Misza Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Oj, na pewno nie stać. Kupiłem materiał renomowanej brytyjskiej firmy za ciężkie pieniądze, także "porządny kaszmir", to nie moja półka cenowa. Inną kwestią jest to, że jak się kupuje materiał (nazwijmy to) szlachetniejszy, to nie dla jego długowieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 ,,O fenomenie kupowania skarpet wełna/kaszmir się nie wypowiem, bo po prostu nie rozumiem jak coś tak gryzącego w nogę i kurczącego się o 50% po 4 praniach można nosić" Kupiłem tylko raz w życiu skarpety wełniane Clazedonii,które się po praniu skurczyły i rzeczywiście sprawiały nie miłe wrażenie w dotyku jak sławne już skarpety z Podhala Dobre przędze nie mają prawa sprawiać dyskomfortu w kontakcie ze skórą,ze swojej strony przetestowałem już kilkanaście różnych firm włoskich i powiem jedno najbardziej lubie zakładać podkolanówki z bawełny filo scozia, są bardzo wytrzymałe i dobrze trzymają się na nodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 No właśnie Ballantyne podobne jest i szlachetny (choć mięknie po kilku-, kilkunastu praniach, a ze względu na gęsty splot nie przypomina na początku 'typowego' kaszmiru), i bardzo długowieczny. Oj, na pewno nie stać. Kupiłem materiał renomowanej brytyjskiej firmy za ciężkie pieniądze, także "porządny kaszmir", to nie moja półka cenowa. Inną kwestią jest to, że jak się kupuje materiał (nazwijmy to) szlachetniejszy, to nie dla jego długowieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 A ile to, to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Tak się składa, że mam zarówno skarpetki Viccel i Burlington. Myślałem, że ktoś wrzuci jakiegoś "czarnego konia", bo muszę przyznać, że mam problem z błyskawicznym mechaceniem i przecieraniem się tych skarpetek. Planuję jeszcze wypróbować wspomniane Falke i Kunert, ale w przypadku podobnej jakości, pozostaje mi już chyba tylko zamawiać kontenerami dotychczasowe marki. ...Dobre przędze nie mają prawa sprawiać dyskomfortu w kontakcie ze skórą,ze swojej strony przetestowałem już kilkanaście różnych firm włoskich i powiem jedno najbardziej lubie zakładać podkolanówki z bawełny filo scozia, są bardzo wytrzymałe i dobrze trzymają się na nodze. Czy możesz polecić jakąś markę, która oferuje skarpetki z wyżej wymienionej bawełny i jest do kupienia przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Zapomniałem jeszcze o Alto Milano. Mam od nich dwie pary i są bardzo porządne. Mają też bawełnę filo scozia, o której pisze Parmigiano. http://menswear.pl/skarpety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Kamil, w malford of london można dostać kilka ostatnich sztuk w cenie poniżej 200 funtów (Ballantyne)Jeżeli chodzi o skarpetki to polecam włoską Alteę, która jest dostępna m.in. u Makarona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 ,,Czy możesz polecić jakąś markę, która oferuje skarpetki z wyżej wymienionej bawełny i jest do kupienia przez internet?" Problem z tymi najbardziej topowymi jak Bresciani,Red sock,Story Loris,Alto Milano,De Pio jest jeden,ceny!Tu nie ma zmiłuj się i trzeba zapłacić minimum kilkanaście euro-regularna cena- za jedną parę skarpet. Nie korzystałem nigdy z zakupów online tego typu asortymentu z prostego powodu, to się po prostu nie opłaca finansowo. W przyszłym tygodniu rozpoczynają się targi Pitti Filati(przędze najróżniejszego sortu,między innymi te wykorzystywane do produkcji skarpet) na które zamierzam się przejść i zbadać szczegółowo ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Coraz bardziej popularne... http://www.oybo.it/collection.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Dla mnie ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 17 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Zgaduje,cena? Też uważam,że ceny włoskich skarpet to istne szaleństwo.Wczoraj specjalnie przemierzyłem Florencję w poszukiwaniu sklepów ze skarpetkami i nie znalazłem nic poniżej 18euro. Zastanawia mnie ile trzeba użyć metrów bądź gram przędzy na parę skarpet.Jeżeli porównamy ceny skarpet do np. bawełnianego swetra gdzie zużywa się na jego wykonanie min 10 krotność jednej pary skarpet to wychodzi,że albo marża na skarpetach jest olbrzymia albo swetry to kiepski interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 jeszcze droższe skarpetki http://www.harrysoflondon.com/product_info/accessories/the-most-exclusive-sock-in-the-world?currency=USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 To może jednak pantharella? Moje ulubione 90% merino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 No cóż jednak można taniej,skarpety wyprodukowane we Włoszech.Jak zwykle w takich sytuacjach zadaje sobie pytanie ,dlaczego włoskie produkty są tańsze poza tym krajem? http://www.soxiety.com/t/socks/men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Chociaż to zakrawa na lekki snobizm (import skarpet z Korei) to informuję o końcówce wyprzedaży w Cnyttan, można kupić czteropaki gdzie cena pary wychodzi ok. 25 złotych. http://www.cnyttan.co.kr/src/products/products_list.php?product_category_id=20&now_page=1 Regularne ceny pewnie też co poniektórzy "przełkną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 30 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 skarpety, made USA:) http://www.dapperclassics.com/Shop/All-Mens-Socks?page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Czy ktoś ma własne doświadczenia z marką Gallo i zechciałby podzielić się nimi publicznie? Mile widziane zarówno te dobre, jak i złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 6 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Miałem jedną parę skarpet 100%bawełna,kupione na wyprzedaży za 30% ceny i to było głownie powodem zakupu.Nie zauważyłem cudownych właściwości z powodu noszenia skarpet tej marki,używają dokładnie tych samych przędz co wszystkie topowe marki z tego segmentu tylko są znacznie od nich droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Ja używam już od dłuższego czasu skarpet Gallo ,uważam ich zakup za bardzo dobry. Trzymają tak zwany fason,nie mechacą się.Dla mnie OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 6 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Dla porównania ceny dwóch topowych firm,skład materiałowy podobny : GALLO http://www.theartofgallo.it/Gambaletto-in-lana-seta-cashmere/P=T28352457U/U?selectedCdItem=3115499 RED http://www.soxshop.it/it/home/43-red-motivo-rigato-calza-uomo-seta-e-cachemire.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Xkoziol, Parmigiano, Mr. Vintage - czy możecie polecić firmy produkujące bardziej wytrzymałe podkolanówki? Bartazz, jestem zadowolony z elbeo, falke i julius kunert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Podkolanówki Berg&Berg produkowane przez Bresciani aktualnie po 10,5 euro: http://bergbergstore.com/accessories/socks.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Cena jak za MD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Wiecie może jak taka mieszanka spisuję się w użytkowaniu? Z tego co mają ofercie tylko ten wzór wpadł mi w oko (ten kolor i granat) http://bergbergstore.com/accessories/socks/over-the-calf-small-pattern-wool-cotton-socks-bordeaux.html Swoją drogą, dla mnie wliczając wysyłkę to dalej trochę drogo (144 zł za dwie pary...) jak za skarpetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Pomyślmy, jakie masz opcje? 1. Nie kupować. 2. Kupić z kimś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi