proki1971 Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Świetne. Gratuluję zakupu i to jeszcze w takiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Trochę mnie tu nie było (brak czasu), ale wracam ze swoimi uwagami na temat butów Yanko. Mam dwie pary, czarne 558 oraz 448 cuero. Wytańczyłem w nich 3 wesela (w tym swoje), i mogę stwierdzić co następuje: - buty REWELACYJNIE się zachowują jeśli chodzi o odzsyskiwanie czystości i wyglądu. Czarne oxfordy przykładnie potraktowałem specyfikami Saphira, zajęło mi to sporo czasu, ale zdecydowanie było warto. Po moim własnym weselu buty miały obtarcia, nadepnięcia itp. Kompletnie nic z nimi nie robiłem od tego czasu, na każdy but poświęciłem 2-3 minuty porządną szczotką i wróciły do swojego pierwotnego blasku. Przyznam szczerze, że nie wierzyłem, że coś takiego jest możliwe. Jak ktoś nie wierzy, to niech zacznie wierzyć - kwestia wygody to rzecz mocno indywidualna, nie ukrywam, że w moim przypadku mimo dość sporego rozchodzenia przed weselem obu par (448 na poprawiny) trochę się jednak nie 'dogadaliśmy' i stopy były trochę obolałe, ale odcisków nie było. Teraz jest już zdecydowanie lepiej i z każdym razem idzie ku lepszemu. Podsumowując, ten zakup to był strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 Obiecane zdjęcia oksfordów w kolorze Cambridge Cuero. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 17 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2015 Aron - dziękuję za zdjęcia. Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Aron, jakiego koloru pasty/kremu uzywasz? Moje 306tki po stosowaniu saphirowskich koniakow wpadaja teraz w bardziej rdzawy odcien (co w sumie mi sie podoba) fan_dobrego_buta, moje jedno sezonowe cuero na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 fan_dobrego_buta: Poniżej moje trzewiki w kolorze Cambridge Cuero w świetle dziennym. Buty mają około rok, zdjęcie przeklejone z "jakie buty mam dziś na sobie". Ja używam do nich kremu w kolorze polecanym na stronie (marron clair). Podobnie jak u kolegi Twardy 82, buty mają czerwonawy odcień. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Używam kremu i wosku w kolorze marron clair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Koledzy dziękuję za zdjęcia!!!! Bardzo ładne buty - wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Aron, Zajac Poziomka: hmmm jak kupowałem swoje 14306C rekomendowanym kolorem byl cognac Niemniej ja jestem zadowolony z koloru swoich monkow, nawet jesli dalej beda zmierzac w odcienie miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Yanko Balmorale na kopycie 915 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Marcin twoje, kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Przepiękne te balmorale , jedne ze zgrabniejszych , jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 A czy możecie mi podpowiedzieć , jak sie ma szerokość kopyt Yanko do Loake ? Mam Loake na kopycie Capital F . Musiałem wziąć rozmiar 6,5 zamiast 6 bo były lekko za wąskie . Macie wiedzę jak to kopyto ma sie do Yanko ? Interesuje mnie czy celować w F 915 ( ktore najbardziej mi sie podoba ) czy muszę jednak szukać czegoś z szerokością G ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Hej, to nie są moje Balmorale. Zdjęcie z internetu. Również mi się bardzo podobają, szczególnie, że uwielbiam kopyto 915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 A czy możecie mi podpowiedzieć , jak sie ma szerokość kopyt Yanko do Loake ? Mam Loake na kopycie Capital F . Musiałem wziąć rozmiar 6,5 zamiast 6 bo były lekko za wąskie . Macie wiedzę jak to kopyto ma sie do Yanko ? Interesuje mnie czy celować w F 915 ( ktore najbardziej mi sie podoba ) czy muszę jednak szukać czegoś z szerokością G ? Kopyto 915 Yanko jest bardzo podobne obszernością do Capital F od Loake. Jest jedynie trochę mocniej zwężane i jeśli Capital był za wąski w palcach na szerokość, to lepiej przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Yanko Balmorale na kopycie 915 Czy to na pewno 915? Wygląda mi na 961 http://patine.pl/yanko-style-657-goodyear-welted-377.htmlKiedyś była na ten temat rozmowa i podobno "nie da" się wykonać trzewików na kopycie 915, a przynajmniej trudno byłoby je założyć. A czy możecie mi podpowiedzieć , jak sie ma szerokość kopyt Yanko do Loake ? Mam Loake na kopycie Capital F . Musiałem wziąć rozmiar 6,5 zamiast 6 bo były lekko za wąskie . Macie wiedzę jak to kopyto ma sie do Yanko ? Interesuje mnie czy celować w F 915 ( ktore najbardziej mi sie podoba ) czy muszę jednak szukać czegoś z szerokością G ? Kopyto 915 Yanko jest podobne jak się rozchodzi. W początkowej fazie pamiętam, że 915 było węższe niż Capital. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Aron - też pamiętam taką rozmowę. Okazuje się jednak, że jeden z dystrybutorów oferuje Balmorale na 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Hej, to nie są moje Balmorale. Zdjęcie z internetu. Również mi się bardzo podobają, szczególnie, że uwielbiam kopyto 915 Do kupienia za 340 euro (z darmową przesyłką) na skolyx.se Bardzo podobne, aczkolwiek sporo droższe balmorale ma Carmina: http://www.skoaktiebolaget.se/collections/carmina/products/carmina-famous-balmoral Aron: z opisu butów na stronie sklepu wynika, że to jest kopyto 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 z tego co wiem to skolyx nie wysyła do Polski bo patine.pl jest dystrybutorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Franz: "Wysyłamy na cały świat, tylko nie do Polski" wydaje mi się w dzisiejszych czasach dosyć abstrakcyjnym pomysłem i nie chce mi się w to wierzyć. Nie sprawdzałem, bo lubię wspierać polskie firmy i obie pary Yanko które mam kupowałem na patine.pl, ale niektórych modeli dostępnych na skolyx.se po prostu gdzie indziej nie można dostać. Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to trochę kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 A tak chciałem mieć balmorale na 915, piękne są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Przewijała się taka informacja na styleforum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Mnie też się podobają. A tak z innej beczki, dlaczego nie są i nie mogą być dostępne na patine.pl? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Ładne, ale przy tak dynamicznym kopycie luźna cholewka razi jeszcze bardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi