achimpe Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień Ja ostatnio byłem w salonie SuSu i miałem okazję porozmawiać ze sprzedawcą. Z tego co mi powiedział, to 'Tailored fit' to dawny Extra Slim Fit i właśnie wprowadzają nowy 'tailored fit', który jest czymś pomiędzy dawnym extra slim fit, a slim fit. Wspomniał również, tak jak kolega ravine, że SuSu będzie rezygnować z części wariantów koszul i upraszczać swoją ofertę. Moim zdaniem ma to sens, bo koszule szyte w SuSu na zamówienie nie są wiele droższe, więc po co mieć superszeroką i skomplikowaną ofertę, skoro klient może wszystko dostać tak jak chce na zamówienie? Zostanie tylko podstawowa oferta, a możliwości modyfikacji są dostępne w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień Jakiś nowy albo niewyspany. Zgodnie z tabelą dla aktualnej kolekcji, koszula 39 ma w klacie 57, a koszula 40 - 58.5. W talii 50.5 oraz 52. Do tej pory oba rozmiary miały identyczne wymiary (poza samym kołnierzykiem), w klacie było 52-53, w talii 48, podaję z pamięci. Zresztą na ebay sporo sprzedawców podaje wymiary koszul, można sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 4 godziny temu, mosze napisał: Jakiś nowy albo niewyspany. Zgodnie z tabelą dla aktualnej kolekcji, koszula 39 ma w klacie 57, a koszula 40 - 58.5. W talii 50.5 oraz 52. Do tej pory oba rozmiary miały identyczne wymiary (poza samym kołnierzykiem), w klacie było 52-53, w talii 48, podaję z pamięci. Zresztą na ebay sporo sprzedawców podaje wymiary koszul, można sprawdzić. I jak to przeczy temu co napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień Wydaje się, że oba warianty 'tailored fit' są bardzo odległe od extra slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 4 godziny temu, mosze napisał: Wydaje się, że oba warianty 'tailored fit' są bardzo odległe od extra slim fit. Dobrze, spróbuję to wyjaśnić, być może nie byłem wystarczająco dokładny wcześniej. Aktualnie w sklepach SuSu dostępny jest 'stary' tailored fit, który jest odpowiednikiem poprzedniego extra slim fit. Dostępny jest także slim fit. Z nową kolekcją wprowadzany jest 'nowy' tailored fit, który będzie jedynym dostępnym krojem i stanowi pośrednią opcję między dawnym extra slim fit a slim fit. Nie jestem pewien, czy znasz wymiary 'starego' tailored fit, ale 'nowy' tailored fit wydaje się odpowiadać temu, co opisał mi sprzedawca, oraz wymiarom, które podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień W aktualnie dostępnej online kolekcji są koszule wyłącznie w kroju tailored fit, który jest bardzo obszerny. Sprzedawca może nie być do końca poinformowany. Wygląda na to, że SS po pandemii zmieniło grupę docelową z kierowców BMW roadster na właścicieli mercedesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 1 minutę temu, mosze napisał: W aktualnie dostępnej online kolekcji są koszule wyłącznie w kroju tailored fit, który jest bardzo obszerny. Sprzedawca może nie być do końca poinformowany. Wygląda na to, że SS po pandemii zmieniło grupę docelową z kierowców BMW roadster na właścicieli mercedesów. Brzmiał na dobrze poinformowanego, dużo mówił o tym jak to teraz będą głównie szli w obszerne fasony, więc to by się zgadzało. Może po prostu coś źle zrozumiałem odnośnie kroju z nowej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień W dniu 8.09.2024 o 01:54, babicz999 napisał: Moim zdaniem dziwnie wypada rozmiarowo ten płaszcz. Z lekki opóźnieniem odpisuję, przepraszam - noszę ten sam rozmiar, co marynarki (52) i wg mnie leży w sam raz, tzn. z zapasem na marynarkę, ale daje się nosić z cienkimi swetrami. Krój jak to w trenchu - obszerny, ściągany paskiem. Inaczej odbieram koszule i marynarki od Susu: niby nazywają te swoje kroje slim fit albo extra slim fit, ale w praktyce rozmiarówka wypada od Sasa do Lasa i potem trzeba przerabiać. Znużyła mnie już ta loteria w ich wykonaniu, pomimo kilku trafionych zakupów; wolę kupić i nosić, zamiast się zastanawiać, co tym razem przyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień Z lekki opóźnieniem odpisuję, przepraszam - noszę ten sam rozmiar, co marynarki (52) i wg mnie leży w sam raz, tzn. z zapasem na marynarkę, ale daje się nosić z cienkimi swetrami. Krój jak to w trenchu - obszerny, ściągany paskiem. Inaczej odbieram koszule i marynarki od Susu: niby nazywają te swoje kroje slim fit albo extra slim fit, ale w praktyce rozmiarówka wypada od Sasa do Lasa i potem trzeba przerabiać. Znużyła mnie już ta loteria w ich wykonaniu, pomimo kilku trafionych zakupów; wolę kupić i nosić, zamiast się zastanawiać, co tym razem przyślą.U mnie wszystko w 50R leży elegancko, a trench 52 była mały w klatce piersiowej i znacznie zbyt długi w rękawach.Może miałem jakiś wadliwy egzemplarz?Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2 minuty temu, babicz999 napisał: Może miałem jakiś wadliwy egzemplarz? Całkiem możliwe, albo nieodebrana przez klienta sztuka po przeróbce w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 28 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień W dniu 27.09.2024 o 15:06, tsz napisał: Całkiem możliwe, albo nieodebrana przez klienta sztuka po przeróbce w salonie. Dziwne to by było, bo trench wyglądał na nówkę. Pytanie z innej beczki do posiadaczy koszul z linii Jort. Jak one wypadają rozmiarowo względem innych, niższych serii purple line oraz blue line? Czy bierzecie tożsamy rozmiar Jorta względem "zwykłych" koszul susu? Kiedyś kupiłem Jorta z dodatkiem 5% kaszmiru i był o rozmiar za mały względem 10 innych "zwykłych" koszul i się troche zraziłem. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravine Napisano 29 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień Czy Jort jeszcze istnieje jako linia ofercie SuSu? Nigdy nie mogłem znaleźć. W garniturach chyba odpowiednikiem teraz jest La Spalla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień Z tego, co rozumiem, Jort oraz la Spalla są najwyższymi jakościowo liniami SS, natomiast Jort jest kolekcją sygnowaną imieniem holenderskiego celebryty i wyróżnia się śmiałym wzornictwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik Czyżby outlet SuSu zniknął z Otrium? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 1 godzinę temu, dragonek napisał: Czyżby outlet SuSu zniknął z Otrium? Tak niestety. Susu zniknęło wszędzie oprócz Niemiec. Fatalne wiadomości - jedno z moich ulubionych miejsc na zakupy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik (edytowane) Faktycznie na niemieckiej stronie działa. Niestety nie da się zamówić na polski adres. Zna ktoś jakiegoś pośrednika z Niemiec, albo jak zamówić z otrium.de do Polski? Edytowane 4 Październik przez dragonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marynar12 Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 21 minut temu, dragonek napisał: Faktycznie na niemieckiej stronie działa. Niestety nie da się zamówić na polski adres. Zna ktoś jakiegoś pośrednika z Niemiec, albo jak zamówić z otrium.de do Polski? Bodycar1.com 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 5 minut temu, marynar12 napisał: Bodycar1.com 👌 Problem z zamawianiem przez pośrednika, że nie ma jak zwrócić paczki. Biorąc pod uwagę, że otrium na sporo błędów/uszkodzonych w zamówieniach, to robi się gra niewarta świeczki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marynar12 Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2 minuty temu, cyprys napisał: Problem z zamawianiem przez pośrednika, że nie ma jak zwrócić paczki. Biorąc pod uwagę, że otrium na sporo błędów/uszkodzonych w zamówieniach, to robi się gra niewarta świeczki Nie można odesłać w Polsce z ich etykieta zwrotną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 26 minut temu, marynar12 napisał: Nie można odesłać w Polsce z ich etykieta zwrotną? Raczej etykieta zwrotna z paczki z Niemiec nie będzie działać w PL (adres nadawcy będzie niemiecki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 8 minut temu, cyprys napisał: Raczej etykieta zwrotna z paczki z Niemiec nie będzie działać w PL (adres nadawcy będzie niemiecki). Chyba, żeby z tej opcji skorzystać? https://bodycar1.com/22066-wysylka-paczek-polska-niemcy-dhlde-do-3-kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik A pytanie z innej kategorii: suitsupply nie oferuje płaszczy w rozmiarze long - czy ktoś kojarzy czy jak garnitury mam na siebie 106 to płaszcze brać 54 czy 56? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 4 Październik Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik To zależy m. in. czy będziesz go zakładał na garnitur czy np. cienki sweter. Też noszę 106 marynarki. Zamawiałem od nich kurtki i płaszcze (Otrium) i to była loteria. Jak nosisz 106 to rękawy płaszczy mogą być za krótkie (u mnie już 106 jest na styk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 5 Październik Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik SuSu zniknęło z Otrium, ale pojawiło się w Warszawskich TK Max. Koszule po 99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Październik Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik W sensie - jest wybór czy pojedyncze sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi