turbopiotr Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Moje doświadczenie z marką: Model Levet na gumowej podeszwie, kupiony w klasycznebuty.pl - po 6 miesiącach użytkowania średnio 2 razy w tygodniu, pękła cholewka w obu butach mniej więcej w miejscu gdzie ażurowe wykończenie pięt i czubków łączy się z podeszwą, trwa procedura reklamacyjna, zobaczymy co z tego wyniknie, Model Levet na skórzanej podeszwie, kupiony w Zalando, po niecałych dwóch miesiącach sporadycznego użytkowania prawy but porozklejał się w 1/3 długości w miejscu łączenia przyszwy (niech mnie ktoś poprawi jeśli użyłem złego określenia) ze skórzaną podeszwą, zgłoszenie reklamacyjne wysłane, j.w. Spodziewałem się dłuższej żywotności butów tej marki. Jak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech.G Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Mam zamszowe double monki od G&B kupione we wrześniu i noszone prawie codziennie i nie widać nic niepokojącego w nich. Z moich doświadczeń trwałość jak najbardziej na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Czy G & B model Levet robiony jest na jednym kopycie? Kupiłem wersję z granatowego zamszu i jest to dość wąski but. Raczej zbyt wąski jak na moją stopę. Na forum krążą opinie że G & B robi szerokie buty. W tym wypadku tak nie jest. Są zdecydowanie węższe niż Berwick'i w tym samym rozmiarze. Czy wersje ze skóry licowej są takie same pod względem szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Mam Levety ze skóry licowej i są takiej samej szerokości co Berwicki 3561. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nytalith Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 mam derby Levet z licówki jak i zamszu i są tej samej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Z tą szerokością butów G&B to trochę taki forumowy mit, upowszechniany zapewne przez kolegów o wąskich stopach. Moje stopy są raczej przeciętne (ani szerokie, ani szczupłe, stosując Yanko jako benchmark jestem w szerokości G, nie F) i Levety ze skóry licowej przy pierwszych założeniach były ciasne, po rozchodzeniu są w sam raz, w podbiciu zapewniają swobodę. Wizualnie również nie sprawiają wrażenia szczególnie szerokich butów, oczywiście nie wyglądają też szczególnie opływowo; ot derby jakich wiele. Takie same wrażenia miałem odnośnie monków Fabian i Levetów zamszowych (jedno i drugie ciasne przy pierwszym założeniu, ze względu na to, że były zwracane z powodu wad, trudno powiedzieć, jak byłoby po rozchodzeniu, ale przypuszczam, że podobnie jak z Levetami licowymi). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Dzięki za Wasze odpowiedzi. Mój rozmiar to 41-42. Stopa raczej szersza. Niestety nie mogę się jeszcze odnieść do Yanko'wego benchmarku Wcześniej zamówiłem monki Fabian r. 42 i były zdecydowanie za duże. 41 levet są ok na długość tylko jakby ciut za wąskie. W palcach trochę cisną. Może się rozejdą? Dla porównania mam monki berwick i te pod względem szerokości są jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Witam wszystkich Panowie, w niedalekiej przyszłości mam zamiar zakupić te oto półbuty : http://www.sklep.klasycznebuty.pl/263,gordon-bros-havret-2323-black.html Moje pytanie do was, czy polecacie ten zakup ? Generalnie to szukam butów do 600 zł które będą do chodzenia na co dzień. W związku z tym buty zostaną podzelowane, więc o kwestie ścieralności podeszwy nie będę musiał się martwić. Na tym forum spotkałem się z opinią, że buty tej oto firmy, pomimo swojej ceny, nie są jednak tego warte. Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w tej kwestii ? Pozdrawiam. Kamil Przed chwilą dosłownie doszły do mnie te buty. Kupione w klasycznebuty.pl. Na nogach wyglądają zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Stosunek ceny (319 zł) do jakości - rewelka. Oczywiście należy je podzelować, bo krupon jaki jest to jest. Ogólnie od siebie, szczególnie w tej cenie, mogę tylko polecić. edit : Po skórze w butach za 300 zł, nie można zbyt wiele oczekiwać, ale można nad nią trochę popracować. Buty pokryte fabrycznie są apreturą. Najlepiej pozbyć się jej, skórę odżywić i jak ktoś lubi popracować nad czubkami. Po lewej stronie but oryginalny, po prawej, po małych zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Też trochę popracowałen nad swoimi i efekt jest zadowalający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Brawo panowie! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Brawo panowie! Skoro tak, to biorę się za czarne, jutro pokażę rezultat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Dzień dobry. Czy któryś z Szanownych Kolegów użytkuje lub użytkował model Havret? Przymierzam się do zakupu tego właśnie modelu, tylko mam wątpliwość co do doboru rozmiaru. Mój rozmiar to 42-43. But wydaje się dość długi więc myślę o rozmiarze 42. Prosiłbym o poradę w doborze rozmiaru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 W moim przypadku rozmiar Levetów jest numer mniejszy, niż większości pozostałych butów. Edit. Nie zauważyłem, że chodzi o Havrety. Myślę, że dobrym wyjściem jest wydrukowanie obrysu wkładki i przymierzenie stopy. Obrysy wkładek są dostępne na stronie producenta, dla każdego modelu/rozmiaru buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyman Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Dzień dobry. Czy któryś z Szanownych Kolegów użytkuje lub użytkował model Havret? Przymierzam się do zakupu tego właśnie modelu, tylko mam wątpliwość co do doboru rozmiaru. Mój rozmiar to 42-43. But wydaje się dość długi więc myślę o rozmiarze 42. Prosiłbym o poradę w doborze rozmiaru. Pozdrawiam Mam Harvet 43. Przy długości stopy 28cm i jej obwodzie 25.5-26 są idealne i przyszwa schodzi się do idealnie. Stopa to regularne UK 9F, jak masz grubszą pewnie będzie problem bo to smukły but. Myślę, że lepiej jakbyś się pomierzył, samo stwierdzenie rozmiar 42-43 niezbyt wiele mówi. Jego długość wynika z francuskiego kroju kopyta... nie sugeruj się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 No ja mam stopę wymiarowo mniej więcej jak Twoja. Długość niecałe 28 cm i obwód 25,5. Chciałem kupić Harvet w jednym z niemieckich sklepów bo teraz promocja jest ale 43 już wyprzedane, więc chyba sobie odpuszczę. W każdym razie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Zdradź, gdzie ta promocja.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyman Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 No ja mam stopę wymiarowo mniej więcej jak Twoja. Długość niecałe 28 cm i obwód 25,5. Chciałem kupić Harvet w jednym z niemieckich sklepów bo teraz promocja jest ale 43 już wyprzedane, więc chyba sobie odpuszczę. W każdym razie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam W Polsce też aktualnie jest na nie promocja popatrz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Polską promocję mam pod kontrolą, trochę kupiłem, myslalem że w niemieckiej inne rozmiary/modele... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Zdradź, gdzie ta promocja.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk http://www.schuhhaus-strauch.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luka5z Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-snuff-gb612a00c-o11.html Co sądzicie? Miał ktoś styczność z tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klasycznebuty.pl Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Polską promocję mam pod kontrolą, trochę kupiłem, myslalem że w niemieckiej inne rozmiary/modele... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Naszą promocję na buty Gordon&Bros już Pan odnotował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Ciekawy opis. "Oksfordki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Naszą promocję na buty Gordon&Bros już Pan odnotował? Trzykrotnie Dzieki za sprowadzenie monkow! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klasycznebuty.pl Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Trzykrotnie Dzieki za sprowadzenie monkow! Polecamy się serdecznie na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 A czy któryś z Szanownych Kolegów mógłby doradzić rozmiar Levetów do mojej stopy (długość ok. 28cm, obwód 25cm)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi