Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Herring Shoes

zw1920

Rekomendowane odpowiedzi

Szybka decyzja i strzeliłem czarne Herring Charles II. Nie mam klasycznych czarnych oksfordów, same derby, więc będzie uzupełnienie szafy.

Z szybkiego rozpoznania w sieci wyszło, że kopyto powinno nadawać się na moją (raczej szczupłą) płetwę :)

Mam nadzieję, że mnie teraz nie skasujecie za głupi wybór :oops:?

Świetny wybór. Bardzo ładne buty. Gratuluję zakupu.

Szybka decyzja i strzeliłem czarne Herring Charles II. Nie mam klasycznych czarnych oksfordów, same derby, więc będzie uzupełnienie szafy.

Z szybkiego rozpoznania w sieci wyszło, że kopyto powinno nadawać się na moją (raczej szczupłą) płetwę :)

Mam nadzieję, że mnie teraz nie skasujecie za głupi wybór :oops:?

:)

Dzięki za "fidbek". 

Teraz czekam z utęsknieniem na przesyłkę i mam nadzieję*, że będą pasowały. 

EDIT: *bo przymierzyłem ASy oferowane ostatnio na forum przez Tanatosa i leżały mi idealnie - również były na smukłym kopycie.

EDIT 2: łał, Herring działa ekspresowo, paczka już odebrana przez DHL  :shock:

Serwis Herringa jest rewelacyjny, jutro na 90% możesz spodziewać sie butów

Jestem w szoku, naprawdę. Buty kliknąłem wczoraj około 15, zapłaciłem od razu PayPalem, DHL dostarczył je dziś do mojego biura o 13:30. Jeszcze NIGDY nie zostałem obsłużony w takim tempie z zagranicy, i tylko 2 razy w Polsce.

Buty okazały się IDEALNE, nie wiem, czy w ogóle będę je musiał rozchodzić.

Herring ma we mnie od dzisiaj fanatycznego wyznawcę ;)

Hehe. Witamy w Klubie Wyznawców ;) ja już niemal nie myślę o innych firmach gdy chce kupić buty. Czasami spoglądam na Carminę, ale nigdy nie ma,m kasy, gdy jest coś ciekawego, albo nie ma mojego rozmiaru.

U herringa można za to porozmawiać, zniżkę nawet 20% wynegocjować jak się i nich kupuje regularnie, a nawet można sobie rozmoary rezerwować i odkładać, żeby nie zakosili z przed nosa :)

Pochwal się butami w jakiejś stylizacji :)

Ja również dołączyłem właśnie do fanów obsługi Herringa już na samym początku swojej przygody z obuwiem GYW :-) Zamówienie w czwartek około 15ej a w piątek buty już na nogach na pierwszej przymiarce. Udało mi się kupić czarne oxfordy Herring Mayfair za 95 funtów jako slight second

Buty okazały się IDEALNE, nie wiem, czy w ogóle będę je musiał rozchodzić.

Nowo zakupione Herringi Charles II zabrałem w pierwsze wyjście w sobotę do opery. Wyszedłem z założenia, że nie będę zbyt wiele chodził, a i czas wyjścia jest limitowany do 4 godzin.

Byty okazały się bardzo komfortowe, idealne na moją nogę - zero dyskomfortu, otarć, uczucia twardej skóry, zmęczenia, rozbijania.... Czyli tego, czego doświadczyłem z Loake'ami czy Shoepassion.

Na razie niczym ich jeszcze nie przesmarowałem, czekam na nowy krem z multirenowacji.

Na stronie Herringa zostały jeszcze w obniżonej cenie buty Herring Edward2 rozm.7,kopyto 109.

Mam pytanie do posiadaczy butów na kopycie-czy na moją stopę długość 26,5cm będą pasowały?

Śmiem twierdzić, że nie bardzo - dla Ciebie to chyba rozmiar 8.... Ale może jeszcze ktoś się wypowie... 

Noszę te nowo kupione Charlesy II i wkurza mnie instrukcja dostarczona wraz z butami, aby pierwsze kilka założeń było po około 3 godzin. Kapcie wygodne, chciałoby się normalnie...

Całe szczęście, że dziś pierwsze spotkanie miałem nieco za Poznaniem, ale dość blisko domu. Po spotkaniu zahaczyłem o dom i zmieniłem kapcie. Ale to trochę zboczone...

Skąd taki wymóg?

No i oczywiście mam wątpliwość, czy zelować...

Jakieś opinie o Knightsbridge albo Mayfair? Jak wypadają jakościowo w porównaniu do Yanko albo Shoepassion? Czy można jakoś porównać kopyto do Yanko 915 albo 962? Dobry wybór na pierwsze czarne oksfordy?

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3447

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=448

EDIT: nikt nic nie wie? Znalazłem informację, że Knightsbridge to Loake for Herring, a Mayfair to Barker for Herring. Przy tej samej cenie (i wg mnie ładniejszym kopycie) zaryzykuję chyba z Mayfair jeśli nikt nie będzie próbował mnie odwieść od tej decyzji.

To i ja się dołączę. Wczoraj w nocy zamówiłem, a dzisiaj już na nogach. Expresssss!

Kupiłem Loake RL564T na kopycie 3625, brązowy zamsz. Zastanawiałem się nad rozmiarem po przejściach z Merminami (których jednak nie zamówiłem z uwagi na zdecydowanie inną opinię producenta na temat rozmiaru) i udało mi się trafić prawie idealnie. Mam stopę 275mm, szeroką na 103-105mm, ale bardzo "niską" w palcach, podbicie też niezbyt wysokie. Zamówiłem 8F i jest ok.... poza zejściem się przyszwy - 1cm przerwy - ale mam nadzieję, że się trochę ułoży. Na długość ok, na szerokość ok. Zobaczymy jak sie rozchodzą.