Krzysiek_W Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Myślę, że częstotliwość, z którą dajemy Panu do zrozumienia, że nie chcemy kupić Pana książki za każdym razem, gdy reagujemy na Pana nachalność, powinna wystarczająco Pana zniechęcić do tego forum.+ Ciekaw jestem, ile negatywnych opini skłoniłoby Pana do 'odpuszczenia' sobie? Domyślam się że wymagana ilość takich opinii jest opisana na 97 stronie w książce "Gentleman. mam zasady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 A co powiecie na monogramy na slippersach jak np. można zrobić sobie tutaj http://www.myslippers.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 A co powiecie na monogramy na slippersach jak np. można zrobić sobie tutaj http://www.myslippers.co.uk/ Wolałbym bażanty, kieliszki martini lub koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nureddin Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Mnie uczono, że monogramy robi się tylko na rzeczach które oddajemy do pralni. Nigdy nie powinny być one widoczne dla osób trzecich, ponieważ ich funkcją jest rozróżnienie własnych rzeczy od cudzych. Mając powyższe na uwadze, należy podejść sceptycznie do wyszywania monogramów na bokserkach itp., chyba że oddajemy je do pralni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Gdzie warto wszyć monogram? Ba, najlepiej z dodatkowym numerem telefonu. W płaszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 Ja zamówiłem sobie koszulę z monogramem ukrytym pod kołnierzem tylko dla mojej własnej przyjemności. Gośc, który mnie mierzył, miał monogram na kołnierzu na karku, niezbyt mi się to podoba. Podobnie monogram na lewym boku z przodu koszuli. Na mankiecie jest wg mnie estetycznie i nie nachalnie ale sie nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Witam, Trochę odkopię temat. Odkąd pamiętam zawsze lubiłem się wyróżniać wśród społeczeństwa. Za młodu miałem wiele rzeczy oznakowanych, by było wiadomo że dana rzecz należy do mnie. Ta mania znakowania pozostała do dziś. Na początku przygody z klasyczną męską elegancją, znakowałem elementy takie jak wieszaki, prawidła itp. Ale nadszedł czas na monogramy na koszulach. Poniżej przedstawiam ostatnie zamówienie partii koszul które poszły pod igłę Monogramy nie mają się rzucać rażąco w oczy więc myślę że dobrałem odpowiednie nici do danych kolorów. Haftem zajęła się Pani Joanna której prace można zobaczyć na stronie http://www.monogramy.com.pl Fachowa, miła i szybka obsługa. Polecam. Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Szczerze mówiąc to monogram na mankiecie koszuli jest trochę... drobnomieszczański 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Mam podobne odczucia... mam jedną koszulę z taką opcją, zrobiona na początku przygody z elegancją, nie noszę jej w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Monogramem na Twoim ubraniu powinno być jego stylowe zestawienie i dobre dopasowanie. Mam wrażenie, że monogram na koszuli stał się kolejnym krokiem wtajemniczenia tych, którzy stwierdzili, że logo Hilfiger lub Hugo Boss na koszuli jest zbyt plebejskie. I teraz oznajmiają światu, że mają koszulę na miarę, lekką ręką cztery stówy. Czy Ty dohaftowałeś monogramy do koszul RTW? To rozwiązanie, z którym się jeszcze nie spotkałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Tak, dohaftowałem do koszul RTW. Domyślałem się że nie będzie to pozytywnie odebrane Zawsze stronię przed logami marek na ubraniach, a jeśli już to staram się dopierać takie które nie rzucają się bardzo w oczy. Monogramy to moja mania od lat Co poradzić już tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Ważne, że Tobie to pasuje, choć zgadzam się z kolegami. Twoją manią nie jest chyba monogram, tylko monogram w widocznym miejscu . Zazwyczaj wygląda to słabo, szczególnie z koszulami rtw. Jakich firm koszule są na fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 lamberty oraz wólczanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nureddin Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Odnośnie monogramów, to u nas w domu wyszywało się je w pewnym niewidocznym miejscu. Umieszczenie monogramu było jednak podyktowane (i) możliwości rozóżnienia koszul w pralni, oraz (ii) przyporządkowania jej do konkretnej osoby a właściwie odpowiedniej szafy. Dziś się tego nie stosuje ponieważ pranie robimy sami a i nie ma już służby, która się w tym gubiła. Jeżeli więc nie ma Pan problemów z pralnią lub służbą posługiwanie się monogramem, wydaje się być zbędnym blichtrem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 eee tam, gadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 jak dla mnie fajna sprawa taki monogram szukałem na forum takiego odrębnego tematu ale nie znazłem, była mowa gdzieś przy okazji ubrań robionych pod zamowienie fajny film znalazłem na ten temat czy gdzieś w warszawie można to zrobić albo czy ktoś to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Jeśli ktoś ma potrzebę użycia monogramu celem personalizacji to jego sprawa, osobiście mi się to nie podoba. Zwłaszcza w widocznym miejscu na mankietach w koszulach RTW , to już zalatuje snobizmem. Taki monogram wykona każda wprawna krawcowa, nie widzę tutaj żadnego wyzwania dla rzemieślnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Jeśli ktoś ma potrzebę użycia monogramu celem personalizacji to jego sprawa, osobiście mi się to nie podoba. Zwłaszcza w widocznym miejscu na mankietach w koszulach RTW , to już zalatuje snobizmem. Taki monogram wykona każda wprawna krawcowa, nie widzę tutaj żadnego wyzwania dla rzemieślnika. snobizm, może i tak ale jak się z głową do tego podejdzie i wrzucić jakiś inny napis niż swoje inicjały może to być fajne no i kwestia miejsca, jest to dla mnie sprawa pomysłowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Taki temat już jest. http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1174-monogram-na-ubraniu/ Kiedyś monogramy miały swoje praktyczne zastosowanie. Na chwilę obecną nie ma takiej potrzeby i wyszywanie monogramu to widzimisie noszącego. Mi się to osobiście podoba i tak @arsen, wyszyłem sobie nawet na koszulach RTV Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 dziwne argumenty. a rozpinane guziki w marynarkach bespoke? ktos podwija dzis rekawy, sa potrzebne? snobizm. a poszetka? wyciera ktos w nia nos dzis? potrzebna? snobizm. nie wiem, co tak bardzo bije po oczach przez te pare sekund, kiedy spod marynarki moze wyjsc monogram, czy to na mankiecie, czy w okolicach talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Wszystkie elementy, które wymieniłeś mają jakąś genezę, historię, mają swoje uzasadnienie wynikające z pierwotnego zastosowania, które oczywiście w czasie mogło ulec zmianie (praktyka -> dekoracja). To nadaje im autentyczności, charakteru, pozwalają na dyskretne przesłanie komunikatu. W przypadku monogramu na koszuli RTW ten komunikat jest fałszywy. Dla mnie to to samo co podróbka markowego ubrania. Komunikujesz coś (mówisz co o sobie, a brand jest sposobem na to) co nie jest prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Nie podchodziłbym do tego tak stanowczo. Poza wszystkim, ja oddaję swoje koszule do pralni i wcale nie byłoby głupio postarać się o jakiś monogram. Bywało już, że musiałem odróżniać mój tattersall od cudzego tattersalla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 snobizm, może i tak ale jak się z głową do tego podejdzie i wrzucić jakiś inny napis niż swoje inicjały może to być fajne no i kwestia miejsca, jest to dla mnie sprawa pomysłowości Cytat z Kamasutry, 70 linijek maczkiem, z obrazkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Bardziej niż na ubraniach przydałoby się na ręcznikach w domu . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi