Orlin Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec Ja otrzymałem ostatnio kamizelkę z żółtymi plamami od potu, oderwaną metką w rozmiarze M, a kamizelka była w rozmiarze L, wypachnione męskimi, nielezyjemnymi dla nosa perfumami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec Wg mnie w takiej sytuacji (wada) należy natychmiast pod odbiorze zrobić zdjęcie i powiadomić otrium. Zwłaszcza marynarki z delikatnych materiałów trzeba uważnie oglądać pod światło i na szwach. U mnie w dwóch zamówieniach inne koszule - za pierwszym razem zgadzał się wzór (kołnierzyk i materiał inne), w sumie podmieniona koszula też była ładna i zatrzymuję, w drugim tylko rozmiar ogólny się zgadzał - ale inny fit (czyli w praktyce rozmiar też inny), no i zamiast białej koszuli w ciemne paski przyszła jasnobłękitna No i jeszcze ciekawostka - dostałem marynarkę z lekką wadą, postanowiłem kupić drugi egzemplarz (przy okazji drugiego zamówienia). Pierwszy nie miał przeszyć na klapie z tyłu i metek na guzikach - jakiś wystawowy lub przymierzany, wieszak zastępczy. Druga marynarka przyszła dziewicza, z kompletem przeszyć i metek i oryginalnym, drewnianym wieszakiem. Dodam, że to był już ostatni egzemplarz w moim rozmiarze, czyli nie miałem wielkich nadziei na sukces. Mimo wszystko, dla mnie, warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec U mnie na 5 zamówień tylko pierwsze było wtopą . Reszta jak najbardziej na plus , garnitur za 3 stowy dotarł / okazało się że to Napoli , wad nie stwierdziłem , została tylko przymiarka 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec U mnie podobnie, bez wtop pominąwszy dwie sztuki ze znakiem zapytania na ponad 20. Generalnie polecam. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Castorp Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec U mnie zawsze ok. Ostatni zakup, 2 marynarki dotarły w zeszłym tygodniu. Wszystko zgodne z opisem i nienaganny stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec W moim przypadku pomylili może 1 zamówienie, a złożyłem ponad 5. Nie było problemu ze zwrotem, a każda reklamacja była uznana z przyznaniem 15% zniżki i darmowej dostawy na następne zamówienie. Sporo fajnych rzeczy udało się kupić, ostatnia to marynarka z materiału z próbnika Alashan Breeze od Piacenzy - full canvas, 2,5 guzika, milanese w cenie 900 zł po rabacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec Raz dostałem sweter w rozmiarze M zamówiony jako L, po moim zwrocie wrócił na stronę jako L, choć do zwrotu dołączyłem notatkę, że była pomyłka w rozmiarze (pojedyncza sztuka). Poza tym wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 19 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec Ja ogólnie uważam, że się bardzo opłaca ryzykować, bo mam kilka fajnych rzeczy w bdb cenach, np dwa garnitury z cienkiej flaneli w paski Havana, szary i granatowy, oba łącznie z rabatami za ok. 900 PLN, lnianą dwurzędówkę za 330 PLN, sweter kaszmirowy za bodaj 150, natomiast to jest trochę na zasadzie "kto nie ryzykuje...". Przeprowadziłem statystykę i na 16 zamówień w aż 9 zamówieniach co najmniej 1 rzecz była wadliwa/pomylona (1x brudne spodnie, 1x sama marynarka bez spodni a kupowałem garnitur, 1x spodnie musiały być skrócone, ale w sumie to nie mam pretensji, bo pasowały na mnie idealnie ;), 1x rękawy skracane w marynarce i duuuużo za krótkie, 1x przyszedł zupełnie inny towar, 1x inny skład surowcowy dość drogiej jak na Otrium marynarki - oczywiście dużo gorszy niż w opisie, 4x po prostu zły rozmiar). Statystycznie więc u mnie tych "skuch" było dość dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec Garnitur 3-częściowy, który miał spodnie w innym rozmiarze niż reszta, po moim zwrocie już na stronę nie wrócił. Pieniądze oddali w całości (bez tej opłaty 33 zł), wystarzyła krótka notatka na formularzu zwrotu, że wadliwy towar z ich winy. To sklep outletowy, błędy się zdarzają (choć przysyłanie brudnych to już przesada), ale reagują uczciwie, więc warto próbować. Co napisawszy informuję, że kod EXTRA25 działa też na rzeczy z SuSu (choć jednocześnie jedna rzecz, którą miałem w koszyku, zdrożała mniej więcej o odpowiednik tej zniżki, ale z tych co obserwowałem to tylko ta jedna chyba). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec Dzięki za info o kodzie, właśnie miałem dzisiaj sprawdzać czy działa, ale widzę, że z kolei praktycznie wszystkie oprócz jednej rzeczy, które obserwuję, zdrożały istotnie (między 15-25% tak na oko), więc chyba znowu nadciągnęła fala podwyżek i trzeba poczekać na odpływ (przy którym udało mi się wyrwać bardzo okazyjnie te wspomniane wyżej rzeczy). Swoją drogą to słuszna uwaga o ich szybkiej i uczciwej reakcji, przy czym np oferta zniżki 10% na samą marynarkę, kiedy okazało się, że jednak to nie garnitur, to niezbyt poważna oferta. No i ciekawi mnie jak kalkulowane są te kody zniżkowe - ja we wszystkich tych w/w przypadkach dostałem kod 10% i darmowa wysyłka, aż ostatnio dostałem 25% i darmowa wysyłka. Ktoś wyżej pisał o 15%. Ciekawe czy mają jakieś wytyczne, czy zależy to od wartości zamówienia/wadliwego produktu, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec Tego wątku nie polecam zwolennikom klasycznej męskiej elegancji, natomiast polecam socjologom. Został on założony 11 lat temu przez nieodżałowanego Immune, który napisał w pierwszym poście, że SuitSupply to nie taki znowu cymes. Później nastąpiło circa about 250 stron analiz, porównań i pomiarów, z których wynika, że SuitSupply to bardzo dobra propozycja value for money, szczególnie dla początkujących i młodszych (kroje) adeptów KME. Od kilku miesięcy nikt tu nie pisze o SuitSupply sensu stricto (zbyt drogie?). Wszyscy ekscytują się złotymi strzałami w outlecie, w którym SuitSupply to tylko jedna z kilkuset marek, ciuchy są mocno przebrane, bywają brudne, zakupy najczęściej są nietrafione, ale Cena Czyni Cuda. Adeptom socjologii polecam też wątek Benevento. Udanych łowów! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec SuSu jest spoko , nie jest w niczym gorsze od Poszetki , Zacka , czy Makarona . a w outletowych cenach bezkonkurencyjne . porównanie z Benevento nie trafione , u nich poziom sięgnął już dna . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec W dniu 20.07.2024 o 09:45, lubo69 napisał: Od kilku miesięcy nikt tu nie pisze o SuitSupply sensu stricto (zbyt drogie?) Imo większość osób z forum które miała kupić już kupiła, cześć poszła kilka poziomów wyżej w MTM/bespoke. Osoby poszukujące porad pytają raczej w innych wątkach poświęconych pytaniom i ocenie. A SS nawet z regularnej oferty jest fajnym sklepem, nie ma tam nic zaskakującego, ale są solidne pozycje - w tym roku podobały mi się szorty bo na rynku bieda - polskie marki wołają po 600-700 zł za pare. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 23 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec W dniu 2.07.2024 o 07:43, dragonek napisał: Pierwszy mało udany zakup na Otrium. Marynarka pachnie lekko stęchlizną. Nie wiem czy w pralni uda się raz na zawsze usunąć zapach, więc chyba pójdzie do zwrotu. https://www.otrium.pl/product/blue-havana-blazer-10 Zagadka super niskiej ceny wyjaśniona. Zostały już tylko 42 i 44. Mam tylko nadzieję, że nie będzie problemu ze zwrotem bo pierwszy raz mi się zdarzyło, że marynarka nie ma oryginalnych "zszyć" z tyłu na rozcięciu i rękawach. Szkoda bo marynarka naprawdę fajna, idealna na lato. Nie zdążyłem oddać przed urlopem, wracam po 2 tygodniach i nieprzyjemny zapach zniknął. Więc może nie warto skreślać jednak tego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 23 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec W dniu 20.07.2024 o 09:45, lubo69 napisał: Tego wątku nie polecam zwolennikom klasycznej męskiej elegancji, natomiast polecam socjologom. Został on założony 11 lat temu przez nieodżałowanego Immune, który napisał w pierwszym poście, że SuitSupply to nie taki znowu cymes. Później nastąpiło circa about 250 stron analiz, porównań i pomiarów, z których wynika, że SuitSupply to bardzo dobra propozycja value for money, szczególnie dla początkujących i młodszych (kroje) adeptów KME. Od kilku miesięcy nikt tu nie pisze o SuitSupply sensu stricto (zbyt drogie?). Wszyscy ekscytują się złotymi strzałami w outlecie, w którym SuitSupply to tylko jedna z kilkuset marek, ciuchy są mocno przebrane, bywają brudne, zakupy najczęściej są nietrafione, ale Cena Czyni Cuda. Adeptom socjologii polecam też wątek Benevento. Udanych łowów! Wiadomo, że Suitsupply to nie taki cymes, są dużo lepsze alternatywy pod względem jakości. Dla mnie plusem są rozmiary long, które dobrze na mnie leżą i próżno ich szukać w wielu innych sklepach (np. na Sartoriale stanowią mniejszość). Co do Otrium - tam jest sporo ekstrawaganckich przedmiotów, które dzięki outletowym cenom można przetestować (ja m.in. kupiłem garnitur w prążek, wełniane Solaro, zieloną marynarkę jw.) i doceniam sobie możliwości zastosowania w codziennych sytuacjach bez rujnowania portfela. Do części bardzo się przekonałem i z biegiem czasu mam zamiar wymienić je na bespoke. Ale póki co bardzo dobrze się noszą. I kolejna kwestia podniesiona wyżej - nie widzę powodu kupować np. szortów za 700 zł kiedy przedmioty takiej samej jakości można mieć za 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec No nieźle, po weekendzie wyprzedaży dzisiaj nagłe, mocne zwyżki kilku obserwowanych przeze mnie przedmiotów, zwyżki od 20 do jakichś 60% (!), przy czym w wielu przypadkach to ostatnie rozmiary, resztki, najczęściej mocno przeceniane, żeby się pozbyć danego modelu. Ciekawe, jaki algorytm tym steruje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec Te same obserwacje, te same znaki zapytania. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec Też zauważyłem, najwyraźniej ChatGPT wypluł taką strategię cenową chwilowo, ale z moich kilkumiesięcznych obserwacji tego, co mam obserwowane na Otrium wynika, że jest to mocno falowe - pewnie z 2-3 tygodnie i znowu będzie poziom cen sprzed weekendu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 25 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec Wszystkie produkty, które i ja obserwuję (ostatnie egzemplarze w najmniejszych rozmiarach) zanotowały mocne zwyżki. Ale raczej ceny znowu spadną za jakiś czas. PS: Pierwszy raz widzę taki skład w marynarce, czy to się nie będzie gniotło?: https://www.otrium.pl/product/blue-formal-blazer-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 26 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec Konopie są bardzo zbliżonym materiałem do lnu. Tutaj jeszcze 25% wełny więc mięło się będzie słabiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiJan Napisano 30 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec W dniu 26.07.2024 o 09:20, tryhp3 napisał: Konopie są bardzo zbliżonym materiałem do lnu. Tutaj jeszcze 25% wełny więc mięło się będzie słabiej. Ciekawe jak sie zachowuje ta konopia podczas uzytkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 31 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 11 godzin temu, EleganckiJan napisał: Ciekawe jak sie zachowuje ta konopia podczas uzytkowania... Ja mam marynarkę z konopii 100%. Jest przewiewna, nie gniecie się materiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiJan Napisano 1 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień W dniu 31.07.2024 o 10:20, Wianek napisał: Ja mam marynarkę z konopii 100%. Jest przewiewna, nie gniecie się materiał. Nie gniecie sie? Poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień Piekło zamarzło - widziałem koszule SS w tikeju na Marszałkowskiej. Niedużo, ale są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.W. Napisano 3 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień Dobrych kilka lat temu już były, jeszcze ze starym logiem.Jedna już się znosiła, druga jeszcze jest.Różniły się dość sporo gramaturą. Jakościowo były ok, porównywalne z wyższymi liniami późniejszych z nowym logiem.Z susu w tk raz trafiłem jeszcze snickersy z zamszu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi