bartazz Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Mnie od razu rzuciło się w oczy to urządzenie dla leniwych http://www.clatronic.pl/agd-do-domu/poz ... -3183.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Mnie od razu rzuciło się w oczy to urządzenie dla leniwych http://www.clatronic.pl/agd-do-domu/poz ... -3183.html Ja tu widzę zamówienie forumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Skoro istnieją woskowane kurtki, to można też pomyśleć o woskowanych swetrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Skoro istnieją woskowane kurtki, to można też pomyśleć o woskowanych swetrach Woskowane kurtki, a właściwie płaszcze - to nadanie nieprzemakalności kiepskiej z założenia bawełnianej tkaninie. Kurtka, lub płaszcz z wełnianego sukna nie wymaga woskowania i radzi sobie dobrze z deszczem. Podobnie jest z swetrami. Ewentualnego woskowania wymagają wyroby swetropodobne, wykonane z nie wiadomo czego, czyli z byle czego. Nazywane potocznie wełnianymi zresztą. Dobry wełniany sweter nie wymaga woskowania, ani podobnych zabiegów. Wysokiej klasy sweter z Islandii radzi sobie doskonale nawet przy ulewnym deszczu. Również oryginalne norweskie swetry nie wymagają z pewnością woskowania. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Mnie od razu rzuciło się w oczy to urządzenie dla leniwych http://www.clatronic.pl/agd-do-domu/poz ... -3183.html Są nakładki polerskie do wiertarki , choć tutaj pewnie mała wkrętarka makity byłaby lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Vislav, raczej nie miałem zamiaru naprawdę woskować swetru Moja wypowiedź bardziej odnosiła się do tylko jak tym potraktować sweter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Vislav, raczej nie miałem zamiaru naprawdę woskować swetru Moja wypowiedź bardziej odnosiła się do tylko jak tym potraktować sweter? OK dopiero później zauważyłem, że to żarty. Nie chciało mi się dopisywać. o swetrach było poważnie pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2012 Czy któryś z Panów używał kaszmirowych swetrów z Tommy'ego Hillfigera? Zastanawiam się, czy warto je kupić - chodzi o komfort noszenia, wytrzymałość itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pielegnacjaobuwia_pl Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 W Londynie na słynnej ulicy Bond Street kaszmirowy sweter kosztuje nawet 2500 zł. Gdzie w Polsce można kupić kaszmirowy sweter w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 mówimy o dobrym swetrze z dobrego kaszmiru czy swetrze z kaszmiru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Ale jaja:) Roland, właśnie Sergiusz pisał, że to jest BOT, który "rzyca cytatami z różnych blogów" viewtopic.php?f=1&t=332&p=53450#p53450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Mi się wydaje, że raczej ktoś ręcznie kopiuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Właśnie miałem proponować, żeby nie karmić trolla, za pierwszym razem się nie mogłem powstrzymać, ale w sumie to chyba troll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 "Wełniany krawat i sweter w zastępstwie marynarki". http://mr-vintage.blogspot.com/2012/09/ ... stwie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Mam pytanie dotyczące bezrękawników. Od czasu nadejścia coraz chłodniejszych dni myślę o zakupie bezrękawnika, który mógłbym nosić pod marynarką w zestawie garniturowym. Czy bezrękawnik może zastępować klasyczną kamizelkę? Czy nosząc kamizelkę/bezrękawnik można nie zapinać marynarki? Poszukując czegoś znalazłem np. coś takiego http://www.willsoor-shop.pl/swetry/dzia ... 70183.html pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Taki sweter lub bezrękawnik zastępuje kamizelkę w takim sensie, że zasłania linię pasa spodni, a więc gdy mamy go na sobie, nie musimy zapinać marynarki. Natomiast nie zastępuje on kamizelki w sensie formalnym, tzn. nie podwyższa formalności stroju - powiedziałbym nawet, że ją obniża (nie zawsze - mam na myśli głównie ubrania biznesowe). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Dodam, że powinien też być dość dopasowany, wtedy bardzo dobrze modeluje sylwetkę, podobnie jak dobrze skrojona kamizelka. Lepiej kupić o rozmiar mniejszy, wełna i tak się rozciągnie. Idealne rozwiązanie na chłodniejsze dni dla casualowców i ludzi od biznesu którzy nie chcą wkurzać dyrektora na spotkaniach, gdy klienci mylą takiego delikwenta z nim Ja osobiście nie lubię swetrów, bo wszystkie koszule mam albo na spinki albo na mankiet koktajlowy, a i strasznie się przegrzewam przez nadmiar materiału na rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 bardzo dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że poziom nosząc bezrękawnik formalności obniżam. Proszę tylko jeszcze o potwierdzenie, że w ogóle zestaw taki tj. bezrękawnik plus garnitur jest dopuszczalny dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Tak, jest dopuszczalny. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 jeszcze raz dziękuję! więc zamawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Mam pytanie dotyczące bezrękawników. Od czasu nadejścia coraz chłodniejszych dni myślę o zakupie bezrękawnika, który mógłbym nosić pod marynarką w zestawie garniturowym. Czy bezrękawnik może zastępować klasyczną kamizelkę? Czy nosząc kamizelkę/bezrękawnik można nie zapinać marynarki? Poszukując czegoś znalazłem np. coś takiego http://www.willsoor-shop.pl/swetry/dzia ... 70183.html pozdrawiam! jeśli chodzi o akurat ten model to proszę zwróć uwagę na skład - tu mamy po 50 % wełny i akrylu ... radziłbym poszukanie czegoś bardziej wełnianego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 W P&C zawsze są bezrękawniki wełna i wełna + kaszmir w cenie około 100zł. Część noszę już 3 sezon, ładnie się piorą, nie farbują ani nie wytracają koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 dzięki raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Mam drobne pytania - dolny guzik bezrękawnika nosimy zapewne rozpięty ? ( na pamiątkę rzecz jasna kogoś z angielskiej rodziny panującej ) ... i jak się ma długość bezrękawnika do wysokości paska od spodni ?? ma przykrywać klamrę od paska ?? a jak relacje wszycia rękawów w koszuli do bezrękawnika ???bezrękawnik ma je idealnie przykrywać ?? czy może kończyć się bliżej głowy odsłaniając miejsce wszycia rękawów ??? przepraszam za mało fachowe terminy ale chyba wyrażam się dość jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 U mnie raczej zakrywa - źle się czuję w czymś co wyglądałoby na mnie jak ciuch zwinięty "młodszemu bratu". Co do reszty, to przymierz, rzuć okiem w lustro i przekonaj się czy wyglądasz jakbyś ubrał: coś co się skurczyło w praniu / coś o bliżej nieokreślonym workowatym kształcie / coś będącego rozsądnym kompromisem między pierwszym i drugim podanym wariantem. Jeśli masz zamiar nosić bezrękawnik tylko pod marynarką to wiadomo, że musi być raczej dopasowany. Tym guzikiem w sweterku się nie przejmuj bo to nie jest strój formalny , a w praktyce to różnie to będzie wyglądało w zależności od tego jaki kto wychdował obwód w pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi