maciato Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx16 Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Trochę spóźniłem się z dodaniem zdjęć, wrzucam więc jedno porównawcze ze starymi prawidłami zakupionymi dzięki uprzejmości Immune. Te nowe są trochę płytsze (niższe w podbiciu), lżejsze. Na plus jest bardzo intensywny zapach, uchwyt do wyjmowania oraz jakość szyn (pracują płynnie w przeciwieństwie od tych starych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Wydaje mi się, że są również "niższe", to chyba miał na myśli Kyle. Foto - wrażenie czy tak jest rzeczywiście? dokładnie, widać to jak na dłoni. W moim przypadku byłyby właściwie nieprzydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Zamówiłem, zobaczę. Jednak z tą nieprzydatnością to bez przesady - w przypadku butów długo leżakujących (np. buty letnie zimą) można włożyć wkładkę, a następnie zapakować prawidło. Cena jest ponad 3x niższa od normalnej, warto pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 również zamówiłem, cierpię na stały niedobór prawideł, a mam pary butów, które leżakują nieraz po kilka tygodni czy miesięcy. Zamówienie złożyłem o 13, doszedł niedawno email od firmy kurierskiej, że prawidła już w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Zaryzykowałem i kupiłem także, zwłaszcza po ostatnich zakupach butowych potrzebuje prawideł. Myslę, ze w tej firmie są wlekkim szoku nagły wysyp zamówień na jeden asortyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 I przez takie bańki własnie powstaje kryzys potem Już widzę, że dodali informację o dostępności, do wyczerpania zapasów. A jak z rozmiarem pod względem szerokości względem Cedrusa? Zastanawiam się nad 44-45, chociaż noszę 43, ponieważ u mnie w butach cedrus jest minimalne za wąski, ale przeważnie dobry na długość lub nawet trochę za długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Zamówiłem, zobaczę. Jednak z tą nieprzydatnością to bez przesady skoro jeszcze nie masz, to tym bardziej nie ma co wydawać werdyktów. Zresztą jako rzekłem byłyby nieprzydatne w moim przypadku. Na co mi prawidła, które niemal luźno latają w bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Chcialem zamowic kilka par, ale po zamieszczeniu zdjec mam watpliwosci. Na zdjeciu zamieszczonym przez Maciato, roznica w wysokosci podbicia miedzy prawidlami z allegro, a prawdlami z Kalisza, wydaje sie dosc duza. Chyba jest rzeczywiscie tak jak pisze Kyle, ze one nie spelniaja swojej podstawowej funkcji czyli nie wypelniaja buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Witam, w moim przypadku prawidła także są za "niskie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Na co mi prawidła, które niemal luźno latają w bucie? Ojtamojtam, mozna wczesniej wypchać but gazeta i tylko dopchać prawidłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Właśnie dostałem. Na długość 42 (zamawiałem "42-43") są dobre, w podbiciu mogłyby być faktycznie wyższe, ale tragedii nie ma - w Loake dobrze wypełniają miejsce zginania buta (zero luzów), jedynie pod przyszwą przydałoby się kilka dodatkowych milimetrów. Jak za tę cenę - na pewno warto, zluzuję kilka lepiej wyprofilowanych prawideł w driving mocs itp., a dodatkowo w odwodzie pozostaje patent z wkładką albo inne prowizorki. Jednak do buta o rozmiarze 43 na pewno będą zbyt małe - można ewentualnie sprawdzić 44-45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Właśnie zamówiłem dwie pary (+ kilka innych drobiazgów) w rozmiarze 42-43. Rozpiętość rozmiarówki posiadanego przeze mnie obuwia rozciąga się od 7 do 8 także na któreś z nich muszą pasować Do tej pory korzystałem z 42 cedrusa (vel presidenta) - jak przyjdą to porównam i może wrzucę jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Zamówiłem, przyszły (prawo zachowania stadnego, ciężko się oprzeć) i muszę przyznać, że idealnie trafiłem z rozmiarem. Noszę 42,5-43, zamówiłem 44-45 (podpisane są 44) i u mnie buty od Duranca oraz zamszowe G&B wypełniają idealnie, nawet lepiej niż Cedrus. Są lekko krótsze, bardziej stromo z góry schodzą w dół i są lekko szersze, ale przez to w moim przypadku trochę dalej sięgają do placów. Jedynie na co warto zwrócić uwagę, to że mają trochę gorsze właściwości łamania się w połowie, przez co włożone na próbę do trzewików, są nienaturalnie trudne do wyjęcia. W półbutach tego zauważyć nie można. Moje egzemplarze też nadzwyczaj są starannie wykonane, nigdzie nie ma ubytków. Teraz pojawia się pytanie, nawet jeśli są okazją, to gdyby nawet były 2x droższe, to i tak wciąż 2x-4x tańsze niż oferowane w innych sklepach. Skąd więc taka różnica w cenie? Czy to cena normalnych prawideł jest taka zawyżona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Chińska produkcja i minimalna marża sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Cena zastanawia,wiekszość chińskich producentów sprzedaje prawidła cedrowe w cenie miedzy 5 a 6 dolarów, gdy do tego dodamy transport plus cło i vat to zrobi sie na pewno powyzej 25zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Te za 80zł pewnie tez z Chin tylko marza wyzsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ściernik Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Zamówiłem wczoraj na próbę cztery pary. Właśnie testowałem otrzymane i moim zdaniem wypełniają but idealnie. Noszę duże 41 zamówiłem 42/43. Sprężyna wchodzi tak na 2/3 - 3/4 w bucie. Świetnie wypełniają "przód" buta. Tył buta jest trochę naciągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Przepraszam, że zaświntuszę, ale liczy się szerokość, nie długość Powinny wypełniać but idealnie w miejscu, gdzie but najbardziej pracuje - reszta parametrów jest naprawdę drugorzędna. Jaka jest więc szerokość tych prawideł w śródstopiu i w podbiciu? I jak z regulacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ściernik Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Przepraszam, że zaświntuszę, ale liczy się szerokość, nie długość Powinny wypełniać but idealnie w miejscu, gdzie but najbardziej pracuje - reszta parametrów jest naprawdę drugorzędna. Jaka jest więc szerokość tych prawideł w śródstopiu i w podbiciu? I jak z regulacją? Nie mogę teraz podać liczb bezwzględnych natomiast na szerokość wypełniają moje buty "szczelnie", to znaczy tam gdzie normalnie skóra się marszczy (przód) jest wyprostowana. Ręka nie wyczuła żadnych przestrzeni pomiędzy skórą i drewnem. Zaznaczam jednak, że mam raczej drobną stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Wczoraj zamówiłem kilka par 42-43 (noszę buty o rozmiarze 43) oraz jedną 44-45. Dzisiaj z samego rana dotarła paczuszka więc na prawdę expres. 44 bardzo fajnie wypełniają moje buty, te mniejsze są za krótkie. Nie mam luzu na podbiciu, więc już jest ok. Troszę jednak są za krótkie, ale co to dla mnie;) zamówiłem u teściowej aby mi w jej firmie tokarz dociął odpowiednią długość rurki (dodatkowo 2cm) i wyfrezował otworki jak w tulejce. Będzie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 To i ja się podzielę wrażeniami. Zamówiłem dla żony dwie pary, rozmiar 36-37, przyszły dzisiaj (ekspresowo). Jeżeli chodzi o profil podbicia, to na oko niczym nie różnią się od moich kupionych w "sklepszewski", ale moje są rozmiaru 38 więc mogę się mylić. Bardzo ładnie pachną cedrem, intensywniej niż moje. Jedna rzecz natomiast mnie zastanawia - rozmiar. Włożyłem do butów Ryłko rozmiar 35 idealnie dopasowane, żadnych luzów na podbiciu, jeżeli chodzi o długość ściśnięte prawie maksymalnie. Następnie włożyłem do innych Ryłko, rozmiar 36, na podbiciu minimalny luz, ale wg mnie do zaakceptowania, potem sprawdziłem w Sorelach, rozmiar 35, podobnie jak w Ryłko rozmiar 35 i wreszcie Ecco rozmiar 36. I tu niespodzianka, na podbiciu bardzo duży luz, no i są jakby za krótkie. Odnoszę więc wrażenie, że numeracja tych prawideł jest odrobinę zaniżona, ale w tym przypadku cieszy mnie to, bo nigdzie nie widziałem prawideł rozmiaru 35. Generalnie jestem na tak, zamówię jeszcze dwie pary dla żony i jedną dla siebie. Za te pieniądze, uważam, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Odnoszę więc wrażenie, że numeracja tych prawideł jest odrobinę zaniżona Ja uważam, że jest zawyżona o jeden rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Też miałem problemy z tym wyrażeniem - dla upewnienia się: - zawyżona rozmiarówka - rozmiar jest mniejszy niż powinien być - zaniżona rozmiarówka - rozmiar jest większy niż powinien być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi