Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Yanko

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę mnie tu nie było (brak czasu), ale wracam ze swoimi uwagami na temat butów Yanko. Mam dwie pary, czarne 558 oraz 448 cuero. Wytańczyłem w nich 3 wesela (w tym swoje), i mogę stwierdzić co następuje:

- buty REWELACYJNIE się zachowują jeśli chodzi o odzsyskiwanie czystości i wyglądu. Czarne oxfordy przykładnie potraktowałem specyfikami Saphira, zajęło mi to sporo czasu, ale zdecydowanie było warto. Po moim własnym weselu buty miały obtarcia, nadepnięcia itp. Kompletnie nic z nimi nie robiłem od tego czasu, na każdy but poświęciłem 2-3 minuty porządną szczotką i wróciły do swojego pierwotnego blasku. Przyznam szczerze, że nie wierzyłem, że coś takiego jest możliwe. Jak ktoś nie wierzy, to niech zacznie wierzyć :)

- kwestia wygody to rzecz mocno indywidualna, nie ukrywam, że w moim przypadku mimo dość sporego rozchodzenia przed weselem obu par (448 na poprawiny) trochę się jednak nie 'dogadaliśmy' i stopy były trochę obolałe, ale odcisków nie było. Teraz jest już zdecydowanie lepiej i z każdym razem idzie ku lepszemu.

Podsumowując, ten zakup to był strzał w 10 :)

fan_dobrego_buta:

Poniżej moje trzewiki w kolorze Cambridge Cuero w świetle dziennym. Buty mają około rok, zdjęcie przeklejone z "jakie buty mam dziś na sobie". Ja używam do nich kremu w kolorze polecanym na stronie (marron clair). Podobnie jak u kolegi Twardy 82, buty mają czerwonawy odcień.

IMG_1005.JPG

• Oceniam pozytywnie 3

A czy możecie mi podpowiedzieć , jak sie ma szerokość kopyt Yanko do Loake ?

Mam Loake na kopycie Capital F . Musiałem wziąć rozmiar 6,5 zamiast 6 bo były lekko za wąskie . Macie wiedzę jak to kopyto ma sie do Yanko ?

Interesuje mnie czy celować w F 915 ( ktore najbardziej mi sie podoba ) czy muszę jednak szukać czegoś z szerokością G ?

Mam Loake na kopycie Capital F . Musiałem wziąć rozmiar 6,5 zamiast 6 bo były lekko za wąskie . Macie wiedzę jak to kopyto ma sie do Yanko ?

Interesuje mnie czy celować w F 915 ( ktore najbardziej mi sie podoba ) czy muszę jednak szukać czegoś z szerokością G ?

Kopyto 915 Yanko jest bardzo podobne obszernością do Capital F od Loake. Jest jedynie trochę mocniej zwężane i jeśli Capital był za wąski w palcach na szerokość, to lepiej przymierzyć.

Yanko Balmorale na kopycie 915

Czy to na pewno 915? Wygląda mi na 961 http://patine.pl/yanko-style-657-goodyear-welted-377.htmlKiedyś była na ten temat rozmowa i podobno "nie da" się wykonać trzewików na kopycie 915, a przynajmniej trudno byłoby je założyć. :)

Kopyto 915 Yanko jest podobne jak się rozchodzi. W początkowej fazie pamiętam, że 915 było węższe niż Capital.

Hej,

to nie są moje Balmorale. Zdjęcie z internetu. Również mi się bardzo podobają, szczególnie, że uwielbiam kopyto 915  :-P

Do kupienia za 340 euro (z darmową przesyłką) na skolyx.se :)

Bardzo podobne, aczkolwiek sporo droższe balmorale ma Carmina:

http://www.skoaktiebolaget.se/collections/carmina/products/carmina-famous-balmoral

Aron: z opisu butów na stronie sklepu wynika, że to jest kopyto 915.

Franz:

"Wysyłamy na cały świat, tylko nie do Polski" wydaje mi się w dzisiejszych czasach dosyć abstrakcyjnym pomysłem i nie chce mi się w to wierzyć. Nie sprawdzałem, bo lubię wspierać polskie firmy i obie pary Yanko które mam kupowałem na patine.pl, ale niektórych modeli dostępnych na skolyx.se po prostu gdzie indziej nie można dostać. Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to trochę kiepsko.