lupin Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 U mnie dokładnie w takich samych butach i w tym samym rozmiarze reguła się nie sprawdziła - 42 były za małe. Kupiłem 43, z czasem się rozbiły, ale nie są za duże. Dlatego zawsze warto znać rozmiar swojej stopy i w zapytać sklep o rozmiar wkładki w danym modelu obuwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Ta rozmiarówka mnie rozwala, na ich stronie przy tym modelu .... rozmiar 45 wkładka 32 cm, rozmiar 44 31cm, rozmiar 43 30cm, rozmiar 42 29cm. Tylko, że nie ma rozmiaru 43 A ja mam wkładki zazwyczaj 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 U mnie dokładnie w takich samych butach i w tym samym rozmiarze reguła się nie sprawdziła - 42 były za małe. Kupiłem 43, z czasem się rozbiły, ale nie są za duże. Ja miałem tak samo, wiec lepiej najpierw przymierzyć a nie sugerować się, że będzie -1 rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mańkowski Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Ta rozmiarówka mnie rozwala, na ich stronie przy tym modelu .... rozmiar 45 wkładka 32 cm, rozmiar 44 31cm, rozmiar 43 30cm, rozmiar 42 29cm. Tylko, że nie ma rozmiaru 43 A ja mam wkładki zazwyczaj 30cm Polecam szablon o którym pisałem kilka postów wcześniej. Należy niedynie pamiętać o poprawnym wydrukowaniu. Najlepiej zmierzyć potem wydruk czy zgadza się z rzeczywistością. Co do mnie, zawsze nosze 45, wg szablonu wyszło mi 44. Zamówiłem 44 jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Witam, dzięki za sugestie, a jak to druknąć prawidłowo ? Nie mam możliwości wydrukować w domu, mam opcje w drukowaniu : dopasuj, faktyczny rozmiar, zmniejszy zbyt duże strony, skala niestandardowa. Czyli chyba faktyczny rozmiar co nie ? To sa opcje jak się drukuje przez adobe reader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Wybierz faktyczny rozmiar, ale po wydrukowaniu upewnij się jeszcze i zmierz skalę. Wtedy będziesz pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Witam, dzięki za sugestie, a jak to druknąć prawidłowo ? Nie mam możliwości wydrukować w domu, mam opcje w drukowaniu : dopasuj, faktyczny rozmiar, zmniejszy zbyt duże strony, skala niestandardowa. Czyli chyba faktyczny rozmiar co nie ? To sa opcje jak się drukuje przez adobe reader. ... wydrukuj rozmiar rzeczywisty na dwóch stronach i sklej go później taśmą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mańkowski Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Witam, dzięki za sugestie, a jak to druknąć prawidłowo ? Nie mam możliwości wydrukować w domu, mam opcje w drukowaniu : dopasuj, faktyczny rozmiar, zmniejszy zbyt duże strony, skala niestandardowa. Czyli chyba faktyczny rozmiar co nie ? To sa opcje jak się drukuje przez adobe reader. Z tego co pamiętam drukowałem faktyczny rozmiar. Jednak polecam po wydruku zmierzyć czy wartości się zgadzają ze skalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Doszły do mnie dziś moje gordony. na zdjęciu problem w jednym z butów. wiem, że to nie jest normalne, bo jeden z użytkowników miał to samo i dostał zwrot jakiejś kwoty. kupione w zalando, co zrobić? odsyłać, pisać o jakiś rabat czy może coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Zależy jak bardzo Ci to przeszkadza i co chcesz osiągnąć Jeśli to niewielki problem, walcz o rabat lub zwrot części wydanych pieniędzy. Jeśli jesteś taki jak ja, będzie Ci to chodzić po głowie i wkurzać, a jedyną opcją jest wymiana/zwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Staraj się wywalczyć rabat. Jak się uda otrzymać mały, podzelujesz buty i trochę to zminimalizuje, jakby się udało wywalczyć większy, to podzeluj i obniż wysokość obcasów, wtedy będzie już wszystko ok i buty Ci posłużą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 szewc24.pl mogłbyś mi powiedzieć jak sformułować tą wadę, bo w fomularzu nie można dodawać załącznika, a jakoś muszę ich zachęcić, żeby mi odpisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Tak na szybko, to napisałbym coś takiego : W zakupionej parze butów stwierdziłem brak równoległości obcasów do podłoża, skutkiem czego zaburzona jest motoryka chodu. Poruszanie się w butach powoduje dyskomfort i ból stóp od strony śródstopia. Z tego co się zorientowałem zasięgając stosownej opinii, wada produkcyjna może być skorygowana w warsztacie szewskim, a ze względu na fakt, że buty podobają mi się i chciałbym je zatrzymać, proszę o informację, czy jest możliwe udzielenie przez Państwa rabatu z tego tytułu, a jeżeli tak to w jakiej wysokości. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 dostałem 15 procent rabatu na kolejne zakupy, i napisano, żebym odesłał produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 To się nie wysili, żeby nie rzec, że spuścili po brzytwie. Za tydzień ma być w weekend promocja -20% na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Parę osób z forum (w tym ja) reklamowało taką wadę i dostało rabaty na naprawę butów. Może jest tak, że wiele par Gordonów na Zalando ma tę wadę - więc sklep widzi, że ludzie się połapali i reklamują jeden za drugim - no i przestał dawać rabaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Teoretycznie można zwrócić te buty i zamówić ponownie z rabatem. Wyjdzie na to samo - a Zalando poniesie koszty 2 dodatkowych przesyłek. Teoretycznie jest szansa, że trafią się buty bez wady. W Zalando w obsłudze klienta pracują zapewne studenci, którzy mają wyznaczone "widełki", w których mogą się poruszać. Najprościej jest napisać "jak nie pasuje, to proszę odesłać". Tylko nie po to się dokonuje zakupu, aby podejmować ryzyko straty czasu na dostawy i zwroty - a u nich kontrola jakości okazuje się być zerowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Pół roku temu kupiłem G&B Levet 2318, moje pierwsze porządniejsze buty. Trzymałem je na prawidłach, pielęgnowałem, nie chodziłem w nich za często. Jednak właściwie od początku zaczęły robić się na skórze załamania. Nie pamiętam, czy były już takie w pudełku. Zaczęło mnie to zastanawiać dopiero wtedy, kiedy kupiłem inne obuwie, i zauważyłem że na nich nie powstają. Czy moje levety są wadliwe i powinienem pomyśleć nad reklamacją? Załączam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Według mnie wszystko jest w porządku. Na tych nowych butach załamania też pewnie z czasem się pojawią. Lepsze (droższe?) skóry łamią się ładniej niż te w budżetowych butach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Jak pisze @Aron wszytko ok. Aby zminimalizować łamania, należałoby usunąć apreturę fabryczną i najlepiej rekoloryzować cholewki butów, później krem i nie poznasz swoich butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 No to w porządku, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Jak pisze @Aron wszytko ok. Aby zminimalizować łamania, należałoby usunąć apreturę fabryczną i najlepiej rekoloryzować cholewki butów, później krem i nie poznasz swoich butów Rafał, sugerujesz naniesienie nowej farby w ramach "rekoloryzacji"? Czy krem z pigmentem nie wystarczyłby w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Jeżeli mamy do czynienia z apreturą koloryzującą, to najlepszym wyjściem jest po jej usunięciu zafarbowanie/odświeżenie koloru. Przede wszystkim ma to duży wpływ na miejsca pracujące w butach - łamania się skóry. Nie ma później takich jasnych prześwitów, oczywiście pod warunkiem, że użyje się później dobrego kremu, który wniknie w skórę, a nie zostanie (choćby częściowo) na powierzchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Sam krem Saphir nie działa tak, żeby wszystko poprawić, sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi