ander Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Filmik z Pitti Uomo http://vimeo.com/25280229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Podsumowałem wydarzenie Pitti Uomo 2011 na Szarmancie http://www.szarmant.pl/pitti-uomo-2011 Jako ciekawostkę. Znalazłem zdjęcie polskiego reprezentanta na Pitti Uomo. Pozostawiam je na blogu bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Podsumowałem wydarzenie Pitti Uomo 2011 na Szarmancie http://www.szarmant.pl/pitti-uomo-2011 Jako ciekawostkę. Znalazłem zdjęcie polskiego reprezentanta na Pitti Uomo. Pozostawiam je na blogu bez komentarza. Świetny tekst. Miałem w tym tygodniu o tym napisać, ale zrobiłeś to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Jako ciekawostkę. Znalazłem zdjęcie polskiego reprezentanta na Pitti Uomo. Pozostawiam je na blogu bez komentarza. I dobrze, bo to zdjęcie komentuje się samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami niektórych osób na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami niektórych osób na forum. Po prostu niektórzy biorą zbyt poważnie elementy "show" przygotowane specjalnie na te dni. Ponadto łatwo jest zauważyć po liczbie fotografujących, że prezentuje się "medialny styl", a głównym celem nie jest elegancja, tylko oryginalność. Co by, jak najwięcej obiektywów ściągnąć na siebie. Niemniej jednak warto jest odnotować feerię kolorów w opozycji do naszej raczej szaro-ponurej rzeczywistości. Pewien pan z Polski pokazał to doskonale pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Mnie tylko to niepokoi ze forum zaczyna sie zamykać na pewien typ ubioru, ostatni nawet zostało to skomentowane pod nowym postem Macaroniego, i musze sie z tym zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Po prostu droga wyjścia z "zaściankowości" jest długa, trudna i wyboista. Nie wszyscy dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Mnie tylko to niepokoi ze forum zaczyna sie zamykać na pewien typ ubioru, ostatni nawet zostało to skomentowane pod nowym postem Macaroniego, i musze sie z tym zgodzić.raczej wciąż jeszcze nie otwarło się na inne podejście. Jak wszyscy "nawróceni", wiele osób traktuje temat ubioru śmiertelnie poważnie. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 jak to neofici, część członków po prostu lubi być zachowawcza i gorliwa w klepaniu reguł sprzed stulecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Nie martw się, nie tyko Ciebie to zaskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Powyżej wspomniany wpis pod najnowszym artykułem macaroniego jest idealnym przykładem demagogii "ucisku złej masy na biedną mniejszość, która ma rację z definicji" Niektórzy po prostu tak krótkich nogawek nie zaakceptują nigdy, co pewnie nie jest wytworem naszych czasów. Kiedyś też ludzie się sprzeczali "czy luźniej, czy ciaśniej" i jak widać, odpowiedzi nie ma, jest tylko indywidualny złoty środek. Mnie raczej lekko oburza forma tych komentarzy - ciasno / krótkie nogawki / kolorowe skarpety / loafersy super, a każdy komu się to nie podoba przedstawia od razu kulturę pszenno-buraczaną. Osobiście nie lubię marynarek bez konstrukcji, preferuję poduszki korygujące ramiona, sztywniejszą konstrukcję z przodu powiększającą klatkę piersiową i umożliwiającą włożenie portfela tak by od razu nie zaznaczał swojej obecności, nudne, szare skarpety i po prostu nie trawię loafersów. Ostatnio dowiaduję się, że tego typu ubranie jest "daleko w tyle". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 nie chodzi o to, że jest w tyle. loafersy jak każde inne obuwie ma swoich przeciwników i zwolenników. jeśli wynika to z osobistych preferencji - ok, natomiast gorzej jeśli ktoś dorabia do tego ideologię. ja lubię bawić się ubraniem, podobnie jak MT staram się nie nosić zbyt formalnie, więc krótsze nogawki, brak skarpet i marynarki z naturalnymi ramionami mi się podobają. sęk w tym, że nie sposób oprzeć się wrażeniu sztywniactwa, skoro na bawełnianą marynarkę mówi się "drelich" a na zamszowe monki "kapcie", zaś nogawki są powodem oburzenia wielu. Najbardziej podobały się formalne garnitury MT zestawione z oxfordami, więc chyba coś jest na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelandro Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 To mój pierwszy wpis na forum. Obserwuję je od dawna, ale jakoś nie było okazji... Zdaje mi się, że duża część użytkowników śmiertelnie poważnie traktuje temat klasycznej, męskiej elegancji. Świetnym przykładem tego zjawiska są komentarze do ww. zdjęć. Mnie pokazane tam zestawienia podobają się bardzo. Zauważcie, jak fantastycznie zestawiane są tam kolory, dodatki. Zdaję sobie sprawę, że to wszystko wystudiowane, ale za to z jakim luzem potem noszone! Koraliki? Pasują! Zegarki noszone nieco inaczej? Świetne! To czysta radość z zabawy stylem. Klasyczna elegancja nie musi być nudna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Wiecej zdjec: http://www.gq.com/style/street-style/20 ... mo#slide=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Palenie jest słabe. Tak samo jak ludzie i ich wola. Panie Święty, daj Pan spokój, każdy ma jakąś słabość. Pijesz pan piwo? Świetna stylizacja, jedynie brak skarpet wywołuje u mnie niesmak. Ale to są loafersy, można wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 mowisz zapewne o tej pierwszej? mi sie duzo bardziej podoba ta w tle. swoja droga, jesli dobrze widze, to szara marynarka jest jakos (o ile jest w ogole?) dziwnie wytaliowana. jak dla mnie sprawia wrazenie zbyt obszernej. i to nie jest kwestia "czytalem na forum ze ma byc szerokosc 50,5cm" tylko pierwszego wrazenia estetycznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Prosze moderatora o usuniecie z tego watku wszystkich wpisów dot. uzywania tytoniu. Nowy wątek o paleniu w sali klubowej. Zaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Alkohol w niewielkich ilościach jest zdrowy, papierosy - nie. bo papierosy to nie tytoń. więcej tam jest trutki na szczury niż tytoniu. a ja np. akurat o tytoniu mówiłem. i absolutnie nie o wypełnianiu się od środka smołą, tylko o paleniu cygar, którymi - jak powszechnie wiadomo - nie zaciąga się. Jan, bez przesady, to są komentarze do zdjęć pitti uomo, których wiele przedstawia włochów z trutką na szczury. Jak dla mnie to moze powstac watek, gdzie przeciwnicy palenia beda nawracac palacych na zdrowy tryb zycia, ale tutaj nie jest to potrzebne. Fajnie, gdyby forum było choc troche uporzadkowane, bo nie jest tylko dla nas, ktorzy czytaja wpisy na biezaco, ale tez dla tych, ktorzy trafia na ten watek za miesiac i pozniej. Osobiscie nie lubie przegladac starych watków, gdzie szukam jakiejs informacji lub ogladam zdjecia, a połowa wpisów jest nie na temat. Zamiast wyrażac swoje oburzenie faktem, ze nie wszyscy uwazaja palenie za nieeleganckie i robia to publicznie w dobrze skrojonych marynarkach, mozna by poswiecić troche czasu na poszukanie zdjec z Pitti Uomo i wklejenie ich do tego watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Panowie po wprowadzeniu regulaminu, za taki offtopic, jak ten o papierosach, ciągnący się na kilka stron będą ostrzeżenia. Zapraszam do sali klubowej na potyczki klanowe viewtopic.php?f=7&t=1054 Temat papierosów uważam za zamknięty w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 popieram To mój pierwszy wpis na forum. Obserwuję je od dawna, ale jakoś nie było okazji... Zdaje mi się, że duża część użytkowników śmiertelnie poważnie traktuje temat klasycznej, męskiej elegancji. Świetnym przykładem tego zjawiska są komentarze do ww. zdjęć. Mnie pokazane tam zestawienia podobają się bardzo. Zauważcie, jak fantastycznie zestawiane są tam kolory, dodatki. Zdaję sobie sprawę, że to wszystko wystudiowane, ale za to z jakim luzem potem noszone! Koraliki? Pasują! Zegarki noszone nieco inaczej? Świetne! To czysta radość z zabawy stylem. Klasyczna elegancja nie musi być nudna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Jesli ktos ich jeszcze nie widzial, to ze wzgledu na ekonomiczna tematyke dominujaca dzisiaj na forum, szczegolnie je polecam Kilka zdjec na zachete: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Wyjątkowo wiele kobiet — wyjątkowo pięknej urody... panowie troszę w cieniu Zdecydowanie dobra odskocznia od tematów gospodarczo — ekonomicznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Gdzie pieniądze i luksus tam z automatu są i piękne kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2011 Wyjątkowo wiele kobiet — wyjątkowo pięknej urody... panowie troszę w cieniu Zdecydowanie dobra odskocznia od tematów gospodarczo — ekonomicznych... Zasada jest, ze nasza elegancja w ubiorze jest tylko tłem dla piekna kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi