Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupuję tanie skarpety i ani się nie niszczą jakoś szybko, nie dziurawią, nie kurczą i, co najlepsze, nie czuję w nich gorszego komfortu niż w jakichś ze 100% bawełny itp. Kilkadziesiąt złotych za parę skarpet to dla mnie przesada.

Opublikowano

Ja kupuję tanie skarpety i ani się nie niszczą jakoś szybko, nie dziurawią, nie kurczą i, co najlepsze, nie czuję w nich gorszego komfortu niż w jakichś ze 100% bawełny itp. Kilkadziesiąt złotych za parę skarpet to dla mnie przesada.

i masz rację, pozyskałem dzisiaj wiaderko skarpet z calzedonii po 2 zł i się nie wstydzę!

Ja za swoje 4 pary dałem 28zł, co przy takim wzornictwie i kolorystyce jest ceną bardzo dobrą. Jeśli wspomniane powyżej 2 zł nie są zgrywem, to gratuluję xkoźle okazji sezonu wyprzedaży :D

Opublikowano

W sumie to nie wiem co o tym mysleć. Ciekawe, ile by się znalazło "natchnionych protestanckich kaznodziejów" kiedy ktoś w CMDS-ie wstawiłby zdjęcie w zestawie z białymi GARNITUROWYMI skarpetkami. :? Coś czuję, że teraz na zdjęciach ze studniówek oprócz czarnych "śledzi" będziemy oglądać jeszcze białe skarpetki, a za niedługo hitem będą skarpetki do sandałów, bo przecież u Burberry już takie rzeczy pojawiają się na wybiegu :/

Opublikowano

Mój niedawny zakup, niestety w moim rejonie nie ma outletu Calzedonii a w regularnym sklepie wybór w moim rozmiarze dość skromny. Zdjęcie trochę przekłamuje kolor, który producent określił jako ciemna zieleń.

post-5761-13658924126858_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie dość specyficzne pytanie. Ostatnio kupiłem w Calzedonii bodaj po raz pierwszy skarpety wyszywane w romby (normalnie noszę gładkie). Po wywróceniu na drugą stronę ukazała się konstrukcja jak na fotce poniżej. To norma przy takich wzorach?

post-1174-13658924283482_thumb.jpg

Opublikowano

Prawdę mówiąc, to po Calzedonii nie spodziewałbym się takiego wykończenia skarpet - podobne (a nawet trochę lepiej zrobione) miałem swego czasu z H&M.

Ale żeby tak nie krytykować, to jestem zadowolony ze podkolanówek Calzedonia z wełny merynosowej - nie zbiegły się po praniach (piorę ręcznie - może dlatego), trzymają kolor i nie farbują, a także zapewniają o wiele lepszy komfort termiczny niż bawełniane.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Muszę przyznać, że w porównaniu z zeszłym rokiem, jakość Viccel'a skoczyła znacząco do góry. W porównaniu z zimowymi podkolanówkami (wersja jednokolorowa), skarpety są w tym samym rozmiarze szerze, w wersji winter znacząco bardziej mięsiste (z grubości na polski upał można je przenieść na wiosnę!) no i ściągacz rzeczywiście zaczął trzymać.

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto. Kupiłem kilka par i przede wszystkim zbiegły się przynajmniej o jeden rozmiar oraz kolory trochę wyblakły. Lepiej chyba kupić w Calzedonii. Mają teraz parę ciekawych kolorów w Outlecie na Ursusie.

Opublikowano

Wzory ciekawe, a jak ze składem materiałowym? Widzę, że dość duży przedział jeśli chodzi o rozmiary co może sugerować sporą domieszkę elastyny. Osobiście mam nienajlepsze doświadczenia ze skarpetami typu 40-45 czy 6-12. Noszę rozmiar 41 i najczęściej są po prostu za duże.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://milerszyje.pl/jak-nosic-skarpety.html

Kolanówki z bawełny i wełny bardzo mocno „kleją się” do nogawek spodni garniturowych zaburzając ich swobodne opadanie i odbierając im atrakcyjność. Uniknąć tego można nosząc kolanówki kaszmirowe lub jedwabne. W jednym z poznańskich sklepów z luksusowymi skarpetami dowiedziałem się, że alternatywą jest zakup „sprayu” do kolanówek, który zmniejsza tarcie na linii spodnie-skarpety, ale prawdę mówiąc nigdy nie uciekłem się do tak wyszukanych technologii i nie umiem powiedzieć Wam czy to naprawdę działa. Poza tym kiedy chcesz podróżować ze stylem, najprawdopodobniej spray do skarpet będzie jedną z ostatnich rzeczy, o których pomyślisz pakując swój bagaż.