blekit Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Ten drugi był w ofercie rok temu, może trafi do outletu albo pojawi się jeszcze raz za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Takie modele wychodzą w krótkich seriach i może być trudno o outlet. Jednak ten drugi wydaje mi się, że w tym roku w US był oferowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 W Europie wiszą od ponad pół roku 2 ostatnie rozmiary z tego 2giego, ale to tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Ja również zerknąłem jakiś czas temu na outlet i potwierdzam - resztki i bieda, przynajmniej w moim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 W nawiązaniu do letniej kolekcji - podoba mi się lniana dwurzędowa kamizelka. Zastanawiam się jednak do jakiego garnitury/marynarki poza lnianą oczywiście, można założyć taka kamizelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 @Panam: jeśli mowa o tej, to mam wrażenie, że projekt nie zmieścił się w kolekcji zimowej. Na upartego to kolor ziemi - więc beże, zielenie, brązy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Czytając ostatnie wpisy, zastanawiam się czy OUTLet już działa w Polsce i Europie? Gdy otwieram outlet angielski za pomocą VPN oraz polski - otrzymuję info, ze jest niedostepny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Outlet jest zamknięty obecnie - dla obu kontynentów. Brak informacji kiedy będzie otwarty kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 @Hargin - czy te kolory nie nadają się do noszenia latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 @Panam - to już pytanie z kategorii "wrażenia artystyczne". Osobiście lubię tą paletę kolorystyczną, ale w lato niedominującą i zmiksowaną z bielą i błękitem. W zimę mogą sobie dominować w każdym elemencie. Kamizelka ma wyraźną fakturę. Mi ona wyjątkowo nie pasuje do kolekcji letniej, co nie znaczy, że nie uda się zrobić z niej genialnego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie. Generalnie zastanawiałem się z jakim rodzajem tkaniny można połączyć lnianą kamizelkę. Uważam, że czysto lniany garnitur należy zakładać w największe upały (wydaje mi się, że w pewny sensie wówczas jest również usprawiedliwiona jego gniotliwość) W związku z tym wydaje mi się dość bezsensu zakładanie pod taki garnitur jeszcze kamizeli, która dodatkowo będzie grzała. Zastanawiam się również czy latem można założyć taka kamizelkę samą, bez marynarki w upalne dni? @Hargin: jeszcze jedno pytanie - jak oceniasz gniotliwość i komfort cieplny garnituru 100% len do mieszanki wełna, jedwab, len? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Na bazie zeszłorocznych doświadczeń, nie odczuwałem różnicy pomiędzy blendem z lnem, a jednolitym składem. W tym roku zaryzykowałem 3-częściowy lniany garnitur (marynarka bez podszewki). Zobaczymy czy zda egzamin. Sam w kamizelce zamiast marynarki raczej bym nie chodził - nie moje klimaty. Natomiast chętniej zdejmę w biurze marynarkę, mając na sobie kamizelkę, niż wyłącznie koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Nie odczuwasz różnicy w komforcie cieplnym czy w gniotliwości? Bo jeśli nie ma żadnej różnicy w gnitliwości to 100% lniany garnitur bez podszewki teoretycznie wydaje się być rewelacją na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Aha, to z gniotliwością zaryzykowałbym twierdzenie, że blend bardziej się gniecie. Jednak blendy są różne, nawet z tej samej wytwórni. Ten Madison gniecie się bardziej od 100% (wełna/len/jedwab) od tej kamizelki (jedwab/len/wełna) - tkaniny E.Thomas, natomiast 100% len od Ormezzano sprawiał mniej kłopotów niż ww. Madison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Jak już męczę Cię gradem pytań to proszę wyjaśnij jeszcze: 1. Jaki jest sens kupowania 100% lnianego garnituru z podszewką? Moim zdaniem - zakładasz len żeby nie było gorąco i przez to akceptujesz gniotliwość. Jaki więc jest sens grzać się podszewką? 2. Na forum dowiedziałem się, że letnie garnitury można nosić mniej więcej od kwietnia do września. Jak w ten zakres wpisuje się garnitur lniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 @Panam - nie umiem Ci odpowiedzieć na tak postawione pytanie Marynarka z podszewka lepiej się IMHO układa, ale jakbym miał wybrać (i ten wybór by istniał) to pewnie bym się zastanowił. W zeszłym sezonie SuSu nie wypuściło w ogóle (tak na 90% jak pamiętam) garniturów z lnu w opcji bez pełnej podszewki. Ja to interpretowałem, jako zachętę do kupowania marynarek osobno. Letnie garnitury trzeba nosić wtedy, gdy jest ku temu stosowna aura - w dzisiejszych czasach nie sposób kierować się sztywno miesiącami (śnieg w kwietniu i przyjemne ciepło w październiku). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Która z dwóch marynarek będzie najbardziej uniwersalna, tj będzie miała największy zakres możliwości kombinowania. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/jort-blue-plain-jacket/C872.html http://eu.suitsupply.com/en/jackets/jort-blue-plain-jacket/C870.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 pytasz teoretycznie? bo obie niedostępne teoretycznie, to druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Powiem tyle, że ja je mam dostępne Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 jak powiedziałeś "a", to rzeknij "b" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Już jest w trakcie załatwiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Jeśli nie powiesz jak ją zamówiłeś to Hargin nie powie Ci czy pisał prawdę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Tajemnica tajemnic: zapewne ktoś z znajomych kupi w sklepie stacjonarnym i przywiezie/wyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Jak jest dostępny w stacjonarnym to on-line też można kupić. Konsultanci ściągają ze sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi