Skocz do zawartości

Ankieta - Książki anglojęzyczne o modzie męskiej i nie tylko ...

Anglojęzyczne książki o modzie męskiej, stylu życia  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany anglojęzycznymi książkami o męskiej elegancji, stylu życia itp?

• Tak, jestem zainteresowany - kupuję książki z reguły za granicą
    • Tak, jestem zainteresowany - kupuję w kraju
    • Tak, jestem zainteresowany, ale jak dotąd nie znalazłem nic ciekawego
    • Nie jestem zainteresowany
    • "no speaking inglese"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie,

jest potencjalna szansa na współpracę z księgarnią sprowadzającą między innymi anglojęzyczne książki o modzie męskiej i innych tematach nas interesujących - film, sport, samochody, itp. hobbies.

Chcemy jako Stowarzyszenie BwB ustalić stałe lub okresowe rabaty dla członków forum. W grę wchodzą nie tylko tytuły, które księgarnia ma na stanie, ale również pozycje niedostępne na naszym rynku, sprowadzane na nasze zamówienie - coś na kształt zakupów grupowych.

Mówimy o dostępie do szerokiego spektrum wydawnictw, między innymi:

Penguin, Thames & Hudson, Laurence King, Taschen, Abrams, the Pepin Press, Schiffer, V & A.

Zależy nam na informacji zwrotnej od Was, co do zainteresowania tematem ... Zapraszam do udziału w ankiecie.

pozdrawiam

Damian

Opublikowano

Chcemy jako Stowarzyszenie BwB ustalić stałe lub okresowe rabaty dla członków forum. 

Chwalebna inicjatywa. Gwoli ścisłości, "członków forum" czy "członków stowarzyszenia"?

Na szybko, poza znanymi dobrze Flusserem i Roetzelem, przypominam sobie inną książkę Flussera ("Style and the Man") oraz "The Handbook of Style" Esquire.

Opublikowano

Ciekawa inicjatywa. Wcześniej kupowałem książki głównie przez amazon-uk bądź bookdepository - dużo ciągle jeszcze czeka na swoją kolej na wishlistach - mam nadzieję że zniżki będą dla wszystkich forumowiczów :D
Kilka z tych co czekają na zakup (niestety wiele o tych tytułach nie wiem, dlatego wstrzymałem się z zakupem):

61rn2-QRpVL._SL500_AA300_.jpg51WVUZN30gL._BO2,204,203,200_PIsitb-stic

Opublikowano

Chwalebna inicjatywa. Gwoli ścisłości, "członków forum" czy "członków stowarzyszenia"?

Na szybko, poza znanymi dobrze Flusserem i Roetzelem, przypominam sobie inną książkę Flussera ("Style and the Man") oraz "The Handbook of Style" Esquire.

wszystkich członków forum ...

Opublikowano

Jesli można ... polecam wszystkim Panom i Paniom polską książkę Lilianny Nalewajskiej Moda męska w XIX i Na początku XX wieku. Zawiera dużo historycznych informacji dotyczące polskie mody męskiej. Także znakomicie ilustrowana, doskonała bibliografia.

Opublikowano

Ja korzystam z uprzejmości siostry z USA, która kupuje mi różne pozycje, ale jeśli oferta polskiej księgarni będzie atrakcyjna, to chętnie skorzystam.

Książki, które chętnie bym widział w biblioteczce:

harris_tweed_book.jpg

http://www.amazon.com/Harris-Tweed-From-Land-Street/dp/0711232164/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1367515595&sr=8-1&keywords=harris+tweed+book

style-and-the-man-alan-flusser.jpg

http://www.amazon.com/Style-Man-Alan-Flusser/dp/0061976156/ref=pd_sim_b_19

The-Ivy-League.jpg

http://www.amazon.com/The-Ivy-League-Daniel-Cappello/dp/1614280096/ref=pd_sim_b_4

Opublikowano

najlepsze postanowienie jakie można zrobić będąc uczestnikiem naszego forum to ...

silne postanowienie systematycznego realizowania planów zakupowych, nawet jeżeli te plany są dłuugoterminowe :)

p.s. - czy jeszcze ktoś jest zainteresowany udzieleniem się w ankiecie ???

Opublikowano

Spokojnie. To chyba był żart, zresztą bardzo niewinny. Inicjatywa godna poparcia, a ja wczoraj zamówiłem How to be a man w empiku.

Nawet nie pomyślałem o takim sposobie, ja zamawiałem z zagranicznego ebay :)

• 1 miesiąc temu...