Vickson Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Mam takie pytanie, czy szelki z kategorii "2 in 1" mają na stałe klipsy czy można się ich pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Używał ktoś z was szelki PROFUOMO z www.eleganckipan.com.pl? Dobra jakość? Są warte swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Mam takie pytanie, czy szelki z kategorii "2 in 1" mają na stałe klipsy czy można się ich pozbyć ? Można, ale pewnie są takie, które wymyślono bez opcji pozbycia się. Ja mam szelki Albert Thurston, które tylko w części "plecowej" są elastyczne (przód nie); bardzo mi odpowiada to rozwiązanie. Mam podobną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Też mam szelki Thurstona z nierozciągliwej taśmy i właśnie zastanawiam się czy szelki elastyczne są wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Też mam szelki Thurstona z nierozciągliwej taśmy i właśnie zastanawiam się czy szelki elastyczne są wygodniejsze.Ja mam takie i takie - nie ma widocznej różnicy. Komfort użytkowania szelek głównie zależy głównie od wysokości stanu spodni. Im wyższy tym lepiej. Przy jednych spodniach z niskim stanem szelki wyrwały mi guziki z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Mam takie pytanie, czy szelki z kategorii "2 in 1" mają na stałe klipsy czy można się ich pozbyć ? Można, ale pewnie są takie, które wymyślono bez opcji pozbycia się. Alberty "2 in 1" pozwalają na wyjęcie klipsów lub skórzanych chwytaków, sprawdzałem ostatnio bo mi się parę wzorów spodobało z tego. Co ważne, tak wyjęte plisy można użyc do innych szelek AT, jakby nas nagle naszła przemożna chęć założenia szelek do spodni bez przyszytych guzików. Też mam szelki Thurstona z nierozciągliwej taśmy i właśnie zastanawiam się czy szelki elastyczne są wygodniejsze.Dla mnie właśnie te nierozciągliwie są o wiele lepsze. Te w 100% rozciągliwe nie trzymają mi spodni za dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Ostatnio znajomy też na to zwracał uwagę (że nie trzymają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2013 Panowie, co w praktycznym użytkowaniu zmienia fakt, że guziki na szelki na plecach są wyżej od linii spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Akurat mam dwie pary podobnych do siebie spodni na szelki, jedne mają guziki jeszcze wyżej niż te na załączonym obrazku. Są dużo wygodniejsze przy siadaniu i ogólnie w noszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Że spytam, jak dziecko, ale dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Biorąc pod uwagę, że spodnie "szelkowe" mają i tak podwyższony stan, 1 czy 2 cm wyżej umieszczone guziki na szelki nie powinny robić wyczuwalnej różnicy, moim zdaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Że spytam, jak dziecko, ale dlaczego? Misza, najprościej jest sprawdzić to doświadczalnie. Załóż kolejno po sobie kilka par spodni dobrze dopasowanych o różnej wysokości stanu. Wszystkie bez paska, lub szelek. W każdych z nich złap dłonią miejsce z tyłu, gdzie przypinasz szelki i spróbuj usiąść, pochylić się itd. Szybko zobaczysz różnicę w pracy spodni i naprężeniach jakie w tym miejscu występują - wnioski nasuną się same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Efekt, o którym piszesz jest niwelowany przez to, że guziki są wyżej niż linia spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Efekt, o którym piszesz jest niwelowany przez to, że guziki są wyżej niż linia spodni?Hmm... jakby to określić. Spodnie z niskim stanem, szczególnie dopasowane- przy schylaniu się jak gdyby pozostają w miejscu, a nasza tylna część ciała wyłazi ze spodni. U niektórych można zobaczyć gatki, albo i kawałek pośladków w ekstremalnych przypadkach. Szelki sobie z tym z trudnością radzą ciągnąc spodnie do góry. Spodnie z wysokim stanem, wspomożone jeszcze "jaskółczym ogonem" i szelkami pozostają w miejscu względem dopasowanego pasa, poniżej już są luźniejsze. W efekcie pupa przemieszcza się wewnątrz spodni bez tendencji do ukazywania się światu. Szelki nie są nadmiernie naprężane, a całość jest komfortowa. Jak już zeszliśmy na temat spodni, to moim skromnym zdaniem większość zestawów ze smokingiem, lub marynarką wygląda kiepsko właśnie i przede wszystkim z powodu spodni. Modny krój zbliża je do "dżinsów" z tym całym dopasowaniem i bardzo niskim stanem. Efekt zazwyczaj bywa kiepski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 TheTieBar wprowadził szelki do swojej oferty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Co sądzicie o szelkach na guziki przy spodniach ze stanem 1-3cm poniżej pępka (plus jedne go zakrywające) i bardzo szczupłej i dość wysokiej sylwetce? Na opadanie spodni z paskiem ani trochę nie narzekam, o szelkach myślę wyłącznie jako o zabiegu stylistycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Co sądzicie o szelkach na guziki przy spodniach ze stanem 1-3cm poniżej pępka (plus jedne go zakrywające) i bardzo szczupłej i dość wysokiej sylwetce? Na opadanie spodni z paskiem ani trochę nie narzekam, o szelkach myślę wyłącznie jako o zabiegu stylistycznym. Zadałeś pytanie i sam sobie odpowiedziałeś Będą zabiegiem stylistycznym. IMO całkiem niezłym jeśli chcesz zwracać na siebie uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 No i właśnie pytam, czy trafionym zabiegiem stylistycznym (i Twoje zdanie już znam) Zdarzają się czasem takie poradniki dla osób o konkretnych sylwetkach - a to, że szerokie klapy dobrze robią na wąskie klaty i odwrotnie, a to, że pionowe paski wysmuklają, a poziome (w tym pasek u spodni) pogrubiają itp. I pod takim kątem pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Ale co to za zabieg stylistyczny? Szelki i tak widać bardzo rzadko. Według mnie, jesli spodnie nie spadają ci z paskiem, to nie ma sensu zebys szedł w szelki. Ja je noszę, bo z paskiem zawsze się meczylem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Ale co to za zabieg stylistyczny? Szelki i tak widać bardzo rzadko. Według mnie, jesli spodnie nie spadają ci z paskiem, to nie ma sensu zebys szedł w szelki. Ja je noszę, bo z paskiem zawsze się meczylem. IMO (udany) zabieg stylistyczny sprawia, że noszący dobrze w czymś wygląda. Niestety to rzadkość więc zrozumiałe jest, że nie wszyscy rozumieją Posługując się przedstawioną przez Ciebie logiką, poszetkę warto nosić tylko jeśli planujesz w nią smarkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 w jakiej odległości od siebie wszywacie guziki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 8cm od środka guzika do środka drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 To zależy od obwodu pasa. Poza tym znam osoby, które wolą nosić szelki na obojczykach i te, które preferują żeby szelki układały się bardziej w "V". Szerokość spodni jest jednak kluczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 1. Czy kupując szelki A. Thurstona płaci się za wysyłkę, nie mogę znaleźć informacji o kosztach wysyłki? 2. Czy noszenie szelek na guziki z materiałowymi zapięciami różni się w komforcie noszenia od tych ze skórzanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Ad 1. Swego czasu (nie wiem jak obecnie) szelki Albert Thurston były dostępne u partnera Stowarzyszenia But w Butonierce - w pracowni Krupa & Rzeszutko: https://www.facebook.com/KrupaRzeszutko/posts/178659648873661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi