Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem z dostawa niemal do domu :) - firma jest z moich okolic.

Za te pieniądze szczerze polecam.

Drewno egzotyczne, niestety nie wiadomo jakie. Cięte w poprzek włókien, stąd widać "kropki" / przekrój włókien na oczku. Tarcza jest lakierowana. Stopka dobrej jakości. Oczko przyklejone do srebrnej tarczy na klej. Jak widać srebrna tarcza jest dość cienka, stąd drogie srebro nie podbija kosztu całości.

Generalnie obejrzałem kilkanaście różnych modeli i wybrałem sobie jeszcze model "spinacz biurowy" - srebrna tarcza z emalią (w technologii na gorąco). poniżej zdjęcie ze strony sklepu.

Dołączona grafika

ciekawy jest jeszcze model "guzik"

Dołączona grafika

pierwotnie myślałem o modelu okrągłym z rantem (dobra relacja ilości srebra do ceny) i o poniższym, ale okazały się za duże. Poniższy model ma 2 cm dł.

Dołączona grafika

Drewno egzotyczne, niestety nie wiadomo jakie. Cięte w poprzek włókien, stąd widać "kropki" / przekrój włókien na oczku. Tarcza jest lakierowana. Stopka dobrej jakości. Oczko przyklejone do srebrnej tarczy na klej. Jak widać srebrna tarcza jest dość cienka, stąd drogie srebro nie podbija kosztu całości.

Generalnie obejrzałem kilkanaście różnych modeli i wybrałem sobie jeszcze model "spinacz biurowy" - srebrna tarcza z emalią (w technologii na gorąco). poniżej zdjęcie ze strony sklepu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pierwotnie myślałem o modelu okrągłym z rantem (dobra relacja ilości srebra do ceny) i o poniższym, ale okazały się za duże. Poniższy model ma 2 cm dł.

Dołączona grafika

Upatrzyłem sobie te same (poza drewnianymi).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sądząc po podanych przez Ciebie wymiarach przypuszczam, że są to klepki parkietu przemysłowego pocięte na "plasterki":

Dołączona grafika

Ileż to spinek można zrobić z jednej klepki! Że też sam na to nie wpadłem :(

Ja na to wpadłem 2 lata temu.

Mam chyba 8 rodzajów drewna egzotycznego w postaci próbek parkietu przemysłowego. Zamówiłem je właśnie 2 lata temu przy okazji zakupu parkietu. Miałem z nich samodzielnie wykonać spinki, ale pomysł umarł, bo nie mogłem nigdzie dostać detalicznych ilości stopek do spinek.

Caporegime, a to ma być raczej cienki pasek, czy casualowo szeroki? Jeśli ten drugi i chodzi o sklepy stacjonarne, to widziałem, a nawet kupiłem niedawno jeden w Camel Active, niestety o jakości nie mogę nic powiedzieć, bo się nie znam. Jednak osobiście miałem problem ze znalezieniem jakiegokolwiek zamszowego paska, więc pomyślałem, że taka informacja się przyda. Pasek jest bardzo miękki, wręcz "lejący się", można go nieznacznie rozciągnąć w rękach, choć nie sprawia wrażenia, jakby miał zaraz pęknąć.

Prosto z Niemiec, zamszowe Gordon&Bros na gumowej podeszwie

Teraz pytanie za 100 pkt gdzie można kupić zamszowy pasek dobrej jakości ;)

Zacznę "karierę" na forum w ten sposób :D Nie wiem czy uznasz to za dobrą jakość...

http://store-us.hugoboss.com/Suede-%27UGOS-S%27-Belt/hbna50204887,en_US,pd.html&cgid=24300#!i%3D10%26color%3D202_Dark-Brown

http://store-uk.hugoboss.com/Suede-belt-%27Suedonio%27/hbeu50196307,en_GB,pd.html&cgid=24500#!i%3D1%26color%3D202_Dark-Brown%26size%3DEU_100

Po wizycie w dziadka szafie :)

1. Brązowy knit - wełna

2. Beżowy knit - hmm, dziergany materiał jak firana :]

3. 100% Poliester

4. chyba bawełna

5. 100% wełna

6. 100% szkocka wełna

7. 100% jedwab, Yves Saint Laurent

8. 100% jedwab, Mallory&Church London

9. 100% jedwab, The Shirt Store

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.