+Immune+ Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 http://www.glacagechaussures.com/index.html Dla osób zainteresowanych patynowaniem obuwia, jest to moim zdaniem najlepszy zakład w Europie świadczący takie usługi. Polecam dokładnie obejrzeć wszystkie zakładki, zakład świadczy również usługi odnowi i profesjonalnej renowacji obuwia. Myślałem kiedyś o projekcie forumowym, w którym można byłoby poddać nasze ulubione buty takiemu zabiegowi. Być może kiedyś ktoś coś podobnego zorganizuje, sugeruję kontaktować się w obu sprawach od razu z Paulusem Boltenem. Enjoy! Cytuj
saphir.pl Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Polecam zapoznanie się z materiałem pod tymi linkami: http://www.hom-made.com http://www.hom-made.com/blogue Przygotujcie się na mocne wrażenia Na zachętę: pozdrawiam Cytuj
whale Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Coś niesamowitego, coraz bardziej mi się podobają takie buty ;p szczególnie http://hom-made.com/blogue/index.php?po ... ina-by-Hom są super Aż się chce samemu rozpocząć zabawę, na początku na jakiś podniszczonych oczywiście;) Pozdrawiam Cytuj
TYTUS Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Saphirze kiedy w Twojej ofercie będzie więcej kolorów farb do malowania skór? Cytuj
saphir.pl Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 W zasadzie już moglibyśmy rozlewać, bo pełna paleta jest tylko w dużych pojemnościach. Jutro postaram się zrobić coś w tym, kierunku, by oferta kolorów poszerzyła się w pojemnościach 50ml. Jak się uda poinformuję w tym wątku. Kolorystyka powinna być mniej więcej taka: pozdrawiam edit: 50ml a nie 25ml oczywiście W weekend niestety nie da rady, ale na początku tygodnia rozszerzenie palety kolorów powinno już być możliwe. Poinformuję o tym w tym wątku. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Przed nałożeniem wosku, po trzykrotnym farbowaniu: Po dwukrotnym woskowaniu i wypolerowaniu: Swoją drogą, buty są naprawdę przepiękne. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Prezentują się świetnie. I mój ulubiony kolor Świetna robota. pozdrawiam Cytuj
+Immune+ Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Co to za buty?Imai Hiroki. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 A jak Imai Hiroki to trafiłem właśnie jeszcze na taki efekt: http://plaza.rakuten.co.jp/ohwyohwyohwy ... 708120001/ Bardzo mi się podoba. pozdrawiam Cytuj
+Immune+ Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 On jest dużym oryginałem, bo wszystkie efekty uzyskuje przy pomocy bawełnianej szmatki, w specjalny sposób złożonej na rogach. Nie używa szczotek do nakładania pasty i farby. Cytuj
jkrol Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 On jest dużym oryginałem, bo wszystkie efekty uzyskuje przy pomocy bawełnianej szmatki, w specjalny sposób złożonej na rogach. Nie używa szczotek do nakładania pasty i farby.O, ja też używam szmatki zamiast mazaków. Może mi wyjdzie kiedyś coś podobnego Cytuj
+Immune+ Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Masaru Okuyama i jego pierwsza przygoda z patynowaniem butów. Nie wiem jedynie dla kogo zrobił te buty. Podejrzewany jest Berluti. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Witam! Obiecałem, że dam "cynk" zainteresowanym farbami w szerszej palecie kolorów. Żeby nie spamować nadto, informuję tylko, że farby Saphir dostępne są już w szerszej palecie kolorów pod linkiem: http://www.multirenowacja.pl/tinture-fr ... olory.html Dostępne kolory: pozdrawiam Cytuj
saphir.pl Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Myślę, że się spodoba: Cytuj
pszemau Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Podsumowując: nakładasz barwnik w dowolnych kombinacjach na surową skórę, a później po prostu pastujesz woskiem? To cała filozofia? Cytuj
saphir.pl Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 No właśnie To naprawdę nie takie trudne, choć nie każdy rodzaj skóry tak pięknie i łatwo daje się patynować Cytuj
pszemau Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 ok, to wrócę do pytania, które tu już padało, ale odpowiedź nie była dla mnie rozstrzygająca: warto próbować na starych czarnych butach, czy będą za ciemne nawet po zmyciu wierzchniej warstwy wykończenia, by próbować nadawać im inny kolor? Cytuj
meqoq Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 ok, to wrócę do pytania, które tu już padało, ale odpowiedź nie była dla mnie rozstrzygająca: warto próbować na starych czarnych butach, czy będą za ciemne nawet po zmyciu wierzchniej warstwy wykończenia, by próbować nadawać im inny kolor?Z tego co dowiadywałem się wcześniej, to będą za ciemne. Ale może ciemny brąz da się osiągnąć... Nie wiem, na czym Ci zależy. Cytuj
pszemau Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 ok, to wrócę do pytania, które tu już padało, ale odpowiedź nie była dla mnie rozstrzygająca: warto próbować na starych czarnych butach, czy będą za ciemne nawet po zmyciu wierzchniej warstwy wykończenia, by próbować nadawać im inny kolor?Z tego co dowiadywałem się wcześniej, to będą za ciemne. Ale może ciemny brąz da się osiągnąć... Nie wiem, na czym Ci zależy. Jedyne buty, z ktorymi mógłbym tego spróbować, są czarne i jako takich nie założę ich już pewnie nigdy. To byłaby świetna okazja, żeby spróbować czegoś szalonego, ale brąz/wiśnia to mało szalone kolory, więc nie wiem, czy się zdecyduję Cytuj
+Immune+ Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Bez problemów z czarnych możesz zrobić np. ciemnozielone lub karmazynowe buty. Cytuj
pszemau Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Bez problemów z czarnych możesz zrobić np. ciemnozielone lub karmazynowe buty. O, i to jest jakaś myśl. Albo chociaż granat! Cytuj
slamacek Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Bez problemów z czarnych możesz zrobić np. ciemnozielone lub karmazynowe buty. Ty to potrafisz człowieka do szaleństwa doprowadzić karmazynowe powiadasz... już wiem jaki docelowo kolor otrzymają lotniki Sikory Cytuj
constantin Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Witam, kilka miesięcy temu kupiłem w SH buty, które prezentowałem na forum ( określone jako woły robocze), postanowiłem coś z nimi zrobić.. efekty na fotkach Pozdrawiam N. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Trochę większe zdjęcia by się przydały Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi