Bartek Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Ładnie to wychodzi jak na domoróbkę, myślałem, że dokoła stoją softboxy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Ostatnio szukając dla siebie noża do kuchni natrafiłem na takie oto maleństwo -> http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,17724.0.html i faktycznie mały ale wariat Muszę przyznać, że póki co jestem z niego bardziej zadowolony niż z Victorinoxowego szefa kuchni, po którym spodziewałem się więcej ale mam nadzieję, że zmieni się to jak tylko będę miał system ostrzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Ostatnio szukając dla siebie noża do kuchni natrafiłem na takie oto maleństwo -> http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,17724.0.html i faktycznie mały ale wariat Muszę przyznać, że póki co jestem z niego bardziej zadowolony niż z Victorinoxowego szefa kuchni, po którym spodziewałem się więcej ale mam nadzieję, że zmieni się to jak tylko będę miał system ostrzący. Jeśli masz na myśli szefa kuchni z poniższego linku to mi nie przypadł do gustu. Złe czucie w ręku i trochę denerwowało mnie zgrubienie na brodzie. http://allegro.pl/victorinox-noz-szefa- ... 01859.html Natomiast używam poniższych noży i są o niebo lepsze od kutego szefa kuchni. http://allegro.pl/victorinox-noz-szefa- ... 93317.html http://allegro.pl/noz-kuchenny-victorin ... 61406.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 Ja używam http://www.swissknife.pl/produkt/261,No ... 22-cm.html i z butów nie wyrywa chwilowo, ale to kwestia porządnego naostrzenia myślę. Brat ma węglową Fujiwarę i myślę, że następny nóż też ściągnę z kraju kwitnącej wiśni @B.B. Ta seria jest ekstra i tylko żal, że wegańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Mi ostatnio przypadł na gustu "Kocham gotować" http://kocham-gotowac.pl/ Filmiki z przygotowania: http://www.youtube.com/user/paei100 Typ jest dość śmieszny, fajnie opowiada, a przede wszystkim pokazuje fajne przepisy możliwe do zrealizowania w typowo "męskiej kuchni", plus inne mydło i powidło, czyli jak np. zrobić Red Bulla w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 W odniesieniu do dyskusji wyżej o 'sklepowym' tatarze ukazał się test w necie. http://www.youtube.com/watch?v=QWdjYIL6hF4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wagyu Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Tak ten test dobrze oddaje jakość gotowych tatarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Tatar bardzo ok, do dobrej wódeczki jeszcze bardziej ok. Kocham gotować to jednak jakaś rzeźnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Loom naprawdę twierdzisz, że ten tatar jest bardzo ok? Zrobienie pełnowartościowego tatara z polędwicy albo z ligawy to kwestia 10 minut (bez mycia maszynki ) i "wiesz co jesz". Żeby nie było też jadłem ten "tatar" z Sokołowa i jedyne co mi przypominał to mięsna "ciapka". Dla mnie do wódeczki też jest ok. najlepiej już po 0,5l w krwioobiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 Źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi ogólnie, że tatar dobrą potrawą jest. Nie konsumowałem nigdy gotowych - sklepowych wynalazków. BTW lubię tatara z mięsem "strzępionym" nożem. Nie lubię dodatków typu kapary. Po 0,5 nawet sklepowy może być smaczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 Po 0,5 to można kijem zagryzać A ja tatara zawsze jem z cebulą albo z ogórkiem kiszonym i jajcem surowym, nigdy nie eksperymentowałem z niczym innym. No i bezapelacyjnie najlepszy jest koński, koń to świetne słodkie mięso, szkoda że w Polsce trudno je dostać za sensowne pieniądze (kiedyś sprzedawali w Marcpolu, ale tak poza tym to pewnie tylko w jakiś dość dobrze zaopatrzonych delikatesach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 W Ikei było przez chwilę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 Po 0,5 to można kijem zagryzać A ja tatara zawsze jem z cebulą albo z ogórkiem kiszonym i jajcem surowym, nigdy nie eksperymentowałem z niczym innym. No i bezapelacyjnie najlepszy jest koński, koń to świetne słodkie mięso, szkoda że w Polsce trudno je dostać za sensowne pieniądze (kiedyś sprzedawali w Marcpolu, ale tak poza tym to pewnie tylko w jakiś dość dobrze zaopatrzonych delikatesach). Popytaj w hali mirowskiej, nie wiem jak z mięsem ale kabanosy z konia są jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 Ktoś chyba ostatnio koninę w gratisie serwował z wołowiną BTW polecam poza sardynką do tatarka dorzucić troszkę anchois. Kabanosy z konia są dosyć popularne. O koninę trudno (chyba, że w wołowinie to już standard;)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Some Hats You Wear Indoors. Ktoś z Panów używa w kuchni? http://www.voxsartoria.com/image/47271087020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr86 Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Witam, czy ktos z Panow forumowiczow interesuje sie ruchem slow food? Jesli tak, to moze i zna przypadkiem jakies interesujace strony, a najlepiej blogi kulinarne promujace ten ruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr86 Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 ja tez:) klasyka jest najlepsza. nie znalazlem nigdzie watku, gdzie moglbym sie przedstawic, dlatego zagadalem w dziale kulinarnym, ktory mnie tez bardzo interesuje. pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prozac Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 viewtopic.php?f=1&t=2 - tadam. 1,5 sekundy szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Mi ostatnio przypadł na gustu "Kocham gotować" http://kocham-gotowac.pl/ Filmiki z przygotowania: http://www.youtube.com/user/paei100 Typ jest dość śmieszny, fajnie opowiada, a przede wszystkim pokazuje fajne przepisy możliwe do zrealizowania w typowo "męskiej kuchni", plus inne mydło i powidło, czyli jak np. zrobić Red Bulla w domu Co ciekawe te v-bloger przez swój test parówek został podany do sądu i sprawę przegrał: http://wojtekkardys.natemat.pl/71485,siemanko-witajcie-w-socialowym-kryzysie Podobnie stało się z testem tatarów, również zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Sierpień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Test tatarów był porażający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Test angielskiego jedzenia też był "porażający". Gość ciągle wymiotował, co było mało ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Prawdę jednak mówił. A jego przepisy naprawdę polecam, szczególnie ze pokazuje że szczegółami jak coś robi, zdradza dobre techniki i smaczki, zamiast jak w większości programów wyczarowywac gotowe substytuty znikąd i szczerze to żaden jej przepis nie zajął mi więcej niż godzinę roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Co ciekawe te v-bloger przez swój test parówek został podany do sądu i sprawę przegrał: http://wojtekkardys.natemat.pl/71485,siemanko-witajcie-w-socialowym-kryzysie Podobnie stało się z testem tatarów, również zniknęły. tylko pytanie po co komu robienie RedBulla w domu skoro się to nie opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Prawdę jednak mówił. A jego przepisy naprawdę polecam, szczególnie ze pokazuje że szczegółami jak coś robi, zdradza dobre techniki i smaczki, zamiast jak w większości programów wyczarowywac gotowe substytuty znikąd i szczerze to żaden jej przepis nie zajął mi więcej niż godzinę roboty. a propos: "siemanko w mojej kuchniii" hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.