bikeman1 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Czyli rozumiem ze brązowe oxfordy na wesele czyli impreze po 18tej, nadadzą sie, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Nie, ale jeśli z jakichś powodów masz założyć brązowe, to oksfordy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Witam serdecznie wszystkich na forum Kupilem granatowy garnitur, mam teraz dylemat co do butow, koszuli i krawatu. Czy takie zestawienie jak na załączonych zdjęciach pasuje na ślub i wesele znajomego? Moim zdaniem wg klasycznych zasad na wspomnianą uroczystość nie nadają się ani widoczne buty (bo nie są czarne), ani koszula (bo ma nieformalną kratkę) ani krawat (bo jest chyba brązowy). Sam zestaw na zdjęciu podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Zestaw ładny, ale typowo dzienny, na okazję wieczorową wykluczony. Biała, gładka koszula, czarne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 A jeszcze takie pytanie, czy ktoś sie orientuje w ogóle co to jest za koszula i krawat? Bo w żadnym sklepie nie moge zlokalizować. Chodzi mi ozywiscie o ten zestaw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 A jeszcze takie pytanie, czy ktoś sie orientuje w ogóle co to jest za koszula i krawat? Bo w żadnym sklepie nie moge zlokalizować. Chodzi mi ozywiscie o ten zestaw: Koszula: http://www.thomaspink.com/Wasps-Check-S ... TERN!check Krawat: http://www.thetiebar.com/order_page.asp ... nValueIds= http://www.thetiebar.com/order_page.asp ... nValueIds= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeverLie2Me Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Mam takie pytanie. Zastanawiam się nad garniturem w kolorze granatowym na ślub i wesele (tak, gram rolę główną) i włąśnie nad brązowymi butami. Jestem świadomy, że nie jest to szczyt wyrafinowania i troche nieformalny ubiór, ale czy w ogóle coś takiego ma prawo przejść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Na własny ślub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Mam takie pytanie. Zastanawiam się nad garniturem w kolorze granatowym na ślub i wesele (tak, gram rolę główną) i włąśnie nad brązowymi butami. Jestem świadomy, że nie jest to szczyt wyrafinowania i troche nieformalny ubiór, ale czy w ogóle coś takiego ma prawo przejść?? Przejść może wszystko , ale na tak formalną okazję buty powinny być czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Pytasz bo chcesz usłyszeć to co już koledzy napisali raz jeszcze, czy żeby usprawiedliwić swój wybór którego zmiany nikt przecież nie jest w stanie na tobie wymusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Mam takie pytanie. Zastanawiam się nad garniturem w kolorze granatowym na ślub i wesele (tak, gram rolę główną) i włąśnie nad brązowymi butami. Jestem świadomy, że nie jest to szczyt wyrafinowania i troche nieformalny ubiór, ale czy w ogóle coś takiego ma prawo przejść?? Jeśli rola główna, to powinny być jednak czarne oxfordy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Mam takie pytanie. Zastanawiam się nad garniturem w kolorze granatowym na ślub i wesele (tak, gram rolę główną) i włąśnie nad brązowymi butami. Jestem świadomy, że nie jest to szczyt wyrafinowania i troche nieformalny ubiór, ale czy w ogóle coś takiego ma prawo przejść?? Nie bardzo rozumiem. Zdajesz sobie sprawę z niepoprawności takiego ubioru, ale zastanawiasz się "czy coś takiego ma prawo przejść", tzn. co ma sie stać? Piorun cię trzaśnie, policja modowa Cie zatrzyma? Obejrzyj zdjęcia z polskich wesel, to dowiesz się jakie wariacje przechodziły i stwierdzisz, że brązowe buty to wybór konserwatywny. To jest tylko Twój wybór, czy chcesz dryfować w stronę łamania zasad ubioru na własnym ślubie, czy wolisz jednak, żeby było "poprawnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeverLie2Me Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Pytam, żeby usłyszeć konkretną odpowiedź. Nie jestem z tych upartych osób i jestem w stanie zaakceptować pewne normy, więc wracam chyba do czarny/czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Pytam, żeby usłyszeć konkretną odpowiedź. Nie jestem z tych upartych osób i jestem w stanie zaakceptować pewne normy, więc wracam chyba do czarny/czarny. Konkretna odpowiedź: Czarne buty. Bez chyba. Garnitur może zostać granatowy (jeśli przez czarny/czarny rozumiałeś zmianę także garnituru na czarny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Koledzy mówili o butach, granatowy garnitur to dobre wyjście, czarny tylko na pogrzeby. (Bo o ile dobrze zrozumiałem to NeverLie2Me napisał że ma zamiar założyć czarne buty i garnitur) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeverLie2Me Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Kurcze, nie wiem czemu, ale mi się jakoś nie widzi, nie pasuje po prostu, żeby do czarnych butów był inny niż czarny garnitur. Ergo jeśli jedynie czarne buty na taką okazję, to tylko czarny garniutur. A jeśli właśnie granatowy garnitur, to tylko brązowe buty do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Kurcze, nie wiem czemu, ale mi się jakoś nie widzi, nie pasuje po prostu, żeby do czarnych butów był inny niż czarny garnitur. Ergo jeśli jedynie czarne buty na taką okazję, to tylko czarny garniutur. A jeśli właśnie granatowy garnitur, to tylko brązowe buty do niego. Nam się widzi inaczej, ale żyjemy w wolnym kraju. W każdym razie życzę wspaniałego ślubu i udanej zabawy na weselu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Kurcze, nie wiem czemu, ale mi się jakoś nie widzi, nie pasuje po prostu, żeby do czarnych butów był inny niż czarny garnitur. Ergo jeśli jedynie czarne buty na taką okazję, to tylko czarny garniutur. A jeśli właśnie granatowy garnitur, to tylko brązowe buty do niego. Tom Ford kiedyś powiedział, że jego ojciec przekazał mu jednoznaczne wskazówki: brązowe buty do szarego garnituru, czarne do granatowego. Zawsze możesz się z Tomem nie zgodzić, ale nie wiem czy w przypadku ślubu warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Do trzyczęsciowego granatowego garnituru wizytowego wieczorem czarne wiedenki/oksfordy i nie ma zmiłuj. Do dziennego garnituru granatowego ciemnobrązowe buty są zapożyczeniem z kręgu śródziemnomorskiego, gdzie czarne buty nie są preferowane. A jak ktoś chce naśladować pracownika londyńskiego City, to granatowy garnitur + czarne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Tom Ford kiedyś powiedział, że jego ojciec przekazał mu jednoznaczne wskazówki: brązowe buty do szarego garnituru, czarne do granatowego. Zawsze możesz się z Tomem nie zgodzić, ale nie wiem czy w przypadku ślubu warto Akurat Tom w kwestii ślubów to słaby autorytet. Ale są 2 opcje, albo googlamy, oglądamy zdjęcia granatowych garniturów z czarnymi butami i oceniamy samemu czy nam to odpowiada czy nie (przy czym googlamy tak z conajmniej ze 100 zdjęć lub więcej bo trudno podejmować decyzję po kilku), albo jeśli nie ufamy swojemu własnemu gustowi wtedy zdajemy się na klasyczne zasady/opinie innych - i wtedy wybieramy coś do czego samemu nie jesteśmy do końca przekonani - choć pozostaje pytanie czy będziemy się w tym dobrze czuć, bo jeśli aż tak ma ci to przeszkadzać, że będzie powodować dyskomfort, może nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Czarny garnitur to kolosalna porażka. Nie idź tą drogą, bo prowadzi ona na manowce. Przeczytaj http://macaronitomato.blogspot.com/2010/01/mit-4-czern-jest-szykowna.html Kurcze, nie wiem czemu, ale mi się jakoś nie widzi, nie pasuje po prostu, żeby do czarnych butów był inny niż czarny garnitur. Ergo jeśli jedynie czarne buty na taką okazję, to tylko czarny garniutur. A jeśli właśnie granatowy garnitur, to tylko brązowe buty do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Nie wiem po co w ogóle pytać, skoro się wie lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeverLie2Me Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 Widzę, że lubicie się pastwić nad nowymi użytkownikami, którzy mają niewiele pojęcia o temacie Pytam, bo myślałem, że wiem, a sytuacja pokazała, że wiem raczej niewiele. Trochę poczytałem w tych linkach i już wiem, że buty czarne oxfordy obligatoryjnie. Do tego chyba bardzo ciemno granatowy garnitur, dwu częściowy, jednorzędowy z dwoma guzikami. Koszula biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 Koledzy nie pastwią się nad Nowym, tylko nad "merytorycznymi" argumentami typu "nie widzi mi się". Będę offline przez jakiś czas, także Panowie nie zróbcie z tej kulturalnej dyskusji bijatyki, bo nie będę miał przyjemności interweniować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 I o to chodzi! Jak już sprawisz sobie ten zestaw, to pochwal się nim na forum. buty czarne oxfordy obligatoryjnie. Do tego chyba bardzo ciemno granatowy garnitur, dwu częściowy, jednorzędowy z dwoma guzikami. Koszula biała. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi