Loom Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Na ślub nie zakładałbym brązu. Zwykle do granatowego/niebieskiego garnituru zawsze zakładam brązowe obuwie. Uważam, że pan młody w czarnym wizytowym garniturze wygląda bardzo poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 że pan młody w czarnym wizytowym garniturze wygląda bardzo poprawnie... (...) w nocy, gdy ten czarny garnitur udaje smoking, ale to tak ni w 5 ni w 10, ani to garnitur, ani to smoking. Zresztą granatowy garnitur później można wykorzystać, czarny będzie wisiał w szafie i się kurzył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loom Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Ja czasem chadzam w czarnym garniturze. Mam dwa: jeden klasyczny i drugi z dwurzędówką. Zakładam go najczęściej wieczorem lub np. na ślub. W ogóle kłopot z tymi weselami i ślubami. Nawiązałem do tego problemu w innym temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (ciach) Mam dwa (garnitury): jeden klasyczny i drugi z dwurzędówką. (ciach) Czy mógłbyś rozwinąć, opisać tą klasyfikację? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loom Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Przepraszam za skrót myślowy. Jeden garnitur czarny ma otwarte klapy, zapinany na dwa guziki, drugi klapy zamknięte sześć guzików (marynarka dwurzędowa). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts