+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 To są buty Emiliano Caccin czy Fratelli Caccin? Skąd wiesz, że to jest prawdziwy pyton? Pudełko wskazuje na tę pierwszą firmę, a ona nie produkuje butów z naturalnych skór egzotycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Z tego co pamiętam to były Laudino Caccin, natomiast na pudełku jest tylko Caccin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Z tego co pamiętam to były Laudino Caccin, natomiast na pudełku jest tylko Caccin.Laudino to inna linia tego samego producenta co Emiliano. Kupiłeś je na eBay'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Nie sądziłem, że jeszcze kiedyś zobaczę gdziekolwiek buty wykonane dla tej marki: http://www.ebay.com/itm/LOUIS-BOSTON-ED ... 1c22f88285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Myślę, że możesz być w swym zdziwieniu osamotniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Z tego co pamiętam to były Laudino Caccin, natomiast na pudełku jest tylko Caccin.Laudino to inna linia tego samego producenta co Emiliano. Kupiłeś je na eBay'u?dałem w Google Pitone Scarpe Uomo i tak znalazłem ich foty, a po fotach do jakiegoś sklepu i tak je pozyskałem jakiś rok temu. Musiałbym odkopać pocztę aby wiedzieć co to za sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Z tym kształtem to bym nie przesadzał, bo niewiele im brakuje do niektórych wrzucanych tu i podobających się włoskich butów ( a nawet francuskich). Jak dla mnie ksztalt jest OK. Natomiast same buty sa za bardzo pimped out na normalne okazje ale na jakas impreze czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Z tym kształtem to bym nie przesadzał, bo niewiele im brakuje do niektórych wrzucanych tu i podobających się włoskich butów ( a nawet francuskich). Jak dla mnie ksztalt jest OK. Natomiast same buty sa za bardzo pimped out na normalne okazje ale na jakas impreze czemu nie Zaczynam mieć obawy przed ukazaniem moich kolejnych nabytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Zaczynam mieć obawy przed ukazaniem moich kolejnych nabytków Dawaj, pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Robi mi ogromna przyjemność noszenie czegoś, czego inni doświadczyć nie mogą .... (noszą bez urazy 3 paski lub łyżwę, w tym jedna parę na pół roku i w dodatku tą samą codziennie)... Tutaj takich nie spotkasz. ... stwarza mi ogromną przyjemność noszenie czegoś na co kiedyś krzywiłem się, twierdząc, że to jest "sztywniackie", a dziś? ...dziś noszę To chyba nie te powyższe?? Sztywniackie Zaczynam mieć obawy przed ukazaniem moich kolejnych nabytków Dawaj, pokaż. No to masz, tu trzecia para heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 No to masz, tu trzecia para heh Bardzo ciekawa. Z czego jest wykonana biała część cholewki buta? Wygląda na dakron albo inną tkaninę "żeglarską"? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Jak pokazywane przez Ciebie buty mają się do tematu? Ani to trochę drożej, ani prawdziwa egzotyka (skóry). Prędzej do tematu o koszmarach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Jak pokazywane przez Ciebie buty mają się do tematu? Ani to trochę drożej, ani prawdziwa egzotyka (skóry). Prędzej do tematu o koszmarach.. Czerwone biorę, resztą wzgardzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Czerwone buty z Calzolerii Harris nie sa ani szczegolnie drogie, ani egzotyczne ani też zdjecie nie jest autorstwa kolegi, wiec nie jestem pewien czy to sa jego buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Jak pokazywane przez Ciebie buty mają się do tematu? Ani to trochę drożej, ani prawdziwa egzotyka (skóry). Prędzej do tematu o koszmarach.. Ano PP (Proszę Pana) moje buty mają się tak do tematu, że przy pierwszej parze i toczącym się opisie kolega "xkozioł" napisał abym przy okazji zapodał resztę, no to zapodałem. Jak sie ma do egzotyki? Ano tak, że elementy dwóch par są wykonane z egzotycznych elementów, może nie dla Sz.P., gdyż Pan z Pytonami i innymi gadami mieszka itp, to jednak dla mnie egzotyczne i tak samo egzotyczny jest materiał zeglarski używany niecodziennie w obuwnictwie. Co do "troche drożej" to dla mnie były one dość drogie, może nie jak C&J, ale jednak. Proponuję założyć wątek "mało drożej" i "dużo drożej" bo środkową półkę mamy właśnie w "trochę drożej"...proponuję założyć wątek o koszmarach, nawet będę rad jak moje buty zasilą owe miejsce.. Co do pozostalych par Niebieskie i Szkarłatne, to Niebieskie źle wyszły na focie telefonu, natomiast Szkarłatne są w drodze do mnie ... w Lutym mają być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Jak sie ma do egzotyki? Ano tak, że elementy dwóch par są wykonane z egzotycznych elementów, może nie dla Sz.P., gdyż Pan z Pytonami i innymi gadami mieszka itp, to jednak dla mnie egzotyczne i tak samo egzotyczny jest materiał zeglarski używany niecodziennie w obuwnictwie.Ok. fair enough - po prostu w kontekście tematu nazywamy egzotyką egzotyczne skóry, a nie płótno lub drukowany na skórze wzór łusek. Jeżeli spojrzeć na termin "egzotyczny" bardziej obiektywnie to oczywiście masz rację. Jeżeli zaś chodzi o cenę to jest ona bezpośrednio wynikiem drogiego materiału. Tutaj subiektywna ocena ceny produktu nie zda się na wiele. Buty ze skóry egzotycznej to zazwyczaj wydatek rzędu $500+ RRP (przy czym średnia cena może być nawet kilkukrotnie wyższa zawężając kategorie produktów jedynie do skór dużych gadów) i dlatego tytuł tematu jest taki, a nie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Jak sie ma do egzotyki? Ano tak, że elementy dwóch par są wykonane z egzotycznych elementów, może nie dla Sz.P., gdyż Pan z Pytonami i innymi gadami mieszka itp, to jednak dla mnie egzotyczne i tak samo egzotyczny jest materiał zeglarski używany niecodziennie w obuwnictwie.Ok. fair enough - po prostu w kontekście tematu nazywamy egzotyką egzotyczne skóry, a nie płótno lub drukowany na skórze wzór łusek. Jeżeli spojrzeć na termin "egzotyczny" bardziej obiektywnie to oczywiście masz rację. Jeżeli zaś chodzi o cenę to jest ona bezpośrednio wynikiem drogiego materiału. Tutaj subiektywna ocena ceny produktu nie zda się na wiele. Buty ze skóry egzotycznej to zazwyczaj wydatek rzędu $500+ RRP (przy czym średnia cena może być nawet kilkukrotnie wyższa zawężając kategorie produktów jedynie do skór dużych gadów) i dlatego tytuł tematu jest taki, a nie inny. ...ta skóra nie jest "drukowana", to sa prawdziwe łuski w obu przypadkach. Mam wrzucić foty zrobioen z bliska? ...chyba niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Nie piszę o pierwszych butach, z tego co wiem Laudino Caccin nie ma w sprzedaży butów ze skóry pytona, ale nie zamierzam się kłócić - szczególnie, że mogę nie mieć racji. Zastrzeżenia mam do pary opisanej jako 3 - wygląd jak przy wytłoczonej na skórze wypukłej fakturze łusek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Nie piszę o pierwszych butach, z tego co wiem Laudino Caccin nie ma w sprzedaży butów ze skóry pytona, ale nie zamierzam się kłócić - szczególnie, że mogę nie mieć racji. Zastrzeżenia mam do pary opisanej jako 3 - wygląd jak przy wytłoczonej na skórze wypukłej fakturze łusek. Aż będę musial to sprawdzić co piszesz, jak wrócę do domu to pierwsze co zrobie, to sprawdzę czy to sa łuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 zadzior13 - wrzuć proszę ostre zdjęcia. Te ostatnie buty IMO nie mają grama skóry z pytona. Wzór bardziej przypomina kobrę, ale musiałaby to być bardo duża kobra. Po czym generalnie wnosisz, ze to prawdziwa skóra z węża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 zadzior13 - wrzuć proszę ostre zdjęcia. Te ostatnie buty IMO nie mają grama skóry z pytona. Wzór bardziej przypomina kobrę, ale musiałaby to być bardo duża kobra. Po czym generalnie wnosisz, ze to prawdziwa skóra z węża? Wnoszę po tym, bo specjalnie na mój rozmiar je zamawiałem w Harrisie po przez Elite. Byłem informowany w pewnym momencie, że na skórę z Pytona musze poczekać (może Pyton jeszcze nie urósł ) bo nie maja na stanie i dostarczenie butów przeciagnie sie o miesiąc. Wkurzyłem się, ze moze to nie być prawdziwy "Pitone" cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 badanie na żywo jest najlepszym rozwiązaniem. Wiadomo, że zdjęcie nie zawsze da 100% odpowiedź - mam w domu podróbki tak świetnie zrobione, że laik nie jest zorientować się że to jest skóra z kozy z fakturą węża. Najprościej odnieść się bezpośrednio porównując kawałek prawdziwej skóry z węża ze skórą na produkcie (przykładowo na produkcie nie widzisz mizdry, a oglądając prawdziwą skórę węża nie musisz jej nawet widzieć od lica aby stwierdzić, ze to produkt węża a nie "prasy". Mizdra wystarczy) Wrzuć zbliżenie np. na nosek buta lub inny wypukły fragment cholewki. pozdr d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 mam w domu podróbki tak świetnie zrobione, że laik nie jest zorientować się że to jest skóra z kozy z fakturą węża. Nie bez powodu w niektórych kręgach znane jest takie zwierzę jak 'kozodyl'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Troche do kolekcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 2 nastepne pary: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi