pszemau Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Spodnie wyglądają genialnie. Cały garnitur masz taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Spodnie wyglądają genialnie. Cały garnitur masz taki?Nie, szyłem tylko spodnie, na garnitur przyjdzie czas. Na pewno jeszcze kilka par spodni uszyję, zanim nadejdzie ta chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Była to mało zręczna próba wyrażenia podziwu dla materiału, który kojarzy mi się jakoś tak dziadkowo - w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu. Nie wiem, dlaczego, ale chciałbym taki garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 ja w piątek zostawiłem jedną marynarkę do taliowania i zwężenia rękawów. Przy odbiorze też obgadam Filipa z p. Kruszewskim . Bardzo fajne spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Spodnie Pan Janusz robi naprawdę najwyższej klasy. Jakość wykończenia naprawdę budzi zachwyt - szczególnie obszycie kieszeni oraz spodni przy nogawce Zachęcony jakością wykonania garnituru, zamówiłem u niego dyplomatkę plus parę spodni z ciężkiej gabardyny z mankietami. Tym razem oczywiście na 24 cm szerokość nogawki, plus trochę krótsze i z efektu jestem naprawdę zadowolony - przy chodzie nie widać skarpet, a jednocześnie nie ma nadmiaru materiału przy bucie. Jednym słowem - jak po spodnie, to do Pana Janusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Świetne wieści - chętnie zobaczyłbym twe spodnie z mankietami. Czy dyplomatka kosztowo plasuje się tak jak marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 100 zł drożej niż marynarka. Trochę miałem obawy, czy warto szyć płaszcz bespoke, jednak po paru dniach chodzenia mogę stwierdzić, że naprawdę warto, szczególnie jeżeli to dla kogoś podstawowe odzienie wierzchnie. Marynarka pod spodem pracuje idealnie, praktycznie nie czuć, że ma się ja pod spodem ( tego typu dyskomfort czuje nosząc płaszcze z wieszaka ). Sam płaszcz zakłada się też o niebo wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Powiedz jaki materiał wybrałeś i ile go potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 2,8m. Materiał to mieszanka wełny z kaszmirem ( znaleziona w sklepie na Orlej ), genialna w dotyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 To czekam na zdjęcia dyplomatki i spodni, nie daj się prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 A jak się plasuje koszt marynarki u pana Kruszewskiego, bo chyba mi to umknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 A jak się plasuje koszt marynarki u pana Kruszewskiego, bo chyba mi to umknęło? Tez chetnie sie dowiem ile wynosi koszt wykonania spodni/marynarki/garnituru i plaszcza. Swoja droga to takie informacje powinny byc na poczatku tematu, zeby nie musiec sie przez niego przekopywac, a krawiec nie zawsze chce rozmawiac o takich sprawach przez telefon. Jezeli to forum ma miec charakter informacyjny, to moim zdaniem mogłoby tez informowac o cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Akurat cena znajduje się w pierwszym poście w temacie: 1500 zł za garnitur. Jeżeli ktoś potrzebuje dokładnego określenia poszczególnych komponentów to: 1200 zł marynarka, 200 zł spodnie ( cena oczywiście za samą igłę, materiał trzeba nabyć we własnym zakresie ) Ze swojej strony pragnę tutaj zwrócić uwagę na ogromnie pozytywny stosunek cena/jakość dla spodni - doliczając materiał mamy za około 350 zł spodnie szyte w większości ręcznie, starannie wykończone, a cena trzeba przyznać tylko lekko większa niż z wieszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Akurat cena znajduje się w pierwszym poście w temacie: 1500 zł za garnitur. Jeżeli ktoś potrzebuje dokładnego określenia poszczególnych komponentów to: 1200 zł marynarka, 200 zł spodnie ( cena oczywiście za samą igłę, materiał trzeba nabyć we własnym zakresie ) Ze swojej strony pragnę tutaj zwrócić uwagę na ogromnie pozytywny stosunek cena/jakość dla spodni - doliczając materiał mamy za około 350 zł spodnie szyte w większości ręcznie, starannie wykończone, a cena trzeba przyznać tylko lekko większa niż z wieszaka. Dzieki, jezeli spodnie kosztuja tylko tyle, to chyba w najblizszym czasie zamowie moje pierwsze spodnie na miare:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ławą Panowie, zanim wzrosną ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ławą Panowie, zanim wzrosną ceny... Myślę że jednak nie ma się o co obawiać, chyba że na swoim blogu o p. Kruszewskim napiszesz. Gdybyś miał zamiar, to daj znać zawczasu żeby stali klienci obstalowali kilka par przed inwazją. Jak na razie ceny nie wzrosły a od dobrych kilku miesięcy znamy tego krawca. Wychodzi na to że Pan Janusz staje się 'naszym' krawcem. Jest z pewnością jednym z kandydatów na kolejne spotkanie forumowiczów. Niech te guziki rogowe już dojdą Eye-lip - świetne spodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czy napiszę? Nie wiem, najpierw się tam wybiorę. Może warto mieć takiego krawca tylko dla nas, wtajemniczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czy napiszę? Nie wiem, najpierw się tam wybiorę. Może warto mieć takiego krawca tylko dla nas, wtajemniczonych.Coś w tym jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 No i złożyłem Panu Kruszewskiemu wizytę. Wrażenia z rozmowy pozytywne. Na razie tylko zwężenie spodni. Jeśli będzie ok (a zapewne będzie) pójdę tam uszyć spodnie na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriano Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 Witam! Potwierdzam że Pan Kruszewski jest dobrym fachowcem, potrafi precyzyjnie wykonać omówione poprawki, jak dotąd wykonałem u Pana poprawkę dwóch par spodni. W ostatnim czasie zakupiłem materiał Zegny zamierzam zlecić Panu Kruszewskiemu uszycie dwóch par spodni letnich. Z chęcią podzielę się wynikami na forum. Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 Przyłączę się do psychozy strachu innych bywalców, mając w planach uszycie paru ubrań na które wolałbym nie czekać 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 Myślę, że zostanie krawcem naszej loży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 ja wybieram się po spodnie, jak wymyślę detale i zrobię, dam znać z zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Właśnie zacząłem się zastanawiać nad uszyciem pierwszego garnituru na miarę (żonę o tym powiadomić muszę później i wydaje mi się, że p. Kruszewski będzie dobry wyborem właśnie ze względu na cenę. Orientuje się z Was ktoś, ile kosztuje druga para spodni i czy rzeczywiście za 1,5k za igłę ? ( bez dodatkowej pary spodni ). Muszę jeszcze pomyśleć trochę nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Druga para nie będzie kosztować więcej niż 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi