bar_open Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 mogę ale po co? opis Twojego klasyka "... Kanotier – słomkowy kapelusz z niską płaską główką i niedużym rondkiem, ozdobiony czarną rypsową wstążką. Noszony przez przedstawicieli obu płci. Znakomity jako dodatek do regionalnych strojów kapel ludowych. ... " Edit. wybacza teraz dopiero zrozumiałem że Cię uraziłem, niestety kapelusz przedstawiony przez Ciebie jest niezwykle przaśny co akurat w moim mniemaniu nie jest wadą i bardzo mi się podoba pomysł noszenia takiego ludowego nakrycia głowy z np. letnim garniturem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Podpowiedź: spróbuj porównać oba przedmioty nie sugerując się opisem z aukcji. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Podpowiedź: spróbuj porównać oba przedmioty nie sugerując się opisem z aukcji. Pozdr, wojvv jak bardzo się upierasz napisze wprost ... to rękodzieło polskiego artysty ludowego które przedstawiłeś i które jest sprzedawane na w/w aukcji jest kapeluszem dla zespołów folklorystycznych śpiewających w sezonie letnim repertuar "Dałbym Ci Jasiu dała ..." tudzież "... w zielonej paproci Wojtek Magdę grzm ..." takie jest jego przeznaczenie, zaklinanie rzeczywistości nic nie da ale szanuje Twój wysublimowany gust i jeżeli pragniesz zostać posiadaczem tego przaśnego nakrycia głowy ... co mi do tego, proszę tylko o nienamawianie mnie już do zabawy znajdź 5 różnic na dwóch obrazkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 TO nawet ja widzę znaczną różnicę między tym kapeluszami. Bardziej mi się z tym kojarzy niż z ludowymi zespołami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 co powiecie na to? http://cgi.ebay.com/NEW-GENUINE-MONTECR ... 4388wt_934 http://cgi.ebay.com/Natural-Panama-Hat- ... 2037wt_904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 imho cena całkowita (wliczając koszt wysyłki) nie jest taka fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 45 dolarów to wyjdzie jakieś 155 zł, jeżeli by Cię skasowali w celnym, to chyba jednak lepiej niż 230 w sklepie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 ponad $50 i miesiąc czekania... (ten drugi) a ten pierwszy faktycznie tańszy; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Zawsze wyjdzie poniżej 200 zł, a ostatnio miałem dwa zamówienia ze Stanów i oba szły poniżej 2 tygodni. Zresztą masz tam napisane, że 10 dni od wpłaty. Nie bądź malkontent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 oj tam oj tam ;p (ale poczytaj ten drugi dokładnie. zależnie kiedy dasz zamówienie, skompletowanie do 10 dni, a od tego czasu do miesiąca. wysyłają z ekwadoru, a nie us&a; wysylka zwinietego $15, rozwinietego $30) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Moim zdaniem niecałe 140 zł to dobra cena za oryginalną panamę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 45 dolarów to wyjdzie jakieś 155 zł, jeżeli by Cię skasowali w celnym, to chyba jednak lepiej niż 230 w sklepie, nie? primo - przy takiej wartości UC nie raczy się pochylić, więc będzie bez dodatkowych kosztów (na 99,99%) secundo - 45 dolarów to będzie jakieś 130 złotych max (przynajmniej przy mojej metodyce płacenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 viewtopic.php?f=1&t=572&start=370 zamawiałem dla siebie i @pirat-a (nie było innych chętnych) w http://www.panamahatmall.com/panama_hat_home.php zamówienie/opłacenie 18/05 wysyłka 25/05 dostawa 02/06 uwagi: koszt wysyłki przy zamówieniu powyżej 150$ - gratis synowie Azteków w swej przebiegłości zadeklarowali wartość przesyłki na 40$, to plus niewielkie gabaryty i znikoma waga spowodowała obrzydzenie w UC, więc paczka nie została nawet potraktowana VAT-em (co ostatnio mi się już dawno nie przytrafiło) same kapelusze crème de la crème plus możliwość wybrania gęstości splotu co przekłada się na jakość kapelusza (niestety tez na cenę) jedyny błąd to płatność PayPal (kurs PLN/USD to 3,5), przy karcie prawdopodobnie byłby dużo korzystniejszy (jednak znając realia ameryki południowej zwyczajnie stchórzyłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 45 dolarów to wyjdzie jakieś 155 zł, jeżeli by Cię skasowali w celnym, to chyba jednak lepiej niż 230 w sklepie, nie? primo - przy takiej wartości UC nie raczy się pochylić, więc będzie bez dodatkowych kosztów (na 99,99%) secundo - 45 dolarów to będzie jakieś 130 złotych max (przynajmniej przy mojej metodyce płacenia) Z tego co wiem, tak kiedyś było, to nie było odprawy celnej do 45 dolarów albo była od 45 dolarów. Czyli tutaj mogłaby być teoretycznie. Ale to jest nieistotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 obecnie wartością graniczną jest równowartość 150EUR (na którą składa się wartość towaru i koszt przesyłki) do w/w kwoty przesyłki mogą być obciążone podatkiem VAT powyżej w/w kwoty cło (w stawek w zależności od towaru) i podatek VAT oczywiście można mieć szczęście, ale z tym coraz gorzej a jeszcze jedno magiczne słowo "gift' już nie działa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=1&t=572&start=370 zamawiałem dla siebie i @pirat-a (nie było innych chętnych) w http://www.panamahatmall.com/panama_hat_home.php zamówienie/opłacenie 18/05 wysyłka 25/05 dostawa 02/06 Eh, jak mogłem to przeoczyc, sam w najblizszym czasie bede chcial skorzystac z ich usług :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 obecnie wartością graniczną jest równowartość 150EUR (na którą składa się wartość towaru i koszt przesyłki) do w/w kwoty przesyłki mogą być obciążone podatkiem VAT powyżej w/w kwoty cło (w stawek w zależności od towaru) i podatek VAT oczywiście można mieć szczęście, ale z tym coraz gorzej a jeszcze jedno magiczne słowo "gift' już nie działa ... już kiedys chyba pisałem, ale co tam... w kazdej administracji obowiązuje pewna ekonomika - nie należy brać się za coś, jeżeli koszty przekroczą spodziewane przychody, szczęście tu nie ma prawie nic do rzeczy. Celnicy "zwyczajowo" nie biorą się - jak sądzę z podanego powodu - za coś poniżej mniej więcej 100 dolarów. Przykładowo moje niedawne zamówienie z thetiebar - łączna wartość (z kosztem przesyłki) 85 dolarów, uczciwie zadeklarowana przez nadawcę - brak zainteresowania ze strony służb. Tą metodę mnóstwo rzeczy przyszło mi bez dodatkowych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 już kiedys chyba pisałem, ale co tam... w kazdej administracji obowiązuje pewna ekonomika - nie należy brać się za coś, jeżeli koszty przekroczą spodziewane przychody, szczęście tu nie ma prawie nic do rzeczy. Celnicy "zwyczajowo" nie biorą się - jak sądzę z podanego powodu - za coś poniżej mniej więcej 100 dolarów. Przykładowo moje niedawne zamówienie z thetiebar - łączna wartość (z kosztem przesyłki) 85 dolarów, uczciwie zadeklarowana przez nadawcę - brak zainteresowania ze strony służb. Tą metodę mnóstwo rzeczy przyszło mi bez dodatkowych kosztów zgadzam się z Tobą, ale ostatnio jest to czysty hazard - zamawiam dużo (niestety z poza UE) czasmi "zdarza" mi się zapłacić VAT nawet od 50$ (moja obserwacja prawdopodobnie nie mająca wiele wspólnego z rzeczywistością - przesyłki dostarczane przez pocztę są "bezpieczniejsze" niż te dostarczane przez kuriera np. FedEx) naliczenie podatku VAT jest dosyć szybkie, a poczta dodatkowo nalicza sobie "jakąś" skromną opłatę - efekt ekonomiczny jest zadowalający w przypadku wątpliwości UC, niestety pozostaje wypełnienie deklaracji celnej i dostarczenie przetłumaczonych dokumentów dotyczących transakcji plus ewentualna wizyta na ulicy Łączyny 8 ... ten dreszcz emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 no tak, wiem, że FedEx jest wyjątkowo podły pod tym względem, ale nigdy nie miałem przypadku, żeby przy relatywnie niskiej wartości doszło do naliczenia (tiebar też FedExem wysyła) wracając do tematu ja się kuszę na panamę z ebaya, tylko głowę dokładnie zmierzę wieczorem. Jak będę wyglądał farmersko/ogrodniczo/pszczelarsko, to przynajmniej w miarę niedużym kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 wracając do tematu ja się kuszę na panamę z ebaya, tylko głowę dokładnie zmierzę wieczorem. Jak będę wyglądał farmersko/ogrodniczo/pszczelarsko, to przynajmniej w miarę niedużym kosztem Eh, jak mogłem to przeoczyc, sam w najblizszym czasie bede chcial skorzystac z ich usług :/ może spróbujcie razem (a może jeszcze ktoś się załapie) sklep sprawdzony, ceny od bardzo niskich do kosmicznych, nie zapłacicie za wysyłkę a i rozmiar dobrze trzymają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Ja raz dostałem koszulkę z dziurą zrobioną ewidentnie CELNICKIM NOŻEM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Niestety nie mam czym zrobić lepszego zdjęcia. Byłem dziś i skusiłem się na tę poznańską panamę. W tle klasyczny piec kaflowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Świetna. To chyba taka panama trilby. Jaka jest szerokość ronda? Co to za firma? Jaki sklep w Poznaniu? Przyznam, że akurat takiego trilby szukam bo z szerokim rondem źle wyglądam. Wstążka jest czarna czy też brązowa? Były także inne kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Nie wiem dokładnie jakiej firmy, bo jest wszyta w środku plakietka "panama", przyczepiona była metka Skoczów i jakieś bzdury po angielsku, włosku i niemiecku, a na wszytej metce napisane Made in Italy. Ale trudno, ważne że jest ładna. Szerokość ronda to na ok. 5,5 cm. Tasiemka jest czarna. W środku wszyta bardzo miła w dotyku tasiemka (to chyba ten potnik). Z tych panam ta była jedyna. Były jeszcze w innym kolorze, innej firmy i z szerszym rondem, ale ja właśnie też jakoś nie widzę siebie w takich. Tamte miały też jakieś biedne te wewnętrzne tasiemki. Ta moja była o tyle fajniejsza, że wolałem ją wziąć, chociaż jest odrobinę ciaśniejsza od tamtych. Ale nie uciska i może dzięki temu nie będzie spadać z głowy przy nachylaniu się itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Możesz zdradzić ile płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi