+Immune+ Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 http://www.glacagechaussures.com/index.html Dla osób zainteresowanych patynowaniem obuwia, jest to moim zdaniem najlepszy zakład w Europie świadczący takie usługi. Polecam dokładnie obejrzeć wszystkie zakładki, zakład świadczy również usługi odnowi i profesjonalnej renowacji obuwia. Myślałem kiedyś o projekcie forumowym, w którym można byłoby poddać nasze ulubione buty takiemu zabiegowi. Być może kiedyś ktoś coś podobnego zorganizuje, sugeruję kontaktować się w obu sprawach od razu z Paulusem Boltenem. Enjoy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Polecam zapoznanie się z materiałem pod tymi linkami: http://www.hom-made.com http://www.hom-made.com/blogue Przygotujcie się na mocne wrażenia Na zachętę: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Coś niesamowitego, coraz bardziej mi się podobają takie buty ;p szczególnie http://hom-made.com/blogue/index.php?po ... ina-by-Hom są super Aż się chce samemu rozpocząć zabawę, na początku na jakiś podniszczonych oczywiście;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Saphirze kiedy w Twojej ofercie będzie więcej kolorów farb do malowania skór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 W zasadzie już moglibyśmy rozlewać, bo pełna paleta jest tylko w dużych pojemnościach. Jutro postaram się zrobić coś w tym, kierunku, by oferta kolorów poszerzyła się w pojemnościach 50ml. Jak się uda poinformuję w tym wątku. Kolorystyka powinna być mniej więcej taka: pozdrawiam edit: 50ml a nie 25ml oczywiście W weekend niestety nie da rady, ale na początku tygodnia rozszerzenie palety kolorów powinno już być możliwe. Poinformuję o tym w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Przed nałożeniem wosku, po trzykrotnym farbowaniu: Po dwukrotnym woskowaniu i wypolerowaniu: Swoją drogą, buty są naprawdę przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Prezentują się świetnie. I mój ulubiony kolor Świetna robota. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Co to za buty?Imai Hiroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 A jak Imai Hiroki to trafiłem właśnie jeszcze na taki efekt: http://plaza.rakuten.co.jp/ohwyohwyohwy ... 708120001/ Bardzo mi się podoba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 On jest dużym oryginałem, bo wszystkie efekty uzyskuje przy pomocy bawełnianej szmatki, w specjalny sposób złożonej na rogach. Nie używa szczotek do nakładania pasty i farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 On jest dużym oryginałem, bo wszystkie efekty uzyskuje przy pomocy bawełnianej szmatki, w specjalny sposób złożonej na rogach. Nie używa szczotek do nakładania pasty i farby.O, ja też używam szmatki zamiast mazaków. Może mi wyjdzie kiedyś coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Masaru Okuyama i jego pierwsza przygoda z patynowaniem butów. Nie wiem jedynie dla kogo zrobił te buty. Podejrzewany jest Berluti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Witam! Obiecałem, że dam "cynk" zainteresowanym farbami w szerszej palecie kolorów. Żeby nie spamować nadto, informuję tylko, że farby Saphir dostępne są już w szerszej palecie kolorów pod linkiem: http://www.multirenowacja.pl/tinture-fr ... olory.html Dostępne kolory: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Myślę, że się spodoba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Podsumowując: nakładasz barwnik w dowolnych kombinacjach na surową skórę, a później po prostu pastujesz woskiem? To cała filozofia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 No właśnie To naprawdę nie takie trudne, choć nie każdy rodzaj skóry tak pięknie i łatwo daje się patynować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 ok, to wrócę do pytania, które tu już padało, ale odpowiedź nie była dla mnie rozstrzygająca: warto próbować na starych czarnych butach, czy będą za ciemne nawet po zmyciu wierzchniej warstwy wykończenia, by próbować nadawać im inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 ok, to wrócę do pytania, które tu już padało, ale odpowiedź nie była dla mnie rozstrzygająca: warto próbować na starych czarnych butach, czy będą za ciemne nawet po zmyciu wierzchniej warstwy wykończenia, by próbować nadawać im inny kolor?Z tego co dowiadywałem się wcześniej, to będą za ciemne. Ale może ciemny brąz da się osiągnąć... Nie wiem, na czym Ci zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 ok, to wrócę do pytania, które tu już padało, ale odpowiedź nie była dla mnie rozstrzygająca: warto próbować na starych czarnych butach, czy będą za ciemne nawet po zmyciu wierzchniej warstwy wykończenia, by próbować nadawać im inny kolor?Z tego co dowiadywałem się wcześniej, to będą za ciemne. Ale może ciemny brąz da się osiągnąć... Nie wiem, na czym Ci zależy. Jedyne buty, z ktorymi mógłbym tego spróbować, są czarne i jako takich nie założę ich już pewnie nigdy. To byłaby świetna okazja, żeby spróbować czegoś szalonego, ale brąz/wiśnia to mało szalone kolory, więc nie wiem, czy się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Bez problemów z czarnych możesz zrobić np. ciemnozielone lub karmazynowe buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Bez problemów z czarnych możesz zrobić np. ciemnozielone lub karmazynowe buty. O, i to jest jakaś myśl. Albo chociaż granat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Bez problemów z czarnych możesz zrobić np. ciemnozielone lub karmazynowe buty. Ty to potrafisz człowieka do szaleństwa doprowadzić karmazynowe powiadasz... już wiem jaki docelowo kolor otrzymają lotniki Sikory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Witam, kilka miesięcy temu kupiłem w SH buty, które prezentowałem na forum ( określone jako woły robocze), postanowiłem coś z nimi zrobić.. efekty na fotkach Pozdrawiam N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Trochę większe zdjęcia by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi