdzam, że chyba go nie wykorzystam. Jeśli byłby ktoś chętny, to oddam w dobre ręce po cenie z metki (39 zł), szkoda mi go zwracać. KRAWAT ZAREZERWOWANY

Dołączona grafika

Dołączona grafika

... a ja pozyskałem kilka kolorów kwiatków do butonierki z http://vandafineclothing.com/store/4-lapel-pins

i ja też pozyskałem, dzięki życzliwemu pośrednictwu Kolegi, Za co mu publicznie dziękuję. Przy okazji dodam, że Kolega Michał ma fantastyczną marynarkę w kratkę (albo kratkę w marynarkę, jak kto woli). Dzięki za kwiatki, Michale.

sam hober bespoke

grenadyna,

4 fold,

wypełnienie średnie (standardowe),

kolory - slate blue #12, charcoal grey #21, burgundy #3

gdyby ktoś chciał sobie sprawić podobne zalecam zamówienie wcześniej próbek materiału.

zdjęcia na stronie nie oddają idealnie barwy i stopnia połysku grenadyny.

http://www.samhober.com/grenadine-garza ... olid-ties/

post-250-13658921199745_thumb.jpg

post-250-13658921200103_thumb.jpg

post-250-13658921200529_thumb.jpg

sam hober bespoke

grenadyna,

4 fold,

wypełnienie średnie (standardowe),

kolory - slate blue #12, charcoal grey #21, burgundy #3

gdyby ktoś chciał sobie sprawić podobne zalecam zamówienie wcześniej próbek materiału.

zdjęcia na stronie nie oddają idealnie barwy i stopnia połysku grenadyny.

http://www.samhober.com/grenadine-garza ... olid-ties/

Przepiękne. Burgundy na Twoim zdjęciu wpada trochę w brąz w porównaniu ze zdjęciem na stronie Hobera. Charcoal prezentuje się lepiej, niż na stronie sprzedawcy. Z kolei slate blue to chyba pomyłka - miałeś na myśli może cream albo light yellow?

to jest właśnie problem ze zdjęciami w komputerze. moje były robione w jedynym momencie gdy było wczoraj dostępne światło słoneczne - zmierzające ku zachodowi. w związku z czym mają trochę żółtego przebarwienia.

co do kolorów:

- najbardziej na lewo jest burgund (nr3), które rzeczywiście momentami wpada w brąz,

bardzo podobny do bitter chocolate (nr6),

bardziej wisniowy byłby dark red (nr2), ma w sobie wyraźnie więcej czerwieni,

dark chocolate (nr5) jest ciepłym brązem,

jest jeszcze dark purple (nr35), który określiłbym jako śliwkowy - jest zbudowany z fioletowych i czarnych włókien;

- środkowy to charcoal grey / silver (nr21) - jest zbudowany z ciemnoszarych i białych włókien pół na pół co daje w efekcie jasny kolor srebrny,

wśród próbek niestety nie ma żadnej ciemnoszarej;

- po prawej jest slate blue (nr12) czyli 'przykurzony niebieski', mniej więcej kolor zgadza się z prezentowanym na stronie hobera, na moim zdjęciu może być poczytywany za szary, ale w rzeczywistości ma w sobie więcej niebieskiego;

- spośród próbek dwie szczególnie rzucają się w oczy - żółty (nr29) i niebieski (nr14) - są wściekłe ;) . to w ramach 'ostrzeżenia'.

pozostałe są raczej stonowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.