Buzz_1 Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 ... a dla mnie buty szyte metoda Blake to bardzo dobry pomysł, nawet wole takie buty niż goodyear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 To może inaczej dla znających temat buty ss a buty innych marek np vistula massimo itp w podobnej cenie zakładając 200 euro Czy są tyle warte ? Piszecie o szyciu a o jakości materiału ? Jak to wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 To jeszcze inaczej - za 200 euro kupisz lepsze buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 To jeszcze inaczej - za 200 euro kupisz lepsze buty Jakieś propozycje ? Monków z ładnym wglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Jakieś propozycje ? Monków z ładnym wglądem Loake Cannon. Trzeba zelować, ale są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 np. Shoepassion No 591 - 219 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 np. Shoepassion No 591 - 219 euro No ale chyba się zgodzisz te te z ss wyglądem są dużo ładniejsze ,chodź nie wiem czy wygodne bo nigdy nie miałem od nich butów z kolei tych też nie .Szukam bardziej takich mniej eleganckich nie zupełnie do garniaka tylko np jeansów . jak ocenisz Stosunek ceny do jakości butów tych od ss a tych co proponujesz ? Jaka różnica w % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Mam pytanie dotyczące spodni. Interesuje mnie model Soho. Czy stan w spodniach nie jest bardzo niski, np. Bytom sylwetka wyszczuplona ma dla mnie za niski stan? Standardowo pytanie o rozmiar. Noszę Vistula/Lantier 182/96/82 sylwetka super slim, czy to odpowiada rozmiarowi 48 SS? Size advisor podpowiada rozmiar 46, ale ja w ramionach mam 44 cm, czyli marynarka byłaby na styk. Dla porównania ja z Vistuli/Lantier noszę 176/100/88 super slim a marynarka SS SOHO rozmiar 48 jest akurat bardzo dopasowana, spodnie natomiast 48 są dla mnie za ciasne, 50 są OK. Natomiast nie mam obecnie spodni SOHO, jedynie marynarki i 48 leżą tak dobrze lub nawet lepiej niż Vistula/Lantier 176/100/88 super slim. Marynarka SS 50 leży już gorzej na plecach i musiałbym pójść z nią do krawca, więc w Twoim przypadku rozmiar 46 mógłby być OK (pamiętając, że size advisor dobiera opcje mocno dopasowane). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Niestety nie zgodzę się, że SS są ładniejsze. Mi się osobiście nie podobają - nie mój klimat i gust. Szczególnie podeszwa wygląda tanio i tandetnie. Nie umiem też ocenić relacji pomiędzy Shoepassion, a SS - a tym bardziej w %. Trzeba byłoby użytkować obie pary, aby pokusić się o takie porównania. Pytałeś o przykład, więc go przytoczyłem na poziomie określonym budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 @robert_mal, co to znaczy ładny wygląd? Rzecz gustu, ile osób tyle rożnych opinii. Np to co mi sie podoba, nie podoba sie 90% forumowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Byłem wczoraj w salonie suitsupply na podstawie kilku przymiarek widze ze potrzebuje made to measure, ceny zaczynaja sie od €600. Zastanawiam sie czy nie lepiej wziac Visule Zdradzisz coś więcej? Co można dostać za 600 euro, za co trzeba dopłacić? W standardzie jest half, czy full canvas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 I jeszcze jedno: jeżeli komuś poprzychodziło już coś z outletu to niech się pochwali Zdjęcie z ubranym garniturem jest niestety z kiepskiego kątu zrobione, bo moja szanowna małżonka jakoś nie ma talentu do zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Te €600 nie ma pokrycia w cenniku wiec trochę mnie zdziwiło. Muszę wybrać sie do Amsterdamu bo w lokalnym sklepie nie ma usługi MTM. W międzyczasie byłem w sklepie na lotnisku i tam z kolei wybili mi z głowy model Havana. Ja mam zbyt square shoulders na ten model. Dodatkowo sprzedawca powiedział żebym sie nie spodziewał cudów po MTM i zaproponował mi inne modele które z wieszaka leżały nie najgorzej wiec moze sie coś jednak dopasuje gotowego. Zobaczymy. Edit: nie wiem czy jest full Canvas ale ze strony wynika ze tak, obawiam sie ze konkretne info to rylko w Amsterdamie ale a tym tygodniu to nie mam kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Nie spieszy się, ale jak będziesz coś wiedział, to daj znać. W sieci jest chyba tylko jedna recenzja i to dość stara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 @Whitesnake - jak oceniasz jakość materiału, wykonania, szczegóły? 50€ za (dobrego) 7folda to troszkę podejrzane. Dopiero odebrałem paczkę. Krawat wygląda bardzo dobrze. Ma mięsisty wkład i jest dokładnie wykonany. Jutro zawiążę go pierwszy raz i postaram się strzelić kilka fotek. Jak na tą cenę, to dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 (edytowane) Zamówienie z outletu (bawełniane dwurzędówki, krój Boston): Na razie obejrzałem materiał i przymierzyłem, oglądając odbicie w szybie. Nie bardzo mam warunki na staranne oględziny, nie chcę robić sensacji. Pierwsze wrażenia: - bardzo staranne opakowanie: podwójne pudełka, pokrowiec, wieszak - materiał (bawełna, podszewka tylko w rękawach - poliester) - taki sobie, na pewno bez rewelacji - w porównaniu z posiadaną przeze mnie marynarką z dżinsu firmy LBM to jest inna jakość (przynajmniej jedna, może dwie półki niżej - oczywiście LBM też szyje trochę "szmat"). Materiał w tej brązowej jest lepszy, bardziej wyrafinowany, ta niebieska jest nieco szmatława - wykończenie: średnie, np. butonierki w klapach wykonane byle jak, trochę nitek wychodzących z materiału itp. - wymiary: długość dwurzędówek SS w ostatnich latach się zmieniała (coraz krótsze) - ta brązowa jest dłuższa i ma niżej położone zapięcie, niebieska (starty/brudny granat) ma już "nowoczesną" długość i wysokie zapięcie. Dotyczy to również rękawów - z brązową będę miał problem (dziurki są przecięte) - dopasowanie: obie spełniają moje wymagania, tzn. dopasowanie w ramionach jest dobre, ogólne dopasowanie też, czyli mogę je nosić i czuć się w nich dobrze. Krótsza wygląda na nieco kusą/małą (albo mocno modną, do wyboru), dłuższa jest dobrze dopasowana do mojej sylwetki. Posiadana przeze mnie marynarka Soho w tym samym rozmiarze leży jednak o klasę lepiej (powiedziałbym - blisko ideału). Wszycie ramion jest tutaj nieco inne, choć wszystkie trzy dwurzędówki są bez konstrukcji - Soho w ramionach układa się idealnie, bostony - dobrze, ale już nie tak idealnie. Jednak jest to trochę kwestia subiektywna (mnie się podoba określona linia rękawa i jej szukam) - w każdym razie nic się nie załamuje, nie są za duże itp. Podsumowując: materiał/wykonanie rozczarowuje (może zbyt wiele oczekiwałem), marynarki nadrabiają dopasowaniem. Uważam, że tego typu marynarki powinny kosztować w granicach 300-400 zł (powiedzmy, do 100 euro) max. Czyli cena outletowa jest akceptowalna, jednak czułbym się oszukany, płacąc cenę oryginalną (200 euro). PS. Lekki update: ramiona jednak lekko się łamią, ale w sposób dopuszczalny dla tego typu nieformalnych dwurzędówek (ja mam taką linię ramion, u kogoś innego problem nie wystąpi). Ogólnie przy drugim spojrzeniu robią lepsze wrażenie, generalnie jest fun. Natomiast sporym błędem jest umieszczenie przeciętych dziurek rękawa zbyt blisko krawędzi - ja mam w tej niebieskiej na styk z koszulą i w zasadzie nie ma jak ich skrócić, może obetnę z pół centymetra. W nowszych marynarkach to już chyba poprawili, bo ja w swojej Soho bez problemu skróciłem o centymetr (można było nieco więcej). PS II. Obejrzałem całą sylwetkę i obie marynarki mi się podobają - stylistycznie jest o wiele lepiej, niż jakościowo. Leżą ładnie, jak na RTW jest bardzo dobrze. Obie są bardzo dopasowane, zwłaszcza w klacie/ramionach - ciężko będzie zawiązać sznurowadła. Problemem są rękawy - ze długie w obu przypadkach. Jak wspomniałem, nie ma zapasu na skrócenie rękawów, co uważam za spory błąd. Edytowane 6 Luty 2015 przez mosze większa świadomość sytuacyjna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Czy ktorys z kolegow moze polecic jakas strone/bloga/cokolwiek, gdzie moglbym znalezc zdjecia marynarek i garniturow z SS w normalnym swietle? Te robione do katalogu na stronie sa przeswietlone do granic mozliwosci i w ogole nie oddaja realnego wygladu tych ubran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Instagram i: #Mrsuitsupply, ogólnie #Suitsupply, a z blogów to często się z nimi noszą Blueloafers oraz http://www.norskegentlemen.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 I jeszcze tu: http://thenordicfit.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Instagram i: #Mrsuitsupply, ogólnie #Suitsupply, a z blogów to często się z nimi noszą Blueloafers oraz http://www.norskegentlemen.com/ Dzieki Wally - tutaj juz link do wynikow wyszukiwania, faktycznie calkiem sie sporo tego zebralo : http://blueloafers.com/?s=suitsupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Panowie, w poniedzialek jestem umowiony z specjalista MTM w salonie na Vigo St. Chce napisac konkretny post na temat tego serwisu i dokladnie dowiedziec sie co w ramach kazdej opcji mtm mozna zmienic. Macie jakies konkretne pytania na ktore odpowiedzi chcielibyscie znac odpowiedzi? Jesli tak to dajcie znac nizej w komentarzach. Nie spieszy się, ale jak będziesz coś wiedział, to daj znać. W sieci jest chyba tylko jedna recenzja i to dość stara. Te €600 nie ma pokrycia w cenniku wiec trochę mnie zdziwiło. Muszę wybrać sie do Amsterdamu bo w lokalnym sklepie nie ma usługi MTM. W międzyczasie byłem w sklepie na lotnisku i tam z kolei wybili mi z głowy model Havana. Ja mam zbyt square shoulders na ten model. Dodatkowo sprzedawca powiedział żebym sie nie spodziewał cudów po MTM i zaproponował mi inne modele które z wieszaka leżały nie najgorzej wiec moze sie coś jednak dopasuje gotowego. Zobaczymy.Edit: nie wiem czy jest full Canvas ale ze strony wynika ze tak, obawiam sie ze konkretne info to rylko w Amsterdamie ale a tym tygodniu to nie mam kiedy Zdradzisz coś więcej? Co można dostać za 600 euro, za co trzeba dopłacić? W standardzie jest half, czy full canvas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 1. Widełki cenowe.2. Producenci tkanin.3. Możliwość ingerencji w takie detale jak: wysokość guzików, kozerki i kieszeni.4. Czy jakieś elementy wykańczane są ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 5. Ingerencja w konstrukcję ramion (wypełnienie - większe, mniejsze, brak konstrukcji). 6. Sposób wszycia rękawa - con rolino, naturalny, koszulowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 7. Czy zamawiając wybieramy jeden "fit" i dopasowujemy go do siebie wymiarami, czy też zaczynamy zamówienie od zera i kolejno dobieramy klapy, wszycie ramion itd z dostępnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Zaden problem. Wszystko zanotowane. Jest jeszcze czas do poniedzialku wiec mam nadzieje, ze wiecej kolegow sie wypowie tak zeby znalezc odpowiedzi na jak najwiecej pytan. Dzial Press od Suitsupply jest bardzo pomocny, wiec mam nadzieje, ze podobnie bedzie w sklepie. Czy mosze i Servetch mogliby zedytowac swoje posty i dodac kolejne numery do pytan? Latwiej bedzie mi sie zorganizowac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi