michasacuer Napisano 30 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 7 godzin temu, MarianoItaliano napisał: Odpowiadając samemu sobie na powyższe pytanie, daję znać, że na otrium działa kod Easter25 na SuSu. Przy okazji zapytam czy ktoś z Was miał styczność z jeansami SuSu, zarówno w kontekście jakości, jak i rozmiarówki? W szczególności czy rozmiar 32 w pasie będzie mniej więcej odpowiadał rozmiarowi 48 spodni garniturowych? Wiem, że jest tabela rozmiarów, no ale jednak zawsze to trochę inaczej niż wypada w rzeczywistości Osobiscie nie nosilem ale widzialem na zywo, bardzo fajny kroj. Ja bym brał. Stan raczej niższy, dla kogoś z atletyczną sylwetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień Jeansy z Otrium odradzam. Są tam w kroju Alain, który jest wycofany. Tą jest mocny slim (mi ledwo przechodziły przez łydkę), stan określam na niski. De facto do niczego się nie nadają. Oni ich nie mogę wyprzedać od co najmniej mojego pierwszego kontaktu z Otrium czyli blisko roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień Szukam w ofercie Suit Supply Custom Made tkaniny możliwie najbardziej zbliżonej do fresco. Czy "Pure S120's Tropical Wool" będzie dobrym zamiennikiem? Chodzi mi przede wszystkim o fakturę i przewiewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień W dniu 2.04.2024 o 16:46, tryhp3 napisał: Jeansy z Otrium odradzam. Są tam w kroju Alain, który jest wycofany. Tą jest mocny slim (mi ledwo przechodziły przez łydkę), stan określam na niski. De facto do niczego się nie nadają. Oni ich nie mogę wyprzedać od co najmniej mojego pierwszego kontaktu z Otrium czyli blisko roku. Jeśli ktoś poszukuje białych jeansów 5 pockets, to polecam Massimo Dutti. Stan może nie wysoki, ale akceptowalny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień Mam jeansy w kroju Charles. Bardzo fajny, wysoki stan i regularny krój nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień Ja ostatnio skusiłem się na jeansy marki Weekday- model Barrel - relaxed tapered , wyższy stan i wygodny krój . Fajny grubszy materiał , w cenie wyprzedażowej myśle że warto . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień Czy macie doświadczenia jak wygląda krój w spodniach Brescia vs Braddon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 8 godzin temu, Servetch napisał: Szukam w ofercie Suit Supply Custom Made tkaniny możliwie najbardziej zbliżonej do fresco. Czy "Pure S120's Tropical Wool" będzie dobrym zamiennikiem? Chodzi mi przede wszystkim o fakturę i przewiewność. Mam 540.901/4. Spodnie, kupione trochę przypadkiem, założone też trochę przypadkiem raz w styczniu w czasie wietrznej pogody. Także jak na razie przewiewność oceniam na wysoką Tkanina na żywo jest raczej matowa ale zarazem elegancka, taki vintage. Moim zdaniem nadaję się na garnitur jak i na stosunkowo elegancki blezer. Mają RTW, spodnie z tej wełny (tylko w odmianie jasno szarej), więc możesz sobie zamówić i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Czy macie doświadczenia jak wygląda krój w spodniach Brescia vs Braddon ?Brescia to typowy regular fit, Brandon to slim fit I chyba ma regulatory boczne w standardzie.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Według SuSu Brescia to slim. Mierzyłem po kilka modeli z różnych lat (rozmiarówka nie jest stała), fasony Brescia, Soho i Vigo (te pamiętam i mam na stanie). Brescia z tych trzech to największy slim. W SuSu jestem gdzieś pomiędzy rozmiarami 52 (102) i 54 (106), ale jakbym kupował to 56 (110) i zwęził w pasie, wtedy byłoby w miarę prawilnie jak na mnie (czyli był spad i nigdzie nie ściskało). Vigo jest obszerne na górze i mocno zwężone na dole. Jak dla mnie najlepsze jest 106 Soho, zostaje tylko skrócić na dole. Z tego co pamiętam ich spodnie z lnem mogą być też obszerniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Czy posiada ktoś tabelę rozmiarów garniturów La Spalla? We wcześniejszych postach były inne, La spalla nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryv Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień Polecam zobaczyć sobie upatrzone itemy na Otrium na stronie w wersji niemieckiej otrium.de Udało mi się w ten sposób upolować Susu Lazio 400zl taniej niż w polskiej wersji sklepu. Działaja te same kody rabatowe np welcome15 Wysyłka jedynie na niemiecki adres za 7 euro ale.mozna to obejść korzystając z pośrednika np bodycar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 1 hour ago, kryv said: Polecam zobaczyć sobie upatrzone itemy na Otrium na stronie w wersji niemieckiej otrium.de Udało mi się w ten sposób upolować Susu Lazio 400zl taniej niż w polskiej wersji sklepu. Działaja te same kody rabatowe np welcome15 Wysyłka jedynie na niemiecki adres za 7 euro ale.mozna to obejść korzystając z pośrednika np bodycar1 a jak wtedy ze zwrotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień Według SuSu Brescia to slim. Mierzyłem po kilka modeli z różnych lat (rozmiarówka nie jest stała), fasony Brescia, Soho i Vigo (te pamiętam i mam na stanie). Brescia z tych trzech to największy slim. W SuSu jestem gdzieś pomiędzy rozmiarami 52 (102) i 54 (106), ale jakbym kupował to 56 (110) i zwęził w pasie, wtedy byłoby w miarę prawilnie jak na mnie (czyli był spad i nigdzie nie ściskało). Vigo jest obszerne na górze i mocno zwężone na dole. Jak dla mnie najlepsze jest 106 Soho, zostaje tylko skrócić na dole. Z tego co pamiętam ich spodnie z lnem mogą być też obszerniejsze. Mea culpa.Cos musieli zmienić.Mam kilka par modelu Brescia z czego część oznaczona jako Brescia SF ( Slim fit), co by wskazywało, że samo Brescia to Regular i tak w rzeczywistości wypadały, ale to może starsze wydania.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigpoppa Napisano 28 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień On 4/17/2024 at 6:41 AM, babicz999 said: Cos musieli zmienić. Ostatnio dużo zmian, plus doszedl model Roma. Ja np.,dzisiaj spodnie tylko na miarę u nich mogę, a rok temu kupowałem jeszcze normalnie, samemu nie zmieniając wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 5 Maj Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj Kto robi sneakersy dla SuitSupply? Na Otrium piszą, że produkcja portugalska, ale to delikatnie mówiąc bardzo małe zawężenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj Klasyczne buty robią we Włoszech, ale skóry cienkie i podatne na zadrapania, łamią się nieciekawie. Sneakersów nie spodziewał by się lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj W dniu 5.05.2024 o 22:18, Karol G. napisał: Kto robi sneakersy dla SuitSupply? Na Otrium piszą, że produkcja portugalska, ale to delikatnie mówiąc bardzo małe zawężenie. Nie wiem jak sneakersy ale ogólnie odradzam buty suitsupply, nie za te pieniądze. Szycie blake, skóry papierowe. Produkują je we Włoszech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj Moje dwuletnie SuSu. Może komuś się przyda. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcki Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj Szukam czegoś klasycznego na ślub. Odwiedziłem większość sieciówek i prawie wszędzie mam ten sam problem - marynarka w "odpowiednim" rozmiarze jest za wąska w ramionach - klapy się łamią. W Giacomo Conti było co prawda ok, ale garnitur wyglądał źle pod innymi względami. Czy z waszego doświadczenia Suitsupply może mieć pod tym względem lepszy krój, czy raczej lepiej się pogodzić z wydatkiem na MTM? Przed zamawianiem w ciemno trochę mnie zniechęca wizja nie trafienia w rozmiar, poprawek krawieckich na własną rękę itp. Jeśli to pomoże - klatka piersiowa 98, pas 84, wzrost 182. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2 minuty temu, radcki napisał: zy z waszego doświadczenia Suitsupply może mieć pod tym względem lepszy krój Tak 2 minuty temu, radcki napisał: Przed zamawianiem w ciemno trochę mnie zniechęca wizja nie trafienia w rozmiar Masz dokładną tabelę wymiarów, proponuje się o nią oprzeć 2 minuty temu, radcki napisał: poprawek krawieckich na własną rękę Nie ma czego się obawiać, to lepsze rozwiązanie niż zostawianie garnituru od razu w salonie, który ci go sprzedał. Nie widzisz nawet kto będzie go przerabiał i musisz polegać na kompetencji zbierania miary przez pracownika sprzedaży, którzy często kompetentni nie są... 6 minut temu, radcki napisał: klatka piersiowa 98, pas 84, wzrost 182. Celowałbym w 48 lub 50. Zamów oba i zobacz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 26 Maj Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj Cześć, chcę kupić kurtkę od Suitsupply (shirt jacket). Czy możecie napisać jak wygląda rozmiarówka? Marynarki od vistuli czy lacerto noszę 50 slim. Czy u SuSu jest podobna rozmiarówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UncleDrew Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj Szanowni, przymierzam się do pierwszego zakupu marynarki susu z Otrium. Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze rozmiaru - ostatni zakup to marynarka lancerto & mrvintage w rozmiarze 56 - leży idealnie. Jak to wypada u nich ? Konkretnie ten model: https://www.otrium.pl/product/havana-blue-5?utm_source=share button&utm_medium=user generated&utm_campaign=ios app z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2 hours ago, UncleDrew said: Szanowni, przymierzam się do pierwszego zakupu marynarki susu z Otrium. Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze rozmiaru - ostatni zakup to marynarka lancerto & mrvintage w rozmiarze 56 - leży idealnie. Jak to wypada u nich ? Konkretnie ten model: https://www.otrium.pl/product/havana-blue-5?utm_source=share button&utm_medium=user generated&utm_campaign=ios app z góry dziękuję za odpowiedzi. Nie zrobiłem zdjęć ale słabo wyglądała ta konkretna i poszła do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 6 godzin temu, UncleDrew napisał: Szanowni, przymierzam się do pierwszego zakupu marynarki susu z Otrium. Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze rozmiaru - ostatni zakup to marynarka lancerto & mrvintage w rozmiarze 56 - leży idealnie. Jak to wypada u nich ? Konkretnie ten model: https://www.otrium.pl/product/havana-blue-5?utm_source=share button&utm_medium=user generated&utm_campaign=ios app z góry dziękuję za odpowiedzi. Havana to slim. W porównaniu z slimem Lancerto & Mr.V. SuSu będzie nieco mocniej taliowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi