Marcin_L Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Szybka decyzja i strzeliłem czarne Herring Charles II. Nie mam klasycznych czarnych oksfordów, same derby, więc będzie uzupełnienie szafy. Z szybkiego rozpoznania w sieci wyszło, że kopyto powinno nadawać się na moją (raczej szczupłą) płetwę Mam nadzieję, że mnie teraz nie skasujecie za głupi wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Będzie Pan zadowolony! Ja się ciągle boję zaryzykować tego kopyta na swoją szeroką płetwę... a kusi, znowu kusi. Mają co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Świetny wybór. Bardzo ładne buty. Gratuluję zakupu. Szybka decyzja i strzeliłem czarne Herring Charles II. Nie mam klasycznych czarnych oksfordów, same derby, więc będzie uzupełnienie szafy. Z szybkiego rozpoznania w sieci wyszło, że kopyto powinno nadawać się na moją (raczej szczupłą) płetwę Mam nadzieję, że mnie teraz nie skasujecie za głupi wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Dzięki za "fidbek". Teraz czekam z utęsknieniem na przesyłkę i mam nadzieję*, że będą pasowały. EDIT: *bo przymierzyłem ASy oferowane ostatnio na forum przez Tanatosa i leżały mi idealnie - również były na smukłym kopycie. EDIT 2: łał, Herring działa ekspresowo, paczka już odebrana przez DHL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Serwis Herringa jest rewelacyjny, jutro na 90% możesz spodziewać sie butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Serwis Herringa jest rewelacyjny, jutro na 90% możesz spodziewać sie butów Jestem w szoku, naprawdę. Buty kliknąłem wczoraj około 15, zapłaciłem od razu PayPalem, DHL dostarczył je dziś do mojego biura o 13:30. Jeszcze NIGDY nie zostałem obsłużony w takim tempie z zagranicy, i tylko 2 razy w Polsce. Buty okazały się IDEALNE, nie wiem, czy w ogóle będę je musiał rozchodzić. Herring ma we mnie od dzisiaj fanatycznego wyznawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Hehe. Witamy w Klubie Wyznawców ja już niemal nie myślę o innych firmach gdy chce kupić buty. Czasami spoglądam na Carminę, ale nigdy nie ma,m kasy, gdy jest coś ciekawego, albo nie ma mojego rozmiaru. U herringa można za to porozmawiać, zniżkę nawet 20% wynegocjować jak się i nich kupuje regularnie, a nawet można sobie rozmoary rezerwować i odkładać, żeby nie zakosili z przed nosa Pochwal się butami w jakiejś stylizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Pochwal się butami w jakiejś stylizacji Zamieszczę pewnie fotki butów we właściwej im sytuacji , ale do stylizacji to mnie daleko. Garnitur wrzucam na grzbiet w roli ubranka roboczego, krawat, poszetka i wio zarabiać na spłatę kredytu frankowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Ja również dołączyłem właśnie do fanów obsługi Herringa już na samym początku swojej przygody z obuwiem GYW Zamówienie w czwartek około 15ej a w piątek buty już na nogach na pierwszej przymiarce. Udało mi się kupić czarne oxfordy Herring Mayfair za 95 funtów jako slight second Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Buty okazały się IDEALNE, nie wiem, czy w ogóle będę je musiał rozchodzić. Nowo zakupione Herringi Charles II zabrałem w pierwsze wyjście w sobotę do opery. Wyszedłem z założenia, że nie będę zbyt wiele chodził, a i czas wyjścia jest limitowany do 4 godzin. Byty okazały się bardzo komfortowe, idealne na moją nogę - zero dyskomfortu, otarć, uczucia twardej skóry, zmęczenia, rozbijania.... Czyli tego, czego doświadczyłem z Loake'ami czy Shoepassion. Na razie niczym ich jeszcze nie przesmarowałem, czekam na nowy krem z multirenowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Na stronie Herringa zostały jeszcze w obniżonej cenie buty Herring Edward2 rozm.7,kopyto 109. Mam pytanie do posiadaczy butów na kopycie-czy na moją stopę długość 26,5cm będą pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 długośc AS 109 rozm 7.5 - podeszwa - 29.9 cm. Patrząc na but mogę powiedzieć, że pięta jest wysynięta jakieś 1.5 - 2 mm, poza obcas na zewnątrz buta, a czybek 3 mm jest kr od końca podeszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Jeszcze pytanie o szerokość-można je zaliczyć do szerokich kopyt? Mam buty Church's rozm.7 na kopycie 100 i jest bardzo wąskie,na długośc jest w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uke Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 @fan_dobrego_buta Prawie 3,5 cm różnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Na stronie Herringa zostały jeszcze w obniżonej cenie buty Herring Edward2 rozm.7,kopyto 109. Mam pytanie do posiadaczy butów na kopycie-czy na moją stopę długość 26,5cm będą pasowały? Śmiem twierdzić, że nie bardzo - dla Ciebie to chyba rozmiar 8.... Ale może jeszcze ktoś się wypowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Dla stopy 275mm mam 8.5 uk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Filip,ja mam stopę 26,5cm jaki rozmiar wybrać na to kopyto 109. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 @fan_dobrego_buta Prawie 3,5 cm różnicy??? Ja podałem długość w rozm 7.5 gdyż wcześniej byłem o to proszony. Aby sprostować - mój wpis nie był sugestią rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Jak już kiedyś ktoś zauważył, bardzo trudno doradzić w taki sposób, gdyż mamy długość i kilka szerokości, gdzie but może być zbyt obszerny lub wąski. Ogólnie AS kopyto 109 osobiście uważam, jest całkiem długie jednak dość wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Dziękuję Wam koledzy za porady,nie będę ryzykował kupna tych butów w rozmiarze 7. Mogą być za małe na moją stopę,spokojnie poczekam na następną okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Noszę te nowo kupione Charlesy II i wkurza mnie instrukcja dostarczona wraz z butami, aby pierwsze kilka założeń było po około 3 godzin. Kapcie wygodne, chciałoby się normalnie... Całe szczęście, że dziś pierwsze spotkanie miałem nieco za Poznaniem, ale dość blisko domu. Po spotkaniu zahaczyłem o dom i zmieniłem kapcie. Ale to trochę zboczone... Skąd taki wymóg? No i oczywiście mam wątpliwość, czy zelować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Nie zeluj, nie ma potrzeby. Chodź często, jak masz ochotę, to tylko buty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Jakieś opinie o Knightsbridge albo Mayfair? Jak wypadają jakościowo w porównaniu do Yanko albo Shoepassion? Czy można jakoś porównać kopyto do Yanko 915 albo 962? Dobry wybór na pierwsze czarne oksfordy? http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3447 http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=448 EDIT: nikt nic nie wie? Znalazłem informację, że Knightsbridge to Loake for Herring, a Mayfair to Barker for Herring. Przy tej samej cenie (i wg mnie ładniejszym kopycie) zaryzykuję chyba z Mayfair jeśli nikt nie będzie próbował mnie odwieść od tej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiKo Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 To i ja się dołączę. Wczoraj w nocy zamówiłem, a dzisiaj już na nogach. Expresssss! Kupiłem Loake RL564T na kopycie 3625, brązowy zamsz. Zastanawiałem się nad rozmiarem po przejściach z Merminami (których jednak nie zamówiłem z uwagi na zdecydowanie inną opinię producenta na temat rozmiaru) i udało mi się trafić prawie idealnie. Mam stopę 275mm, szeroką na 103-105mm, ale bardzo "niską" w palcach, podbicie też niezbyt wysokie. Zamówiłem 8F i jest ok.... poza zejściem się przyszwy - 1cm przerwy - ale mam nadzieję, że się trochę ułoży. Na długość ok, na szerokość ok. Zobaczymy jak sie rozchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi