tomek1988 Napisano 1 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2013 Nieplanowana wizyta w centrum handlowym zakończyła się krótkimi odwiedzinami w P&C. Cena: 129 002.jpg Te koszule były super pod względem jakość / cena - materiał two ply, ladne kolory. Napaliłem sie na prążki, ale nic z tego - szkoda, że kołnierzyki zaczynały się od 42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 5 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2013 Witam Mój pierwszy wpis z prawdziwego zdarzenia a w nim prezentacja nowego nabytku. Kapelusz firmy Borsalino. O ile dobrze rozpoznaję to Fedora. Kupiony w SH za mniej niż cena butelki wody mineralnej Teraz tylko trzeba się odpowiednio ustosunkować i zacząć w nim chodzić ku zdziwieniu i przerażeniu przechodniów mojego miasteczka (no może jak się trochę ochłodzi). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 6 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2013 Na głowie Panie pokaż, na głowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 6 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2013 Szybkie zdjęcia, niezbyt się nad nimi skupiałem. Aura i wrodzone lenistwo nie pozwoliły mi na dobór odpowiedniego do eksponowanej części garderoby stroju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 pasuje Tobie:)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Swietnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Mam obie (prezentowaną oraz fioletową) poszetki z Bytomia i szczerze powiedziawszy są naprawdę ciekawe. Polecam usunąć metki. Jak sprawuje się krawat? Metki zostały usunięte zaraz po zrobieniu zdjęcia. Krawat sprawuje się bardzo dobrze, pozwalając uzyskać mocno trzymający się węzeł SH --> nie chcę się czepiać, ale jest coś takiego jak: "nowoczesna klasyka"? Taka, która nie trzyma się kurczowo zasad i nie boi się adaptować na swym gruncie co ciekawszych nowinek @Wojtas: Gratuluję udanego zakupu, na Twej głowie prezentuje się naprawdę zacnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Sperry Top Sider z TK Maxx. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Metki zostały usunięte zaraz po zrobieniu zdjęcia. Krawat sprawuje się bardzo dobrze, pozwalając uzyskać mocno trzymający się węzeł Taka, która nie trzyma się kurczowo zasad i nie boi się adaptować na swym gruncie co ciekawszych nowinek @Wojtas: Gratuluję udanego zakupu, na Twej głowie prezentuje się naprawdę zacnie Wg mnie klasyka to kanon niezmienny, nie poddający się nowoczesności --> "nowoczesna klasyka" to niestety nie jest nawet oksymoron. Lepiej powiedzieć, że klasyka jest wzbogacona o nowoczesne wzorce - stwierdzenie bezpieczne zważywszy, że przykładem "nowoczesnej klasyki" buty u komercyjnych polskich producentów przez co w większości ani nie są klasyczne ani nowoczesne - po prostu są brzydkie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Wg mnie klasyka to kanon niezmienny, nie poddający się nowoczesności --> "nowoczesna klasyka" to niestety nie jest nawet oksymoron. Lepiej powiedzieć, że klasyka jest wzbogacona o nowoczesne wzorce - stwierdzenie bezpieczne zważywszy, że przykładem "nowoczesnej klasyki" buty u komercyjnych polskich producentów przez co w większości ani nie są klasyczne ani nowoczesne - po prostu są brzydkie. @WitWal: Kwestia sformułowania, sens jest praktycznie ten sam. Jako że językowym purystą nie jestem, jestem w stanie zaakceptować zaproponowaną przez Ciebie, opisową wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 8 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2013 @WitWal: Kwestia sformułowania, sens jest praktycznie ten sam. Jako że językowym purystą nie jestem, jestem w stanie zaakceptować zaproponowaną przez Ciebie, opisową wersję Paul Smith nazywa to "classic with a twist". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 9 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2013 @Mr Vintage, po butach wnioskuję, że chodził za Tobą ten kolor bananowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 @Mr Vintage, po butach wnioskuję, że chodził za Tobą ten kolor bananowy. Tak, ale to inna odmiana, indyjska Przynajmniej tak jest napisane na bucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Tak, ale to inna odmiana, indyjska Przynajmniej tak jest napisane na bucie. Mam te same buty, ale w porównaniu do klasycznych brązowych to skóra wydaje się tekturowa. Zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Krawat bespoke z pracowni krawieckiej Zaremba. Grenadyna, bez podszewki, ze wspaniałym ręcznie wyszytym monogramem i kilkoma innymi "bajerami" jak np. fantazyjnie wyszyte kwiatki zamiast regielków (zdjęcie tego nie pokazuje). Najwazniejszą cechą krawata jest zmieniony krój. Krawat został poszerzony o 1 cm na odcinku węzła, tak żeby był dłuższy i miał większą objętość i mógł być przeciwwagą dla dużej szyi. Jak widać na pierwszym zdjęciu wykonanym na gorąco z podobnym krawatem zawiązanym na tę samą długość pomysł zadziałał bardzo dobrze - mój węzeł nie przypomina tego, który nosi ksiąze Michael, ale za to jest dużo większy niż w powszechnie dostępnych krawatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Krawat bespoke z pracowni krawieckiej Zaremba. Grenadyna, bez podszewki, ze wspaniałym ręcznie wyszytym monogramem i kilkoma innymi "bajerami" jak np. fantazyjnie wyszyte kwiatki zamiast regielków (zdjęcie tego nie pokazuje). Najwazniejszą cechą krawata jest zmieniony krój. Krawat został poszerzony o 1 cm na odcinku węzła, tak żeby był dłuższy i miał większą objętość i mógł być przeciwwagą dla dużej szyi. Jak widać na pierwszym zdjęciu wykonanym na gorąco z podobnym krawatem zawiązanym na tę samą długość pomysł zadziałał bardzo dobrze - mój węzeł nie przypomina tego, który nosi ksiąze Michael, ale za to jest dużo większy niż w powszechnie dostępnych krawatach Węzeł rzeczywiście ładny. Ale monogramu "wspaniałym" bym nie nazwał. To taka trochę personalizacja na siłę, choć rozumiem, że można mieć inne zdanie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Węzeł rzeczywiście ładny. Ale monogramu "wspaniałym" bym nie nazwał. To taka trochę personalizacja na siłę, choć rozumiem, że można mieć inne zdanie. Słowo wspaniały odnosiło się do wykonania monogramu, a nie do kwestii jego obecności lub nie, bo to sprawa absolutnie indywidualna Jestem urzeczony dynamiką linii monogramu. Na zdjęciu nie widać tego jak misternie jest wykonany, ale bez wątpienia zajęło to sporo czasu osobie, która szyła krawat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Monogram fajna sprawa, jeśli jest estetycznie wykonany i dyskretny. Tutaj chyba nie wyszło. Ale sam krawat świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Monogram fajna sprawa, jeśli jest estetycznie wykonany i dyskretny. Tutaj chyba nie wyszło. Ale sam krawat świetny. Kształt i kolor monogramu to wyłącznie preferencje noszącego, a taki monogram to moja preferencja Poza tym nie widać go kiedy krawat jest na szyi więc ... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Super, widziałem na żywo te krawaty i te szycie "w kwiaty" wygląda naprawdę zacnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 A kiedy Twój będzie gotowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornes Napisano 10 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2013 Dzisiejsza wizyta w Massimo Dutti skończyła się uzupełnieniem garderoby o koszulę w granatowa prążki. Niby jest to włoska tkanina - przynajmniej tak jest napisane na wszywce. Zobaczymy jak się będzie sprawować. Nie wiem jak w innych sklepach ale w porównaniu do mojej wizyty z poprzedniego tygodnia oferta została mocno wyprzedana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 Coś na lato: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 Grenson? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi