Pan Janusz Napisano 17 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2013 Loafersy to buty, które moim zdaniem wymagają węższej i krótszej nogawki (podobnie, jak bardzo wyprofilowane buty innego typu). Dlaczego? Przykład mówi sam za siebie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Loafersy to buty, które moim zdaniem wymagają węższej i krótszej nogawki (podobnie, jak bardzo wyprofilowane buty innego typu). Dlaczego? Oto głos w tonie neofity... Chcesz pozwolić nosić loafersy jedynie chudym młodzieńcom, biegającym w legginsach na głęboką wodę? Spójrz na Willa: jest w garniturze a nie zestawie koordynowanym, nie epatuje gołą nogą, nie spełnia warunków z poprzedniego zdania Jest ubrany jak ON. Oczywiście mógłby zatrudnić jakiegoś młodego modela, którego oglądalibyśmy w Pitti-like stylizacjach jak na mnóstwie innych blogów... Przyjmijmy założenie że loafersy to letnie buty. Moje lniane spodnie na lato mają luźniejszy krój bo są na lato i są z lnu. A to czego loafersy nie lubią to szeroka stopa z wysokim podbiciem. Założenie przykrótkich, wąskich gaci to jak strzał w kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Mimo ze są wąskie i przykrotkie to wciąż spodnie nie gacie i fakt któremu nie da się zaprzeczyć najlepiej nadają się do loafersow . A strzelać w kolano nie ma co ,są inne metody na lepsza sylwetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Mimo ze są wąskie i przykrotkie to wciąż spodnie nie gacie i fakt któremu nie da się zaprzeczyć unajlepiej nadają się do loafersow . A strzelać w kolano nie ma co ,są inne metody na lepsza sylwetkę. Zgadzam sie ze waskie i przykrotkie, jak wolisz, spodnie dobrze pasuja do loafersow. Nie zmienia to faktu ze loafersy mozna nosic w innych dobrych zestawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Chciałem zacytować Caporegime'a i wkleiły mi się dwa posty,proszę moda o ich usunięcie.W zestawie z takimi spodniami te loafersy wyglądają moim zdaniem koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 IMO koszmar. Mógł ubrać nogawkę na tyle szeroką, żeby w ogóle schować w niej te buty. Po co się rozdrabniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Sam nie posiadam przykrótkich i wąskich spodni (z trzema cyframi w pasie to wyglądałoby niedorzecznie) , jednak wystarczy założyć smukłe lotniki albo loafersy w domu, do spodni 24cm i porównać do 21cm (lub analogicznej szerokości w zależności od budowy, ciągle mówimy o prostej linii spodni, dotykającej buta) i każdy sam może ocenić, że w przypadku zbyt szerokich spodni, wyglądają po prostu jak sterczące kikuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 z trzema cyframi w pasie to wyglądałoby niedorzecznie W takim razie, tym bardziej doceniam Twoje marynarki, naprawdę nie wyglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Panowie spojrzcie na metryke Willa oraz kraj z ktorego pochodzi. A na koniec pytanie: nie podobaja Wam sie loafersy czy moze jednak chodzi o garnitur? Ps. Garnitur jest bawelniany stosunek kolegi Caporegime do takivh tkanin jest znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Ten rodzaj loafersów dość rzadko można spotkać na sklepowych półkach. W sam raz na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simao Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/30220005/678590/1904978/MOKASYNY%2BZ%2BFRĘDZLAMI Co sądzicie o tych loafersach ? Atrakcyjna cena na MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Warstwa wewnętrzna z TPU trochę martwi. Ale jak piszesz, pewnie w tej cenie możesz się z tym pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Juz samo zdjęcie pokazuje jak są tragicznie wykonane,wygladaja jak lekko przekoszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunhill Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 No właśnie ich konstrukcja sprawia, że podchodzę do nich od jakiegoś czasu, jak pies do jeżą. Cena kusi, a reszta kłuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszalek Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Witam, Poszukuję takich butów, ale w rozmiarze 41. http://allegro.pl/mokasyny-wittchen-43-zara-mokasyny-i3446966472.html Zwykle noszę 42-42.5, ale tutaj długość wkładki mi się nie zgadza. Mierzyłem w sklepie podobne mokasyny w rozmiarze 42 z tym, że z Gino Rossi i noga mi strasznie w nich latała, but w ogóle nie trzymał pięty. Może znacie podobne modele? Koniecznie zamsz bez frędzli - kolor brąz lub szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Lotniko-loafersy: http://www.theshoesnobblog.com/2013/08/the-whole-cut-loafer-the-new-most-versatile-shoe-ever.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/30220005/678590/1904978/MOKASYNY%2BZ%2BFRĘDZLAMI Co sądzicie o tych loafersach ? Atrakcyjna cena na MD. Wczoraj się do nich przymierzałem i mam mieszane uczucia. Cena faktycznie bardzo atrakcyjna ale stwierdziłem, że lepiej dopłacić i kupić coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 W celu dzielenia włosa na czworo: czy te tassele też będą lotnikami? Lotniko-loafersy: http://www.theshoesnobblog.com/2013/08/the-whole-cut-loafer-the-new-most-versatile-shoe-ever.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Moim zdaniem nie (chociaż od razu zaznaczam, że "loafers-lotniki" to tak trochę z przymrużeniem oka było powiedziane), bo dla mnie lotnik to but z w miarę jednolitego i gładkiego kawałka skóry, a chociażby frędzli i paska na tyle się już tak zrobić nie da. Znaczy wszystko się da, jak ktoś by chciał sporo skóry zmarnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Skoro lotniki to były buty pilotów, to loafersy chyba by się nie sprawdziły, frędzle mogłyby wadzić o ster kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 W celu dzielenia włosa na czworo: czy te tassele też będą lotnikami? One nie są z jednego kawałka skóry - zdobienia są z dodatkowego kawałka. Tak w ramach dzielenia włosa na czworo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Jesień za pasem a w głowie "ciągle maj" zdjęcia znalezione w czeluściach internetu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Odkopuję wątek. Poszukuję loafersów (najlepiej tassel). Mierzyłem Yanko, Loake/Herring. Problem polega na tym, że tego rodzaju obuwie nie utrzymuje się na mojej stopie - wychodzi pięta. Czy ktoś z Was miał podobnie i sobie z tym poradził (jakaś marka jest polecana), czy może nie każdy (szczupła stopa) będzie mógł nosić takie buty? Mam driving mocs z Massimo Dutti i w tym przypadku problem nie występuje. Jednak loafersy charakteryzują się tym, że część buta nad palcami jest krótsza - większa część stopy jest na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Ja mam ten sam problem, ale kupiłem loafersy Scarosso i trzymają się bardzo dobrze - są dość niskie na całej długości i nie człapią podczas chodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Odkopuję wątek. Poszukuję loafersów (najlepiej tassel). Mierzyłem Yanko, Loake/Herring. Problem polega na tym, że tego rodzaju obuwie nie utrzymuje się na mojej stopie - wychodzi pięta. Czy ktoś z Was miał podobnie i sobie z tym poradził (jakaś marka jest polecana), czy może nie każdy (szczupła stopa) będzie mógł nosić takie buty? Mam driving mocs z Massimo Dutti i w tym przypadku problem nie występuje. Jednak loafersy charakteryzują się tym, że część buta nad palcami jest krótsza - większa część stopy jest na wierzchu. Generalna zasada to przy loafersach brać 0,5-1 rozmiar mniejsze, szczególnie zamszowe. Być może mierzyłeś "swój" rozmiar i stąd wynikał dyskomfort. Ja po użytkowaniu swoich loafersów stwierdzam sporą skłonność do rozciągania się. Jeśli chodzi o firmy, popatrz na ofertę Velasca Milano. Ja ze swoich, z linii Bespoke Dudes jestem zadowolony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi