arche Napisano 1 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2013 <szast> U mnie w mieście w jednym krawaty są po 25gr w każdy wtorek i nigdy nie wracam z pustymi rękoma. <prast> A ja głupi po 3 złote na Allegro. Poczułem się nagle majętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Świeżo odebrany kaszkiet z Harris Tweedu od Tomka Milera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Mam tego Fergusa ale bez nauszników Jutro wrzucę foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Do mnie z kolei doszła ta jasnoszara jodełka (wersja z nausznikami). Fotkę postaram się wrzucić jutro jak złapię trochę dziennego światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Patrząc po jakości ze zdjęć... Super! W takim razie ostrzę sobie zęby na jakieś tweedowe marynarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Tylko weź pod uwagę, że ten materiał jest dość specyficzny (stosunkowo gruby i ciepły). Osobiście widzę siebie w takiej marynarce (w charakterze okrycia wierzchniego, zdejmowanego w pomieszczeniach) na jesieni albo w płaszczu na ciężką zimę, ale w pełnym garniturze w ogrzewanym pomieszczeniu bym się ugotował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Tweed w swojej typowej formie to materiał na wierzchnie okrycia, marynarka tutaj pełni rolę kurtki. Poza tym sprawdzał się w dworach i domach, gdzie głównym źródłem ciepła był wielki kominek, a po kątach wiało wilgotnym chłodem. W takich warunkach Anglik lub Szkot mógł już tylko rozgrzewać się ruchem, czyli (jak to ujął Kipling) uprawiać "żałosne zajęcie, do którego udają upodobanie mieszkańcy naszej Wyspy". Po upowszechnieniu centralnego ogrzewania i temperatur pokojowych rzędu 22oC, grube tweedy stosuje się już głównie na wrzosowiskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Piękny! Ale na stronie Gentleman's Choice nie widzę... Jakaś sprzedaż spod lady? Proszę o szczegóły, koniecznie! Pozdrawiam, Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Tak jak obiecałem, mój Kaszkiet od Tomka Milera. Wielkie ukłony dla Tomka za ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 U mnie też przygotowania do zimy Dzięki Tomek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Skąd rękawiczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Jamroziński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Moje przygotowania jesienno-zimowe (na wiosnę też się przydadzą część 1. W części drugiej przymierzam się do jodełki Tomka Millera Edit: pomniejszone zdjęcie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 @Pepenix, fajne, ja właśnie przymierzam się do zakupu Meermin z podobnej skóry na gumowej podeszwie, tak na deszczową jesień 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Z lekkim poślizgiem - mój kaszkiet od Tomka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Moje przygotowania jesienno-zimowe (na wiosnę też się przydadzą część 1. Gratuluję i zazdroszczę, mnie właśnie George'ów nie udało się kupić. Podobno już nie produkowane, choć np. ShoeHealer wciąż je wystawia. Pozostaje eBay - na razie dostępna 1 para UK8.5 - chyba kupię i nawpycham do środka gazet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 dzięki Panowie! Przeczytanie tych komentów było najprzyjemniejszą rzeczą, jaka mi się dzisiaj przytrafiła! A piłem już wcześniej 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 takie tam na jesien ps. te kaszkiety są jeszcze dostępne? Wyglądają super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Zima już niestraszna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 9 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2013 Szukałem jakiejś granatowej marynarki albo tweedowej na jesień w takim troszkę lepszym second handzie w Lublinie i upolowałem miłą dla oka rzecz autorstwa krawca opisanego w artykule pod tym linkiem: http://www.yorkshirepost.co.uk/news/main-topics/local-stories/the-future-is-all-sewn-up-1-2590822 Marynarka wymaga drobnych korekt: taliowanie, skrócenie rękawów i trochę skrócenie dołem, w ramionach idealna. niestety, nie ma żadnych informacji o materiale, dość grubym i mięsistym, nie sadzę jednak, żeby taki krawiec, który jak wynika z artykułu pracował nawet dla pałacu Buckingham używał innych niż wełna. Pozdrawiam Arkadyjczyk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Ładna marynarka, jeżeli na metce to cena to tym bardziej gratuluję. To wełna w "żabie oczko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Zakupy na Alledrogo (od lewej): szalik jedwabny razy dwa, szalik wełniany razy dwa, 4 krawaty jedwabne i 3 razy jedwabne materiały na poszetki. O ile nauczę się je szyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Ten wełniany bordowy szalik paisley i granatowy krawat w czerwone i białe pasy super. Możesz podzielić się nazwą sprzedawcy? Zakupy na Alledrogo (od lewej): szalik jedwabny razy dwa, szalik wełniany razy dwa, 4 krawaty jedwabne i 3 razy jedwabne materiały na poszetki. O ile nauczę się je szyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Krawat nie dość, że świetnie wygląda, to wspaniale się nosi i wygląda jak nówka. Przedmioty kupowałem u różnych sprzedawców. Szalik u przemiłej Pani, która posługuje się nazwą, nomen omen, poszetka, a krawat ze sklepu Olimag23 zdaje się. http://allegro.pl/show_user.php?uid=21006891 http://allegro.pl/show_user.php?uid=27589780 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Polecam obu sprzedawców, krawaty od FHUbasta są naprawdę w doskonałym stanie (i bez charakterystycznego zapachu SH). U Olimag23 kupiłem tylko knit, ale sam krawat jak i obsługa najwyższej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi