leonid Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 ^ To o zwrocie powinno być w przyklejonych tematach. Swoją drogą super mają procedurę zwrotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Może powinniśmy rozbić ten temat na dwa oddzielne: 1. Suitsupply FAQ 2. Suitsupply - co sobie ostatnio kupiłem i dlaczego jest to takie ładne, a nadto co sobie kupię następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Jeszcze jedna fajna opcja w związku z wcześniejszymi rozważaniami, czy rozmiary wracają do sprzedaży. Każdy produkt, w konkretnym rozmiarze można dodać do "listy życzeń" (Wish List) przypisanej do konta użytkownika. Jeżeli ilość pozostałych sztuk danego rozmiaru osiągnie wartość 5, to taka informacja jest widoczne na wspomnianej liście życzeń przy odpowiednim produkcie. To czasami może pomóc w decyzji czy kupować już, czy mogę się wstrzymać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 ^ To o zwrocie powinno być w przyklejonych tematach. Swoją drogą super mają procedurę zwrotu. Wiele osób pisało o świetnej procedurze zwrotu itd. W takim razie mam pytanie, w jaki sposób zakupić przedmiot nie tracąc na przewalutowaniu? Ja mam do wyboru jedynie płatność Kartą kredytową oraz Paypal. Żadnej innej opcji nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Mieć konto walutowe i przelać sobie z niego potrzebne środki na paypal żeby nie było problemu z samą płatnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Dowiedziałem się na infolinii Paypal, że przelewając środki z konta walutowego są one automatycznie przewalutowywane za złotówki, więc ten pomysł odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Wiele osób pisało o świetnej procedurze zwrotu itd. W takim razie mam pytanie, w jaki sposób zakupić przedmiot nie tracąc na przewalutowaniu? Ja mam do wyboru jedynie płatność Kartą kredytową oraz Paypal. Żadnej innej opcji nie widzę. Miler zapowiedział że 2019/2020 naj prawdopodobnie Euro w Polsce heheh także czekaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ale jak masz konto walutowe to chyba możesz zapłacić bezpośrednio do SS; nie potrzebujesz Paypala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Miler zapowiedział że 2019/2020 naj prawdopodobnie Euro w Polsce heheh także czekaj No tak, wiedziałem...Tomek najpierw pokazuje swój power suit a tu już wprowadzają euro... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ale jak masz konto walutowe to chyba możesz zapłacić bezpośrednio do SS; nie potrzebujesz Paypala? Ale w jaki sposób? Mam do wyboru płatność kartą i paypalem, nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Zakładasz konto walutowe, do którego dostajesz kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Jeżeli chodzi o kroje, to zależy od osoby. W tym wątku wypowiadali się koledzy, którzy nie znaleźli nic w SS dla siebie. W moim przypadku zgadza się to, że lepiej leży SS. Vistula/Bytom też mają markowe tkaniny w większości garniturów, np. Bytom podobnie jak SS ma tkaniny od Barberis. Nie przekreślałbym żadnej z tych 3 firm, zależy co w danym momencie jest potrzebne, bo asortyment jest dość różny. Wybacz, ale uważam, że błądzisz SS ma na dzień dzisiejszy kilkanaście jasno doprecyzowanych krojów, dobrze opisanych i w szerokim wyborze jeśli chodzi o różne preferencje lub typy sylwetki. Nie wiem w jak szerokim asortymencie weryfikowali brak dopasowania koledzy z forum, ale mając na uwadze zakres oferty to stoję na stanowisku, że albo nie trafili z wyborem lub nie przetestowali dostatecznie istniejących opcji. Porównanie Vistuli czy Bytomia, marek, którym zdarza się uszyć odzież z markowych tkanin, unikając panoszących się blendów jest dla SS krzywdzące. Wskaż mi jakie jest zróżnicowanie w krojach polskich marek? Jaki garnitur kupuję zamawiając go przez internet - sylwetka wyszczuplona A lub super-slim ? O tabelach rozmiarów nie pomnę, bo wyglądają i odnoszą sie do faktycznie wykonanej odzieży jakby pochodziły z czasów gospodarki uspołecznionej. Wizyty w salonie tez nie należą do milszych doświadczeń - mało kompetentny personel (choć w jego mniemaniu jest odwrotnie) i zabawne sytuacje, że dwa różne garnitury w tym samym rozmiarze potrafią być na tyle różne, że jeden jest za duży, a drugi za mały. Nie wspomniam już o ich faktycznej. rynkowej wartości, którą pokazują ceny w ostatnich dniach wyprzedaży. Uff.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Wydaje mi się, że nie napisałem, że Vistula/Bytom ma więcej krojów, czy ma je lepsze od SS. Wręcz przeciwnie napisałem, że w moim wypadku SS leży lepiej. Napisałem tylko lub aż tyle, że każdy wybiera to co mu bardziej odpowiada, takie ma prawo. Na mnie garnitury Bytom w ogóle nie pasują (żadna sylwetka), ale nie twierdzę przez to, że marka jest "słaba". Generalnie przywołałeś punkty, które w ogóle nie były przeze mnie poruszone np. tabela rozmiarów, personel, wartość rynkowa produktu, więc nie wiem jaki ma to związek z moją wypowiedzią. Nie napisałem też, że jedna firma ma lepsze produkty od tych drugiej firmy. Obiektywnie napisałem, że każdy wybiera to co woli. Używałem lub nadal używam w sumie 7 garniturów Vistula/Lantier i 1 z Bytomia i każdy z nich uszyty był z markowej tkaniny - przedstawiam fakt, nie generalizuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 @Aron - wybacz, ale z kontekstu Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że stawiasz te trzy marki w jednym rzędzie i niech co kto lubi wybiera. To może być mylące dla nowych osób na forum, a pózniej dziwimy się tysiącom powracających jak bumerangi pytań. SuitSupply to inna półka niż polskie sieciówki. Materiały VBC miewa też np. Lavard, a jakość wykonania można znależć zbliżoną w Albione. Jednak sumarycznie wszystkie te firmy robią globalnie gorsze garnitury niż SS (w mojej przekrojowej opinii biorąc pod uwagę każdy aspekt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ok, w takim razie zaryzykuje . Mam tylko problem z wyborem rozmiaru tego modelu http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C794.html?start=56&cgid=Jackets&start=44&sz=44. Jestem osoba aktywnie cwiczaca fizycznie. W klatce mam obecnie 103cm, w pasie 88 (ale bedzie spadac do 80 mniej wiecej),a moj wzrost to 180cm. Size advisor zaleca rozmiar 50, ale z tabelki wynikaloby 48. Generalnie w polskich sieciowkach typu Bytom/Vistula nosze 50tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 @Anachronis W taliowane 48 się nie zmieścisz, chyba że rzeczywiście zrzucisz mocno w talii i trochę w klacie. Pamiętaj także, że np. bawełna jest sztywna - wełna lepiej toleruje wahania rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 W talii zrzuce na pewno (jestem na cyklu redukcyjnym), ale w klacie raczej bede systematycznie rosl. Ok, a wiec zamawiam 50 . PS: Dzisiaj przyszly moje brazowe barkery nevis. Czuje, ze swietnie sie beda uzupelniac z ta marynarka. A jak to jest z tymi adnotacjami dot. pory roku? Ta marynarka jest bez podszewki, a widnieje w kolekcji na jesien/zime. Natomiast kupilem obecnie welniana marynarke z bytomia (120tka jakas) z podszewka i jest mi w niej znacznie bardziej przewiewnie w dotychczas uzytkowanych bawelnianych marynarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ok, w takim razie zaryzykuje . Mam tylko problem z wyborem rozmiaru tego modelu http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C794.html?start=56&cgid=Jackets&start=44&sz=44. Jestem osoba aktywnie cwiczaca fizycznie. W klatce mam obecnie 103cm, w pasie 88 (ale bedzie spadac do 80 mniej wiecej),a moj wzrost to 180cm. Size advisor zaleca rozmiar 50, ale z tabelki wynikaloby 48. Generalnie w polskich sieciowkach typu Bytom/Vistula nosze 50tki. Ja z SS brałem przy 97 w klatce i 84-85 w pasie rozmiar 48 (samą marynarkę, krój Copenhagen) i była ok. Teraz, kiedy mam koło 101-102 cm w klatce i 85 w pasie - jest już trochę za ciasna. Zdecydowanie bierz 50. Zwróć też koniecznie uwagę na szerokość ramion - bo to że w klatce, w talii i pasie jest OK, nie znaczy że będzie dobra na rozmiar. Przy okazji trochę OT- 103 w klatce i 80 w pasie przy Twoim wzroście to raczej marzenia ściętej głowy (bez wielu lat treningu i niekoniecznie legalnych "wspomagaczy"). Szczególnie, że jesteś na "redukcji" a wtedy traci się obwody wszędzie, nie tylko w pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnie Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ale w jaki sposób? Mam do wyboru płatność kartą i paypalem, nic poza tym. Nie chce mi się teraz upewniać, ale na paypalu jest chyba taka opcja, że można zrobić subkonto w innej walucie np. euro i wtedy jeśli przyjmujesz przelew w tej walucie to nie ma przewalutowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 A jak to jest z tymi adnotacjami dot. pory roku? Ta marynarka jest bez podszewki, a widnieje w kolekcji na jesien/zime. Natomiast kupilem obecnie welniana marynarke z bytomia (120tka jakas) z podszewka i jest mi w niej znacznie bardziej przewiewnie w dotychczas uzytkowanych bawelnianych marynarkach. SS stawia w swoich kolekcjach sezonowych nie tylko na kolor czy deseń materiałów, ale również na rodzaj tkaniny. Produkty z jesień/zima wykonane są z cieplejszych, bardziej mięsistych i ściślej tkanych wełen (lub mieszanek). Brak podszewki może oznaczać, że welna w pokazanej przez Ciebie marynarce jest wyjątkowo "sweterkowa". Trudno ocenić to po zdjęciach, a SS nie lubi chwalić się ani gramaturą, ani dokładnym składem (co uważam za lekki kryminał). Produkty na wiosna/lato są pewnie bardziej uniwersalne (wełny) niż te zimowe, w drugą stronę może być trudniej - no chyba, że marynarka posłuży Ci jako uzupełnienie treningów jako sauna-suit. Ponownie bym nie porównywał SS do polskich marek. U nas różnice w kolekcjach oparte są głownie o kolor. aha - sugeruję brać obecny rozmiar, a jak "zredukujesz" sylwetkę, to i odzież można poddać zabiegowi redukcji u krawca. Odwrotnie się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Generalnie chcialbym cos maksymalnie uniwersalnego, w czym nie zgrzalbym sie takze np w warunkach klubowych. Moja najswiezsza marynarka zz bytomia o splocie 120 spelnia ta funkcje b. Dobrze i nie chcialbym kupic marynarkowego grubego swetra, ktory musialbym ściągać natychmiazt po wejsciu do ogrzewanego pomieszczenia ;/. Z ddrugiej strony alternatywa sa marynarki w malo uniwersalnych kolorach akwamaryny lub morskich, wiec chcac kupic uniwersalny granat nie mam zbyt wielkiego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Z własnego doświadczenia mogę Ci doradzić jedną z tych: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?start=3&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C839.html?start=7&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana Obydwie są bardzo lekkie i mają otwarty splot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Z własnego doświadczenia mogę Ci doradzić jedną z tych: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?start=3&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C839.html?start=7&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana Obydwie są bardzo lekkie i mają otwarty splot. @Aron - posiadasz tę marynarkę? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?start=3&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana Jeżeli tak - to czy mógłbyś wstawić zdjęcia sam przymierzam się do jej kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Tak, posiadam tą marynarkę. Mogę wrzucić zdjęcia, ale najwcześniej dziś wieczorem Jest ona częściowo widoczna tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dzi%C5%9B-na-sobie/page-543#entry159742 Czy interesuje Cię coś konkretnego np. kolor w związku z tą marynarką? Będę mógł zrobić odpowiednie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Havana jest ok, ale w tym mniej oficjalnym kroju ciekawszy wydaje się Hudson (jest ciut dłuższy od Havany + nakładana brustasza + szersze klapy). http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C798.html?start=8&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Hudson<-- wełna z jedwabiem o luźnym splocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi