mbs Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 No już się zdecydowałem prawie na niego, zastanawiam się tylko czy będzie jeszcze w sklepie w poniedziałek. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Parę lat temu w telewizji widziałem był krótki wywiad z pewnym generałem ubranym w cywilny płaszcz. Płaszcz w pionowe pasy: szare i popielate szerokości około 2cm. Udało mi się kupić płaszcz w kratę, ale w takie pasy nigdzie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Co myślicie o skórzanych płaszczach? Oczywiście nie do garnituru, tylko typowo casualowego zakładanego na koszulę i 5-pocket Kusi mnie coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 hm , skórzany płaszcz kojarzy mi się tylko z gestapo look i nigdy nie widziałem takiego który by mi się podobał ( ale może gdzieś takowy jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Co myślicie o skórzanych płaszczach? Oczywiście nie do garnituru, tylko typowo casualowego zakładanego na koszulę i 5-pocket Rozumiem, ze chciales ten plaszcz zestawic z butami, ktore wrzuciles w innym watku? Kusi mnie coś takiego: Uwazam, ze powinienes oprzec sie tej pokusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 To nie są moje buty, a jedynie podobne pod względem kopyta. I oczywiście chciałem go nosić z brązowymi butami. (aczkolwiek niekoniecznie z tymi) Dlaczego skórzane płaszcze są według was nieakceptowalne przy casualowym stylu? (zwłaszcza, że kurtki są już tolerowane) Mógłbym prosić o jakieś argumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Przytniesz go trochę, będziesz jak Brad Pit w Fightclub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshi Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Czy ktoś ma doświadczenia z płaszczami od Charles Tyrwhitt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etiop Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Czy ktoś ma doświadczenia z płaszczami od Charles Tyrwhitt ? Kupiłem kiedyś rainmac'ka w CT. Jestem zadowolony. Solidnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Panowie czy orientujecie sie moze w markach, ktore robia plaszcze (przeciwdeszczowe oraz welniane pea coats) w wersjach long? Nie powiem czego mozna dostac podczas wedrowek po sklepach, prawie wszystko ma za krotkie rekawy:( a jak nie ma, to otwory na rece sa tak olbrzymie, ze rozmiarowo dopasowane okrycie jest strasznie niewygodne (przy ruchach rekoma wszystko sie rusza). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Panowie, czy budrysówka i pea coat będą się nadawały do noszenia na garnitur? Nie mam wątpliwości, że świetnie zagrają z trochę mniej formalnym zestawem koordynowanym (ostatnie zdjęcia kolegi Type), ale zastawnawiam się, czy nadają się do garnituru. Czy ortalionowa parka to już klasyka casual'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Wydaje mi się że tak . Parkę i pea coat zdarza mi się nosić do sportowego garnituru ( w kratę księcia walii ) i wydaje mi się że wygląda to całkiem , całkiem . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Panowie, czy budrysówka i pea coat będą się nadawały do noszenia na garnitur? Nie mam wątpliwości, że świetnie zagrają z trochę mniej formalnym zestawem koordynowanym (ostatnie zdjęcia kolegi Type), ale zastawnawiam się, czy nadają się do garnituru. Czy ortalionowa parka to już klasyka casual'u? Wg GQ, jeśli dla kogoś jest on autorytetem, nadają się. Jeśli chodzi o moje zdanie: parka nie, budrysówka do czegoś mniej formalnego - tak (jak ktoś lubi styl preppy). Bosmanka (pea coat) raczej tylko do samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Petrikauer, dzięki za link. Parka wygląda akceptowalnie, myślę, że to może być w naszym warunkach i przy jeździe samochodem dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Patrick Grant w płaszczu RTW E. Tautz z kolekcji na zimę 2010 (http://etautz.com) oraz w spodniach bez manszetów (viewtopic.php?f=1&t=653&start=0). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryshard Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 U mnie jest tak Koszule sięgają do nadgarstka Marynarki są krótsze o średnicę cygara Płaszcze sięgają, tak jak koszule, nadgarstka Bo, kiedy mamy koszulę + marynarkę + płaszcz, to rękaw płaszcza podwija się wyżej, więc i widać koszule i nie widać marynarki. Proste A co do alternatyw do płaszczy, to tylko Barbour, wosk lub pikowanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Ktoś wie, jak nazywa się ten rodzaj płaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 W temacie z drugiej strony tego wątku - lubię, gdy rękawy płaszcza są minimalnie dłuższe od rękawów marynarki tak, że spod rękawów płaszcza wystaje kawałeczek mankietu koszuli. Dałem do skrócenia w ten sposób wszystkie moje płaszcze i jestem zadowolony z efektu - nie tylko stylistycznego, ale i praktycznego. Często zerkam w biegu na zegarek, więc teraz nie muszę się przekopywać przez kilka warstw odzienia; wystarczy szybki ruch nadgarstka i już wiem, która godzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Panowie, dla tych, co szukają sprawdzonej, "nieażtakdrogiej" propozycji. Christian Berg w Peek and Cloppenburg. Pół roku temu kupiłem sobie kurtkę (świetny rudy kolor, brązowa podszewka i kołnierz). Troszkę bałem się koloru, ale z perspektywy uważam zakup za rewelacyjny. Wczoraj kupiłem sobie drugi egzemplarz (granatowa kurtka, kołnierz, brązowa podszewka). Świetne jest to, że rękawy są dość długie i zmuszony jestem je podwijać, co jest dobrym pretekstem pokazania współgrającej kolorystycznie podszewki. Cena 299. Żadnego logo na zewnątrz. Moim zdaniem bomba, szczególnie, że kolory są zabójcze. Od standardu czarny, granat, po kapitalną zieleń i rudy. Zakrywa marynarkę w całości, z tyłu dwa rozcięcia, na zewnątrz 2 kieszenie otwarte, wewnątrz dwie kieszenie na zamek. Lekko taliowana, ale facet z brzuszkiem też dobrze wygląda. Jak nie ma rozmiaru, można zamówić. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Kupiłem sobie taką: http://www.savilerowco.com/products/men ... -mcj102grn 35 funtów + 8 funtów przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Świetna i kurtka i cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 A i owszem. Jest ciepła, bardzo lekka i zatrzymuje wiatr. Uwaga: rozmiar XL jest naprawdę ogromny - sam mam 190cm wzrostu i 104 w klacie, ale kurtka w tym rozmiarze i tak była sporo za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Jakie tanie (i dobre patrząc po cenie sprzed wyprzedaży) chinosy mają - a ja właśnie szukam paru par na wiosnę Dzięki za link - właśnie zamawiam błękitne i granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi