Wostok Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Witam Panów Od dłuższego czasu staram się upolować buty typu double monk strap - nie mam pojęcia jak przetłumaczyć te określenie. Najbardziej podoba mi się model marki Edward Green: Może któryś z Panów widział podobne w rozsądnej cenie tj do 500-600zł? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Czy którykolwiek z szewców polecanych przez Panów byłby w stanie wykonać tego typu obuwie na zamówienie? (zdaję Sobie sprawę ze wtedy będzie drożej) PS.: Co sądzicie o tego typu butach?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Mokasynki z dwoma klamerkami? Myślę, że dobry cholewkarz sobie poradzi. Ale nie za 500-600 zł. Widziałem ostatnio mokasynki z dwoma klamerkami w vistuli. Niestety w wersji z niebieskiego zamszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Ciekawy model, chociaż w Polsce będziesz miał problem ze znalezieniem podobnych w podanej cenie. szukaj w necie pod hasłem: twin buckle Monk Shoes W Polsce, jedyne co mi przychodzi na myśl to belgijskie buty marki Ambiorix, model monk shoes Royce, (http://www.ambiorix.pl) lub patrz na stronie miedzynarodowej Ambiorixa http://www.personalpair.be - daje daleko idące możliwości personalizacji (kolor, podeszwa itd) Uploaded with ImageShack.us nie wiem jaka może być ich cena, buty w najwyższej linii "GOLD" kosztują w Polsce około 1250 pln pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 1 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2010 takie modele są dostępne na herringshoes.co.uk - popatrz na linie premier collection herringa lub loake blackfriars. Cena jest dość wysoka, ale tańsze od polskiego szewca. poszukaj na ebay'u produktów ralpha laurena lub charlesa tyrwhitta - pojawiaja sie w cenach 120-130 funtów dość regularnie (mowa tu oczywiście o nowych modelach z pudełkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2010 W przediale cenowym 600zl – 700zl mozna kupic buty Double Monk Strap firmy Markowski. http://www.markowski-chausseur.fr/fiche ... 0-%20Derby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 2 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2010 Parmigiano, orientujesz się gdzie w Europie buty Markowski są robione? Znalazłem tam na stronie taką informację tylko. "Exclusivement réalisés en Europe par les meilleures usines ou artisans" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooki Napisano 2 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2010 Stosunkowo tanie monk strapsy będą dostępne za około 1 miesiąc na stronie greckiego producenta http://www.fdg.gr Załączam jedno ze wczesnych zdjęć jakie otrzymałem od pracownika sklepu Buty mają być dostępne również w kolorze brązowym i kosztować około 60 euro. Zapięcie nie jest jednak takie fajne jak w przypadku butów ze zdjęcia Wostoka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2010 Odnosnie miejsca produkcji butow Markowski to znalazlem informacje,ze buty sa produkowane w zaleznosci od modelu w Hiszpanii badz Portugalii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 11 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 Okazuje się, że Zara sprzedaje także: (cena 350, moim zdaniem ładne. Przy okazji pytanie - co sądzicie o jakości sprzedawanych u nich butów?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Krakusie: czy orientujesz się przypadkiem, czy w którejś krakowskiej Zarze takie cudo można odnaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Szkoda pieniedzy na buty firmy Zara, sa bardzo kiepskiej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 No nie wiem, biorąc pod uwagę cenę moim zdaniem są w porządku. Noszę już jedną parę trzeci sezon, a jeszcze rok-dwa powinny pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Odwiedziłem dwa ich sklepy, buty są wystawione fatalny sposób - leżą w większości pod wieszakami z płaszczami i kurtkami. Nie miałem ochoty się czołgać, więc zapytałem obsługi, która o takim modelu w obu sklepach nie słyszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 jfk Niestety nie orientuję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 17 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2010 Widzę, że zapomniałem uzupełnić pola - ja również jestem z Krakowa Butów w zeszłym tygodniu nie było ani w Galerii Krakowskiej, ani w Bonarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Monk Shoes (oprocz loafers) naleza do moich ulubionych butow. Nosze je prawie do wszystkiego. Jezeli zastanawiam sie nad nowa para butow, to zawsze biore pod uwage mozliwosc zakupu nowych Monk Shoes. Dlatego prosze o Wasze spostrzezenia, refleksje, wspomnienia, zastosowanie, marzenia etc., etc. odnosnie tego rodzaju obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Moje ulubione Monk Shoes to Poulsen Skone Felstead. Gdy zobaczylym je onegdaj na stronie www.newandlingwood.co.uk bylem "trafiony i od razu zatopiony". Wiedzialem, ze musze je kupic. A byly wtedy po obnizce, ktora jest wydarzenie bardzo rzadkim (raz na kilka lat) odnosnie tej marki (robi je Grenson - Grenson Masterpiece Collection). Zaplacilem za nie 299 funtow i nie zaluje tego. Wrecz przeciwnie! Po latach wygladaja jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 To sa buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iand Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Ładna para. Podwójne Monki znakomicie nadają się do casualowych zestawów -- w tym dżinsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 To sa buty!Dosc podobne z wygladu ... nie wiem jaka jest jakosc skory, ale mysle, ze bardzo dobra ... produkuje Loake (1880 Collection) - Loake Blackfriars http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... ur_id=1423 Czy ktos z Kolegow posiada te buty i moglby cos na ich temat powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 http://www.styleforum.net/showthread.php?t=144119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Kocham monki! Ale tylko pojedyncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Zdecydowanie jeśli chodzi o podwójne monki bardziej podobają mi się te, w których paski są szerzej rozstawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Kocham monki! Ale tylko pojedyncze Wole podwojne ... chociaz ... Moje pierwsze "monki" to C&J Malvern Chesnut, takie jak te na zdjeciu Kupione przed laty na http://www.plal.com (taniej chyba na calym swiecie nie mozna dostac C&J z wyjatkiem Price watch Pediwear). Przyznam, ze po latach prezentuja sie doskonale. Drugie, z ktorych jestem mniej zadowolony to C&J Savile Dark Brown (hand grade). Na lewym bucie marszczy sie skora ... i nie jest to jedynie moj problem. Znam ludzi majacych cos podobnego. Oto moje zdjecie: Zrazilem sie przez to do "pojedynczych monkow" ... chociaz podobaja mi sie bardzo Tricker's Mayfair .... i chyba je kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 17 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2011 Ja pozwolę sobie wrzucić wpis z bloga Macaroniego http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... merka.html Uważam, że te monki są boskie! Pan Jan Wielądek wykonał kawał przecudnej roboty. Zresztą te czarne, również od niego, też pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi