tesla Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Dzień dobry, chciałbym zapytać, czy któryś z Panów miał okazję szyć w Szczecinie krawat? W maju biorę ślub i udało nam się wyszarpać kawałek materiału, który będzie fajnie grał ze strojem Panny Młodej, chciałbym z niego uszyć krawat. Możecie kogoś polecić? Panowie Wójcikowski lub Nietubyć biorą się za takie rzeczy wg Waszej wiedzy? Dostęp do materiału mam bardzo ograniczony, będzie tego jakieś 1,5 metra i więcej nie uda mi się zdobyć, więc chciałbym, aby ktoś zrobił to z głową. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpan Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Dzień dobry, chciałbym zapytać, czy któryś z Panów miał okazję szyć w Szczecinie krawat? W maju biorę ślub i udało nam się wyszarpać kawałek materiału, który będzie fajnie grał ze strojem Panny Młodej, chciałbym z niego uszyć krawat. Możecie kogoś polecić? Panowie Wójcikowski lub Nietubyć biorą się za takie rzeczy wg Waszej wiedzy? Dostęp do materiału mam bardzo ograniczony, będzie tego jakieś 1,5 metra i więcej nie uda mi się zdobyć, więc chciałbym, aby ktoś zrobił to z głową. Pozdrawiam Łukasz Łukasz. Nietubyć nie ma w ogóle doświadczenia jeżeli chodzi o krawaty. Natomiast poszetka.com wykona dla Ciebie krawat z powierzonego materiału. Wysłałem do nich jeden w celu dokonania naprawy oraz materiał na poszetkę, zobaczę jakie będą rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlrussell Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Świetny temat! Mam do skrócenia rękawy w garniturze. Górą, lub dołem z przeszyciem guzików i imitacji dziur na guziki. Do tego skrócenie spodni i lekkie wytaliowanie koszuli. Byłem dzisiaj u p.Wójcikowskiego, ale zaniepokoił mnie podawaniem najprostszych rozwiązań - skróceniem rękawów w marynarce dołem i zostawieniem guzików na swoich miejscach, czy przeszyciem tylko jednego guzika w mankiecie koszuli i przyszyciem go tuż koło drugiego (właściwie by się stykały lub nawet nachodziły). Kogo byście mi polecili? Mam jeszcze ponad dwa tygodnie na te poprawki. Jestem perfekcjonistą i za garnitur też trochę zapłaciłem, więc cena nie gra w zasadzie roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Wiem, że pan Nietubyć jest nadal polecany, jednak ma ręce pełne roboty - możliwe, że w dwa tygodnie się nie wyrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlrussell Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Dziękuję za rekomendację. Świetny fachowiec i przemiła osoba. Zakład jednak bardzo zaniedbany, nieciekawy zapach, ciężko powiedzieć kiedy ostatnio było odkurzane. Wykonane poprawki: zwężenie spodni w pasie, skrócenie spodni, wytaliowanie marynarki, skrócenie rękawów w marynarce od dołu (plus przeszycie guzików i imitacji dziur na guziki), wytaliowanie koszuli, przeszycie guzików w mankietach koszuli. Cena: 150 zł. Ocena wykonania: 5/5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Cena jest atrakcyjna, a jeśli wykonanie bez zarzutu - to jest bardzo atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Cześć, gdzie w Szczecinie znajdę duży wybór guzików? Szukam do marynarki, płaszcza i kardiganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 W Merino przy Piastów był dość spory wybór. Aczkolwiek dawno nie byłem, mogło się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 9 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2015 Czy ktoś w Szczecinie skracał rękawy od góry? Jeśli tak to podzielcie się proszę informacją gdzie i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Czy ktoś zna krawca, który mógłby uszyć porządną dwurzędową kamizelkę (z dostarczonych materiałów)? Wcześniej do wszelkich poprawek/modyfikacji korzystałem z usług Pani Urszuli z ul. Jagiellońskiej 24, ale nie wiem, czy by się tego podjęła. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie i byłby skłonny podzielić się wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Zajrzyj do Nietubycia. Właśnie kończy dwurzędowy kamizelkę dla mnie, jak odbiorę to podzielę się opinią. Jak na razie po przymiarkach wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 To czekam na relację, mam nadzieję, że będziesz ze swojej zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Relacje możesz zobaczyć na żywo, jeśli kiedyś się zdecydujesz myślę, że Pawlik w niej kiedyś przyjdzie na spotkanie. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3662-spotkania-bwb-w-szczecinie/page-4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 @kosiareks odebrałem kamizelkę, jestem bardzo zadowolony. Wszystko zrobione tak jak chciałem. Do obejrzenia zapewne na spotkaniu 12.02, tak jak napisał Wally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Panowie, kusicie Jeśli znajdę czas to postaram się przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Jak najbardziej zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anisky Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Jestem nowy na forum więc po pierwsze, Witam! Po drugie: potrzebuję podpowiedzi, gdzie w Szczecinie najlepiej poprawić garnitur. Uszyłem go na zamówienie u krawca w Gorzowie, który nie do końca zrozumiał moje preferencje i nie dostosował się do nich. Szukam fachowca, który poprawi w szczególności marynarkę i dostosuje ją do mojej sylwetki (skrócenie mrynarki, rękawów, taliowanie marynarki, zwężenie nogawek spodni) i preferencji stylistycznych. Widziałem, że polecacie kilku krawców. Chodzi mi o to by osoba ta konkretnie doradziła mi, jak poprawić to co mam i otrzymać pożądany efekt. Chciałbym uniknąć krawca który mówi: "Ja tak szyje i tak będzie dobrze, a Pan niech nie wymyśla". Czy jest ktoś taki w Szczecinie? Czy Pan Nietubyć to dobry adres? A może ktoś inny? Pomóżcie proszę, bo to ślubny garnitur i MUSI być idealny. Wesele dopiero w sierpniu więc na czasie aż tak mi nie zależy... Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Proponuję na dzień dobry wrzucić dobre zdjęcia garnituru, być może nie ma czego przerabiać i trzeba szyć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Sprawa wygląda tak, że z polecanych przez mnie krawców możesz skorzystać właśnie albo z Nietubycia albo z p. Urszuli na Jagiellońskiej. Każdy z nich powinien być w stanie dokonać takich poprawek jakich sobie życzysz bez "marudzenia", że jak tak nie robię bo to i tamto. Nie wiem jak z ich zmysłem stylistycznym, ale lepiej by było, żebyś to Ty był zdecydowanym klientem. Dobrym pomysłem byłoby, żebyś faktycznie wrzucił te zdjęcia. Wtedy będziesz miał kilka opinii, bo może się faktycznie okazać że są rzeczy których poprawić się nie da. Może niekoniecznie trzeba szyć od nowa zawsze możesz się wybrać z nami na wycieczkę do Hamburga do Suitsupply, tam na pewno coś znajdziesz do sierpnia raczej się wyrobimy (ale to musisz śledzić wątek o spotkaniach lokalnych). Jak chcesz, ja będę w tym tygodniu jechać do Nietubycia po odbiór spodni, więc powiedzmy na miejscu można się spotkać i bym mógł doradzić, jeżeli sam nie jesteś pewien co chcesz zrobić. Jak jesteś zainteresowany wyślij mi PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anisky Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dzięki za szybką odpowiedź. Myślę, że przejdę się do obu zakładów na rozmowę. Sprawdzę czy komuś mogę zaufać . Co do zdjęć to niestety będę mógł je wrzucić około 20 lutego, bo garnitur jest teraz w Gorzowie i nie mam jak go ściągnąć do Szczecina. Do usłyszenia za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anisky Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Cześć. To jest mój garnitur. Co w nim można zmienić żeby wyglądał lepiej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrodaM Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Dziękuję za opinie o krawcach w Szczecinie, także szukam kogoś do przeróbek, płaszcza, spodni, oraz do długotrwałej "współpracy" . Wcześniej korzystałem z usług Pani z Polic jednak powoli obniżyła swoje loty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Cześć. To jest mój garnitur. Co w nim można zmienić żeby wyglądał lepiej? Na pewno rękawy do skrócenia. Plus ramiona wyglądają na trochę za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Rękawy i spodnie do skrócenia (spodnie minimalnie). Z ramionami wiele się nie zrobi - taka konstrukcja. Reszta wygląda dobrze. Buty na śmietnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anisky Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Jak na razie wszystko jest u p. Nietubycia. Rękawy, spodnie i marynarka mają być skrócone. Ramiona maja być zwężone i całość ma być wytaliowana. Materiał to wełna z domieszką jedwabiu, a buty były pożyczone Dam znać jak będzie po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi