Hargin Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Polecam stronę SS i materiał dotyczący kolekcji SS15 Nasi producenci mogliby uczyć się od nich finezji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markopolo Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 To jeszcze raz ja, pozawracam troche glowe Rozmawialem dzis z konsultantem SS podpowiedzial mi, ze LAZIO ma gorny guzik w marynarce nizej o 1 cal niz model NAPOLI. Czy to spowoduje, ze marynarka bedzie mniej wrazliwa na obwod klatki a bardziej na obwod w talii ? Jezeli tak to LAZIO bylby dla mnie zlotym srodkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Dobra, tak wygląda marynarka od mojego Lazio r. 46. Przypominam, że mam ok. 100 cm w klatce i 180 cm wzrostu. Osobiście nigdy nie spotkałem się z tak dobrze pasującą marynarką z wieszaka. Sorry, lepszego zdjęcia nie byłem w stanie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Witam .Co sądzicie o tych marynarka? . http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-check/C841.html?start=7&cgid=Jackets http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-light-brown-check/C844.html?start=11&cgid=Jackets Bardzo mi się podobają .Warte swojej cenny? .Jakby ktoś już zakupił jakąś z tych marynarek prosiłbym o real foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Mi się podobają średnio (ta jaśniejsza lepsza), a cena jest absurdalna (ok.1300 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Mowienie, ze cos jest absurdalnie drogie to troche przesada bez podawania argumentow lub chocby podobnych produktow ale tanszych. Ceny od 229 przez 259 po 299 okreslaja jedynie roznice w cenie tkanin. Ta jasna w kratke to jedna z moich ulubionych tej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Widać jestem zbyt dużym ignorantem, aby dostrzec maestrie w zastosowanym materiale, otrzymując jedynie informację o jego producencie i zastosowanej mieszance (zgodnie z opisem materiał zawiera polyamidy w "minimalnej" ilości). Osobiście manufaktura Ferla niewiele mi mówi. Myślałem, że różnice w cenie od 229 do 299 € wyrażają również jakość wykonania, użyte dodatki etc. - ale nadal są produkowane w Chinach i maja zapewne poliestrowe wypełnienia rękawów. Marynarka w cenie garnituru nie zachęca (garnitur Havana z materiału tego samego producenta 349€ - nie wierzę, że spodnie są w cenie 49€, bo ceny za osobny produkt zaczynają się od 99€). Poza tym wyraziłem swoje, osobiste zdanie wyłącznie. Jak widać Tobie się podoba i wierzę, że jak tylko dojdzie przesyłka to pokażesz ją na blogu. Być może zmienię zdanie - i napiszę, że jest ładna... za absurdalne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Wydaje mi sie, ze roznica w cenie marynarek wynika przede wszystkim z roznych tkanin, a nie z innych dodatkow. Mysle ze cena wykonania Havany w fabryce w porownaniu do Washington jest taka sama. Ferla powinna mowic calkiem sporo, oprocz tego kto jeszcze kupuje u nich materialy i jaki jest dokladny sklad, wiecej sie pewnie nie dowiemy. Mozna jednak zapytac ekspertow wloskich tkanin o zdanie, ja niestety nie jestem. Kolejny raz: to, ze cos powstaje w Chinach w dzisiejszym swiecie nie swiadczy juz o gorszej jakosci. (Sprawdze material rekawow, podszewki sa wiskozowe). Zgadzam sie, ze marynarki sa troche za drogie. Podrozaly w ostatnich kilku latach bo kiedys mozna je bylo kupic za 200. Teraz sa w cenach niektorych garniturow. Schodza jednak niezle, wiec rozumiem biznesowe decyzje z ich strony. Niestety ta marynarka nie jest w moich planach zakupowych, ale mi sie podoba. Na razie czekam tylko na odbior outletowych garniturow. Jak najbardziej! Dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Kolega Hargin chyba fechtuje - celne pchnięcie Ceny włoskich marynarek ze średniej półki oscylują obecnie w granicach 400-600 euro; są to ceny wyjściowe, z reguły w sklepach internetowych są już przecenione w okolice 300-400. Marynarki Oscar Jacobson w Royal Collection kosztują w granicach 2000 pln (czyli podobnie). Massimo Dutti - wyższa linia 1200, podstawowa - 650-850. Ja z SS mam 5 marynarek, użytkuję dwie, wszystkie są bawełniane. Wykonanie - co opisywałem wcześniej - i ogólne wrażenia są dość różne. Wg mnie uczciwa cena za te marynarki oscyluje w granicach 100 euro, może ciut więcej za te ładniejsze. Jakbym tak porównał z MD - cóż, mam wrażenie, że MD na pewno nie jest gorsze, z zastrzeżeniem, że jest spory rozrzut jakościowy (zdarzają się rzeczy super wykonane oraz szmaty na poziomie Zary). Oczywiście marynarki wspomnianych wyższych marek też nie są warte swoich cen producenta (z jakiej bawełny jest wykonana marynarka za 600 euro?). Nie mam jednak doświadczenia z innymi produktami SS i ciężko mi się odnieść do zagadnienia, czy cena tej marynarki jest tylko zbyt wysoka, czy już absurdalna. Moja obecna opinia o SS po zakupie outletowym jest taka, że mają fantastyczny marketing, świetnych stylistów (na ich stronach są zestawy świetne i dobre), dobre i zróżnicowane kroje, ogólnie "czują bluesa", jednak jakość zostaje z tyłu - być może sukces jest tak duży, że nie muszą się napinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Moim zdaniem marynarki bawelniane - czesto bez podszewki - sprawiaja wrazenie - podobnie jak lniane - slabiej wykonanych i gorszych z tego wzgledu ze nie trzymaja tak dobrze ksztaltu jak szyte na plotnie welniane marynarki. Oczywiscie oboje wiemy o ile tansza od dobrej welny czy mixu welny z jedwabiem lub innym dodatkiem jest bawelna. Musze tez przyznac, ze zaskakuje mnie opinia, i to bardzo, ze uwazasz ze Suitsupply jest porownywalny do MD - z ktorym mam doswiadczenia jesli chodzi o jakosc na poziomie Zary. Rozmawialem tez ostatnio z Antonio Ciongoli (Eidos Napoli), a akurat mialem na sobie granatowa marynarke welniana Hudson od Suitsupply. To bylo pierwsze co zauwazyl bo w ich ostaniej kolekcji byla bardzo podobna i pytal skad ja mam. Roznica jest taka ze ich ceny zaczynaja sie na ok £500-600 wiec niemal dwa razy wiecej. Tu wlasnie widac roznice w tanszej produkcji w Chinach - co jest w pewnym sensie niesamowite jak dobry produkt mozna tam zrobic. Eidos swoje rzeczy szyje w wlasnej fabryce we Wloszech. Tanszych kosztow robocizny sie nie da oszukac, a jakosc ta sama mozna otrzymac. Jedyna kwestia jaka pozostaje to moralna/pogladowa. Chcesz wspierac rodzimy biznes i pracownikow czy nie przejmujesz sie tym i akceptujesz chinska gospodarke. Tu dochodzi kwestia komunikacji z klientami, kontaktem z nimi, opowiadaniem swojej historii itd. Eidos bazuje na kompletnie Wloskim stylu i historii i to chce sprzedac co kosztuje ich wiecej. Zgadzam sie w pelni z powyzszym paragrafem (ostatnim) oprocz 'jakosc zostaje z tylu'. Moim zdaniem jakosc jest na poziomie tej ceny 230-300 euro. W Londynie nie znajde nigdzie niczego rownie dobrego. Reiss czy Hackett sa niezle, ale albo kosztuja tyle samo albo wiecej a nie widac lepszej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Musze tez przyznac, ze zaskakuje mnie opinia, i to bardzo, ze uwazasz ze Suitsupply jest porownywalny do MD - z ktorym mam doswiadczenia jesli chodzi o jakosc na poziomie Zary. Opinia bazuje na marynarkach, które posiadam - bawełnianych i lniano-bawełnianych - z SS i MD. Gdyby je tak pomieszać i oddzielić te lepsze jakościowo od gorszych, podział na pewno nie przebiegałby pomiędzy firmami. Najładniej wykonaną byłaby jedna z marynarek MD (z kolekcji sprzed kilku lat). Niewykluczone, że jedna z lnianych marynarek z MD zostałaby również zakwalifikowana jako najgorsza szmata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Roznica jest taka ze ich ceny zaczynaja sie na ok £500-600 wiec niemal dwa razy wiecej. Tu wlasnie widac roznice w tanszej produkcji w Chinach - co jest w pewnym sensie niesamowite jak dobry produkt mozna tam zrobic. Eidos swoje rzeczy szyje w wlasnej fabryce we Wloszech. Tanszych kosztow robocizny sie nie da oszukac, a jakosc ta sama mozna otrzymac. Koszty produkcji to ok. 25% ceny. Kupując w cenie wyjściowej wspierasz przede wszystkim galerię handlową, w drugiej kolejności marketing/logistykę, a producenta na końcu. Nawet gdyby SS zszedł z kosztami produkcji do zera, to i tak dwukrotna różnica w cenie (jak twierdzisz, przy porównywalnej jakości) musi oznaczać zupełnie inną filozofię sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Cena nie jest wynikową sumy kosztów, tylko pozycjonowania produktu. SS ma swoje powody, aby zbliżać tak bardzo cenę marynarki do ceny garnituru, takie rzeczy nie dzieją się przypadkowo. Widocznie nie chcą sprzedawać samych marynarek lub klienci kupujący marynarki są w stanie płacić więcej. Rozważania celowych zabiegów cenowych są pozbawione sensu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Zgadzam sie Whitesnake, dyskusja odeszla troche w strone powodow dla ktorych producenci wyceniaja swoje rzeczy w dany sposob. W kazdym razie ciekawy temat bo zahacza tez o przemysl odziezowy w ogolnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 To tak dla rozluźnienia, co do modelowania cen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Mam pytanie o jakość rzadko tu przywoływanych kamizelek z lnu i mieszanek z wełną oraz spodni z lnu i mieszanek z bawełną. Czy warto za tę cenę? tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Kamizelki, jeśli ci się podobają, zdecydowanie warte są swojej ceny. Spodni z lnu nigdy nie zamawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 Czy tylko mi nie wchodzi podany na forum kod BETHEFIRST ? Ma ktoś może aktualny? Czy któryś z kolegów był w Mińsku w SS? Jak wygląda sprawa cen w porównaniu w euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2015 Obawiam sie, ze Outlet juz nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Nawiazujac do tematu marynarek. Od jakiegos juz czasu choruje na marynarki SS i wiem, ze predzej, czy pozniej ktoras kupie. Poki co waham sie wstepnie pomiedzy http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-plain/C795.html?start=48&cgid=Jackets&start=44&sz=44 oraz http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C794.html?start=57&cgid=Jackets&start=44&sz=44 . Czy ktos z kolegow mial moze do czynienia z ktoryms z ww. modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Czy Suitsupply uzupełnia rozmiarówki? Czy jak nie ma rozmiaru to już nie ma szans, żeby zakupić dany model? Zastanawia mnie również, czym różnią się te same modele w poszczególnych liniach, np. http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=5&cgid=Suits&prefv3=Wool&prefv4=Classic&prefn1=basicDessinSuits&prefn2=color&prefn3=material&prefn4=style&prefv2=Blue&srule=PriceAsc&prefv1=Plain http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3458.html?start=6&cgid=Suits&prefv3=Wool&prefv4=Classic&prefn1=basicDessinSuits&prefn2=color&prefn3=material&prefn4=style&prefv2=Blue&srule=PriceAsc&prefv1=Plain Różnica w cenie 40 euro, a poza tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Z moich obserwacji wynika,że cyklicznie uzupełniają rozmiary. Chyba często wracają też do nich zwroty od klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 W ofercie pojawił się nowy model garnituru z linii czerwonej: HARTFORD. Z opisu wynika, że jest on zbliżony do modelu LA SPALLA. Nie ma natomiast charakterystycznego wykończenia ramion oraz marynarka zapinana jest na 2 guziki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heinz Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Witam, zastanawiam się nad kupnem kamizelki z SS (dodam, że to będzie moja pierwsza kamizelka stąd moje wątpliwości co do rozmiaru, chodzi o ten model: http://eu.suitsupply.com/en/waistcoats/red-waistcoat/W150103.html?start=2&cgid=Waistcoats ).Moje wymiary to 103cm w klatce + 85cm w pasie przy wzroście 183cm. Size advisor podpowiada mi rozmiar 52 (109cm w klacie), jednakże zastanawiam się czy nie będzie ten rozmiar zbyt obcisły w klatce, dodając do tego jeszcze koszulę. Może, któryś z kolegów ma doświadczenie z kamizelkami od SS i będzie mógł mi doradzić w zakupie? Może lepiej byłoby zdecydować się na rozmiar 54? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Zobacz size advisora i szerokość w talii. Nie mam kamizelek, ale wg mnie to będzie raczej 50. Jeśli możesz sobie pozwolić, zamów 2-3 rozmiary i nie pasujące odeślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi